feel 109-es áttörést írt, tehát a fölött kéne zárnia annyira vették, hogy azt gondoltam, felső limitre teszik :) na de hát ez wallisban nem olyan egyszerű:)
ha a futur könyvet megnézed, hát ott nagyon reménytelen 103-tól nem tudom, miért, de cig-ben várok egy 190 fölé kanyarodást, de lehet, buta vagyok set 107-ig nem olyan reménytelen ....
Éva neked kitűnő érzéked van mivel melyik papírral mikor érdemes kereskedni! Én ma nem mertem belevenni wallisba sőt teljesen mást figyeltem hátha jó lesz. Iszonyat milyen nagyszerű érzéked van a tőzsdéhez!
a kutyafáját, éledeznek a kicsik:) 107-en kiment wallisom :)
Törölt felhasználó2019. 10. 30. 10:02
A vezérigazgató-helyettes elmondta: a megkérdezettek 45 százaléka
legalább időnként otthon tartja a megtakarítását. A kutatás eredményeit
alátámasztják az MNB adatai is, napjainkban
több mint 6000 milliárd forint a forgalomban lévő készpénzállomány, ebből mintegy 4900 milliárd forint a háztartásoknál van
tényleg, Éva, elmondásod szerint nagyon régóta tőzsdézel. a 2008-as válságot pl. hogy menedzselted? akkor is a mostani taktikád volt, és vetted, ami már (szerinted) sokat esett, és max ültél benne évekig?
jól van na, akkor én másképp számolok, "megérzés-ábácável":) ma gyönyörű napkezdésem lett set-ben és futurban:)
Törölt felhasználó2019. 10. 30. 09:04
2017 pont egy olyan év volt, amikor tulajdonképpen boldog boldogtalan tudott nyerni a tőzsdén, anélkül, hogy legalább az alapokat elsajátította volna. vannak ilyen időszakok a tőzsdén, kétségtelen. de hosszabb távon csak az marad itt élve, aki azért legalább középfokon ért mind a technikai mind a fundamentális analízishez.
Kimutatott eszközérték alapján ugyan érnek ennyit, jövedelmezőség alapján azonban még mssze nem. Magyarul a managementeknek kellene bizonyítani, hogy abból az eszközállományból ki tudnak hozni egy átlagos piaci eredményt, és akkor érnek ennyit.
Nem azt mondtam hogy nem veszel fundas papírt, hanem hogy nem tudod kiszamolni melyik mennyit ér. (tanárként mondat értelmezési deficit?) ugyanis ha nem tudod az eleget esett érzés marad csak de lehet onnan még messze a fundas ár hisz mind túl lett húzva. Várom cáfolatkent az általad említett 3 papír funda alapú értékét árfolyamban.
Szerintem nem egészen így van. A választások előtt volt egy általános nagy lenyomás szinte az összes kis papírban. Ezt a nagy esést többnyire nem tudták visszahozni a papírok. Éva erre gondolt. Persze, előtte is volt már csorgás bőven, azokra igazak, amiket írtatok.
appban 454-től vagyok benne ----- sokan örülnének, ha csak annyitól lennének wallisban 111 a legmagasabb vételem ---- szerintem ott is boldogan lennének néhányan , ha az lenne a legmagasabb vételük
Vagy anno estet miért nem vetted végig esésben 1 ftig? Vagy mást ami csődöt jelentett végül? Mi dönti el nálad hogy amibe nyulsz az fordulhat szerinted vagy nem? Hisz fundat nem tudsz számolni. A sokat esett elvtol függetlenül bármi lecsoroghat ami nem fundas papír. Igen, akár 1 ftig is. Kis papírban hatvanyozottan igaz
most csak 1 példát írok, ami személyes lesz : a cig vettem 230-on is, mert esett 300-ról persze, hogy vettem aztán füge, 203-on nyitott persze, hogy vettem, ha már 230-on is aznap talán aki nagyon ügyes volt, nap elején minuszban ki tudott menekülni mármint erre a stop-izére gondolok aztán persze, hogy vettem 172.6-on is és 180-on is az végre szépen sikerült ma megint 180-nál vagyunk benne hát, ez csak egy esetleírás, itt a stop sem tudott működni normálisan szerintem
Miért most? Mostanra esett annyit hogy a marinenik felalltak a párkányra és nem várták tovább a csodát. Realizáltak a bukot, egyre többen és bumm gyorsuló esés rombolja le az álmokat hogy már esett 50% tovább már nem eshet. Erre de. Ráadásul sietni kell ki az ajtón hogy maradjon tőke.. Az okos pénz fordítva mozog, de neki nem sietős, arányaiban kisebb tömeg, meg amúgy sem fogja megvenni az esést, neki az nem fontos.
