látom, egy másik topikban a haverod adja alád a lovat szóval akkor ne fingozz a beírásaidba, mégha drukkol is neked az a..... nyom inger nem lehet normálisan írni? úgy, hogy ne sértsd meg a másik embert?
A fingod sincs egyszerű koznyelvi szofordulat. Nem sértő csak ha tévesen rossz hangnemet és hangsúlyt képzelsz mellé (ugye mindenki magából indul ki) Viszont biztos hogy nem bántóbb mint azt mondani valakinek hogy hülyeségeket beszélsz, egy olyan témában amihez köztudottan jobban ért nálad. Tehát igen, elvarom a bocsánatkérést Én leirom hogy nem banto hangnemben írtam amit írtam, kvázi bocsánatot kérve ha félre értetted. Most már csak a te lelkiismereteden múlik a te részed hogyan ítéled meg.
szerinted nekem kéne bocsánatot kérnem a modorod miatt? te az anyáddal is úgy beszélsz, hogy "fingod nincs" ? ja, ha igen, akkor értem, hogy nem tűnt fel, miért töröltem a hsz-ed
Mondjuk amilyen likviditas van a BET-en lehet nem lesz nagy valtozas. A kisebb papirokra ertem mert ugye azoknal lehet jobban megkavarni az allovizet. Majd meglatjuk szerintem lesz 1-2 eset,hogy nezunk mint a moziban:-)
Tegnap vagy tegnap előtt még valakinek írtad hogy majd az amcsi tőzsdérol adjon egyszer tippeket vagy valami ilyesmit mert szeretsz és szívesen tanulsz! Akkor ez mégsem igaz teljesen... Amúgy a stop neked lehet nem fontos. Az általad is féltett kicsiknek azonban ebben nem rólad kellene példát venni mert nem biztos hogy elég ügyesen kereskednek és jellemzően sok dolgozik, nem egész nap a gép előtt van mint általában te. Ezt fogadd el
gyakorlatilag bevezetik az ultrakockázatot a magyar tőzsdére, ez nem kisbüfi-barát, ez nem az, hogy a magyar családokat olyan befektetések felé vigyék, ami nem otp--- na, kimondtam , kinek jó ez az intézkedés
Most meginkabb fontos lesz foleg azoknak akik olyan papirokban lesznek jelen ahol nehany speka mar nagyobb elmozdulast is kepes eloidezni. Persze azoknak akik nem kovetik a kereskedest all in. (nincsenek pl a gep elott)
feel, nem a technikai résszel van gondom hanem azzal, hogy sok ember nem lóg egész nap a gép előtt és lehet, lesz olyan, aki este szembesül azzal, hogy 40%-ot esett a papírja ----- de úgy látszik, senki nem érti, miről beszélek
bár lehet röhögni rajtam, hogy ma esetlen voltam és csak 15 ezret kerestem, de mentségemre szól, nem mindig vagyok a top-on és ma sok pecsenyét kisütöttem a hétvégi bulira:)
most már másfelé veszed az irányt, mint amiről szó volt ---- az új rendszer bevezetése, erről gondoltam, hogy elmondom a véleményem a stop meg nem érdekel, sosem használok, már ezerszer elmondtam, ha én önként adok valamit minuszban, az az én döntésem, és nem a stop-vadászoké megjegyzem, eddig is jól boldogultam a tőzsdén
Nem a kisbufik kisoprese a cél. Nélkülük nincs tőzsde. Gondolom az amcsi csóka meg penny stockot vett, de biztosan junk kategóriát. Ott megesik az ilyen. De a fordítottja is. Ha rakott volna stopot nem következik be a tőkevesztes ilyen mértékben.
Van pro és kontra. Pro érv van több. Ezek tények. Persze lehet olyan példát hozni hogy pont rossz a stop. De a nagy számok törvénye alapján jó dolog. Kérdezd hathort ideat vagy olyan nagytokeseket akik hosszú ideje vannak a parketten és számtalan példát tudnának mondani amikor a stop miatt maradt meg a tőkejuk és tudták venni olcsóbban a papírt fordulás előtt vagy után olcsóbban
nekem jó a memóriám, egy régi beírásra emlékszem, egy iszonyú ügyes pasi belépett az amcsi tőzsdére, hogy kipróbálja, a választott papírja ---- kis vacak egyébként --- 5 perc alatt esett 60%-ot ahogy emlékszem, azt írta, jó lecke volt, feladja na most miért kell a magyar tőzsdéből hatalmas rizikós "amcsi tőzsdét" csinálni? nem értem illetve értem meggyőződésem, hogy a kisbüfik kisöprése a cél mondjuk én maradok
Rendben. Akkor a tanítást felfüggesztem mert a diák nem vevő igazából rá csak úgy mondja hogy igen. Illetve várok azért egy bocsánat kérést a hülyeségezes miatt.