nem is gondoltam, hogy minden kicsire kapok választ és persze, össze tudom rakni engem csak az izgatott, hogy az utolsó 1 hónapban mi történt, mert látványosan estek be a kicsik sorra erre nem kaptam igazi választ, de köszi nektek, mindenki írt, ki mit gondol
na, ebben van valami, amit írsz csak a kérdésem még mindig az, az utolsó egy hónapban mi generált ekkora eséseket a kicsiknél mert szinte az utóbbi egy hónapban történtek meg az igen látványos esések
A kicsik most a lent leirtaktol szenvednek. A spekak tulhuztak őket a mohó marinenik pénzét lekaszaltak aztán távoztak. A sokszorosan tularazott papírok pedig csorognak ahogy az szokás. Hogy meddig? Sokáig vagy a következő hirig. Mivel a legtöbb tulhuzott papír már akár másfél éve csorog ezért már mindenki elhigitotta magát, nincs vételi erő, spekak se járnak olyan sűrűn mint évekkel ezelőtt (fiatal milliomos nyugdíjasok lettek páran sztem). Egy részüket nem látod viszont és nem azért mert tönkre mentek hanem köszöntek a pénzt és távoztak.
általában akkor veszek , ha valami nagyot esik nem mindig tudom felmérni, mi számít nagy esésnek így valóban 230-nál is vettem cig-et, és 203-nál is, és még van 180-ról is viszont a kérdésem általában vonatkozott a kicsikre, és nem szeretnék magamról beszélni most
Kicsiket nagyon felhúzták és az újoncok azt hiszik ez így megy a végtelenségig. Beleveszel és pár hónapon belül 10 - 100 szorozol. Akik csinálták rég kiszálltak és rengeteg lóvéban ülve várnak türelmesen. Olyan mint a majmos bróker sztori.
igen, jól emlékszel, de nem szeretném a magam személye irányába elvinni a dumát általában szerettem volna hozzászólásokat, ki mit gondol a kicsik eséséről
nem az emúlt 2 hétről beszélek, hanem mondjuk az elmúlt 1 évről. most éppen cig, de volt már több aktuális kedvenced, mindig az alapján választottad, hogy elegett esett-e már. nem a fundájuk alapján. erre akartam rávilágítani. ami nem baj, csak akkor most hirtelen ne keresd, hogy melyikben mennyi a funda....
igen. valószínűleg egyre többeknek fogy el a türelmük... olvass más fórumokat is, megszaporodtak a "kiszálltam bukóban, k.va anyjukat" típusú beírások.
abban van valami, amit írsz, sok kispapír nagyot ment ---igen, elsősorban 2017ben --- és 2018-ban is ---- de én most arról írok, ami mostanában, az utolsó egy hónapban alakult ki az utolsó egy hónapban látványosan zuhant be sok kicsi egyetértesz?
igen, kivonul a tőke a kispapírokból, a legutóbbi gyorsjelentésekből kiderült, hogy 5-10 évre előre van árazva minden. Egy-egy papírban lehet még egy-egy megugrás, én azokat arra használom, hogy megpattanjak belőlük. SET is nagy csalódás, Futurt most megint veszik, de az is ragad, Estem most épp jó. Azt adtam vettem ma. 110-115 vételek kimentek 128-129, de már visszavettem. Lehet túl korán. Szokásos. :D
jó, akkor kezdem sorolni: opus, wallis, appeninn ezek funda nélküliek? opusban már hírdetgetik a 240-et appeninnben ma láttam 370-et wallisban 90 volt az utolsó , amit láttam, mondjuk ott meg is történt
nagyon sok pénzem van venni lefelé, de most nem erről szól a felvetésem nem kezdtem aggódni, pontosan tudom, mit fogok venni csak gondoltam, megkérdezem a többieket, nekik is van-e olyan érzésük, mint nekem, mármint hogy szétcsapják a kicsiket a te hozzászólásod csak ennyi? érdemit szeretnék a kicsikkel kapcsolatban
Inkabb azt mondanam,hogy a bet-en likviditas hiany van a kispapiroknal.Ezeken belul pedig van nehany amiket elotte szepen felhuztak (eredmeny szinte semmi nincsen mogottuk) es ilyenkor szepen csorognak vissza.
2017 (és egy kicsit még 2018 is) elkényeztette a kisbüfiket a kispapír szekció, brutál emelkedések stb. ennek van meg most a böjtje. aki időben kiszállt, örül, aki beragadt, az (ha van türelme) kiüli, vagy realizálja a bukót.
leves