Mondjuk a BÉT-en kispapírok esetén nem feltétlenül segít a stop sem, egy nagyobb eladás lebarmolja az árfolyamot az alacsony likviditás mellett simán 5%-kal, kidob a stopod, fél óra múlva meg visszaépül a könyv. Persze stop nélkül meg beleragadhatsz a 700as Opiba. Szóval van érv pro és kontra.
Azoknak nem kedvez akik eddig is felkészületlenül tozsdeztek. Stopot most is használnak sokan. Ebben nem lesz változás. Őket most is vadasszak. De amikor gebasz jön majd a világra nekik marad meg a tőkejuk akinek meg nem lesz stopja azok majd várják a hosszú kiolvadast szabad pénz nélkül rosszabb esetben.
már bocsánat, de én hiszek abban, hogy nem mindig az történik, amit a nagykutyák kigondolnak, főleg, ha van idő megbeszélni a történéseket nem tudom, emlékszel-e vagy figyelted-e mi történt a cig-ben 203-nál aznap este jöttek az ugatók, hogy csőd, vagy 100, vagy 140 és másnap tényleg aljon nyitott 172-n, de rá 20 percre megindult fel na ha ez egy napon belül történik, akkor elképzelhető egy sokkal nagyobb pánik, mint ami kialakult benne
mellesleg meg vagyok győződve, hogy a cig azért tudott fordulni 172-től ---- és aránylag gyorsan ---- mert volt egy egész este végigdumálni, mi is a helyzet
Miről beszélsz? Ingyen próbálok valamit elmagyarazni neked amit magadtól 10+ év alatt nem akartál megtanulni. A szabadidőm rovására. Mi ez ha nem empátia?! Nem érted a stop témát de nyíltan azzal esel nekem hogy hülyeséget írok. Gratulálok.
Miert vitatkoztok?Te igy?Ő ugy?Életveszély lesz a no limit!! Azt érik el h kevesebb love lesz a kicsikben gratula! Inkabb az adót törölték volna el! En majd SET t veszem vissza 60korul anno az rémlik mintha ceg ott veheti
a stílusod miatt töröltem megkérlek, kulturáltabban fogalmazz, azt elfogadom én nem használok stopot, jogos, hogy írsz arról is csak a modorod az nem volt szép, ahogy írtál
megbeszélheted a 20%-ot itt a fórumon, ha a nagykutyák úgy akarják, másnap is esik 20-at. ha fordul, akkor nem az itteni traccsparti miatt fordul, ebben azért csak egyetértünk....
A ne szórakozz duma milyen hangnem? Segíteni próbálok, sokadjára. Én értek hozzá te nem. Erre jössz azzal hogy ne szórakozzak...majd törlöd a beirast mert tulreagalod a válasz nem érdemi részét.. És kitorlod pedig volt benne sok hasznos dolog. Így akarsz beszélgetni értelmesen?
Éva, ha 20% esésre nem rak valaki stoppot annak semmi helye a tőzsdén. (ugyanis sokkal szukebbre kell) tehát ha valaki jól használja a stoppot akkor kistoppolodik tegyük fel egy ilyen esetben mondjuk 10% esessel és még esik 30%ot de mondjuk ő már további 20% esesnel vesz bele akkor is megnyerte a köztes részt. Ha fordul, ha nem.
mondjuk vegyünk egy x papírt kijön egy rossz hír, de nagyon rossz elkezd zuhanni az árfolyam, de nem 20%-ot, hanem 40%-ot pl. nincs idő dumálni, megvitatni az esti fórumokon, azonnal kell lépni, vagy mondjuk, akinek a stopja olyan lent volt, lépni sem tud, kiszedik ez a stop-horgászok paradicsoma lesz és a nagy bennfenteseké és ne mondd, hogy ez kisbüfi-barát lépés volt, még azokat is el akarják üldözni, akik nemrégiben beléptek
na most már tényleg ne szórakozz a stop-izével, még azok is pórul jártak, akik 272-n stopoltak tudjuk ugye, hogy azóta 245-ig ment szóval tényleg nem kell a rossz duma, azok jártak jól, akiknek nem volt stopjuk
de Éva, minden papírban a nagykutyák alakítják az árfolyamot. aki ezt nem fogadja el, az ne is tőzsdézzen. a CIG esését se a kisbüfik fordították meg, hanem egy-két nagykutya, aki alá tudott állni az esésnek.
én nem magamról beszélek, hanem sok alkalmi kisbüfiről , akik a család felesleges pénzét idehozzák én nem fórumbeírások alapján kereskedem, de sokan lehet, igen én akkor is, amikor az a fórumbefolyásoló kisbüfinek tűnő szerencsétlen beírta a 140-et, felvettem vele a harcot, és írtam, nem létezik, hogy kisbüfik ATL-en adjanak el cig-ben igazam lett de ehhez kellett egy este, beírni, gondolkodni, megvitatni
és a cig esetét véve alapul, ha lehajszolható egy nap 233-tól 172-ig, sok kisbüfi tényleg betojna és dobálná el , aztán fogná a fejét nem lenne egy este sem a hirtelen pánik miatt végiggondolni, beszélni dolgokat nem, szerintem a magyar tőzsde nem erre való, csak a nagykutyáknak kedvez ez a lépés
Nagyon nem tud majd elszállni semmi, mert nagy eltérések esetén a BÉT hosszabb ideig tartja az indikativ fázisban a papírt, miközben hívni fogják a brókercéget, hogy erősítse meg a szándékát. Gondolom, ott majd megnevezik az illetőt aki az ajánlatot beadta, aztán majd magyarázkodhat és ha nem tetszik a válasz, a végén majd megbüntizik árfolyambefolyásolásért. Szerintem nem lesz ez rossz, legalább nem tudják majd látványosan manipulálni a papírokat. Az ilyen nagy darabszámos pufikirályok kétszer meggondolják majd mit lépjenek.
nemcsak a nagykutyáknak nyílik meg így a tér, hanem a fizetett bérenceiknek is, akik úgy tudják napközben szítani a feszültséget, hogy nagyon sok kisbüfi megijedhet lélegzetvétel nélkül én például emlékszem egy aránylag "véleménybefolyásoló" büfire, aki 140-et ugatott a cig-re és sok ilyen lehet majd, akiről nem fog kiderülni, hogy lefizették ---- vagy jobb esetben hülyeségeket beszélt, de akkor is van egy nap megvitatásra, gondolkodásra
csak visszaemlékszem a cig esés történetére, 203-nál már jöttek a vartyogók 140-ről, aztán a 172 szépen megfogta, mert volt idő végiggondolni, na, hogy is van ez? majd ATL-en őrjöngenek ki belőle a népek? volt idő a fórumokban megvitatni, stb.
de egyébként ezzel nem értek egyet ---- pszichológiai megfontolás miatt amikor esik egy papír 20%-ot és még másnap is, van idő végiggondolni, hogy na most már túl van manipulálva az adása, tehát lehet venni / utolsó ilyen a cig eset volt 233-tól 172-ig/ ha napon belül esne 40%-ot, az nagy pánikot okoz , nagyobbat, mint kellene /mondom, hogy nagykutyák játszóterét készítik elő ezzel /
Így van. Annyi történik majd hogy az eddigi 2 vagy több napnyi vola napon belül le lesz tudva. Plusz nem lehet majd vele annyira manipulálni (limit könyv felpufferolas majd hátra állás)
de pont azt írtam, hogy most se vagy védve, max nem egy nap esik mondjuk 45%-ot, hanem a harmadik -15%-os nap után esetleg megjelennek a vevők, akiknek el tudod adni. de attól még a 45% csökkenést te viselted, hiába a napi limit. nem sokra mész vele.
estnek tegnap és ma volt összesen 3 köre, ezt csak utólag mondom, mert vagy gépnél vagy éppen vagy előre be vagy állva szintekre, tegnap én is kaptam 125,2-ig de nem tudtam adni mert 137,8ra álltam be, ezt elsőre nem fogadta be a rendszer, mire meg befogadta addig meg leesett 136-ra, ma már reggel beálltam, 136.8-ra és 137,2-re, no az kiment, ma ugyanígy pattogott ki kis nutexem nekem ma jó lett de nem kötök mindennap., szóval a tegnapi 2köröd neked jó volt:))
a magyaroknak sokkal kisebb a kockázat-tűrő képességük, mint mondjuk egy amcsi vagy nyugat-európai családnál , sokkal kevesebben hozzák a tőzsdére a pénzüket, tehát ez nem befektető-barát lépés a magyar tőzsde is kicsi , nevetséges a németet utánozni szóval szerintem a "nagykutyák kifutója" lesz
Máskor majd a tulokoskodas ment meg. Kellenek ilyen irányú tapasztalatok is mert jönnek a limit mentes napok hamarosan.. És ott néha jobb lesz kimaradni
leves