Topiknyitó: evazeller 2019. 05. 29. 21:11

leves  

most kiderül, mik mennek a levesbe
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
AtomAgy 2019. 12. 10. 17:33
#3800
Na, Éva látva hogy pörögsz 4igben, belevettem ma zárás előtt én is. Nem sokat, 150db, erre pár percre rá kijön a hír, hogy tsys buli elmarad. Na, ez a pech! :( Holnap nagy zuhé lesz benne. Neked van belőle?
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 23:20
Előzmény: #3798  daxlisgyuszi
#3799

már háromszor jártam olaszországban
a legemlékezetesebb a hugommal volt, egy fekete mazdával mentünk, akkor még senki nem ismerte ott a mazdát, csodájára jártak:)
akkor csak velence-firenze volt az uticél
leültünk firenzében a dom-téren és csak néztük a nyüzsgést és beszélgettünk
odajött hozzánk egy firenzei portré-készítő, hogy lerajzol minket , olyan szépek vagyunk együtt
nem, kösz
akkor beszélgessünk
 jó
átbeszélgettük vele angolul az éjszakát este 10-től reggel 4-ig
jó volt
hajnalban beültünk egy pizzát megenni
életemben nem voltam olyan éhes, mint akkor, az a pizza nagyon finom volt:)
a portré-festőt amadeonak hívták
még évekig levelezett a hugommal, végül a hugom újra férjhez ment:)
nem amadeohoz:)
daxlisgyuszi
daxlisgyuszi 2019. 12. 09. 23:05
Előzmény: #3797  daxlisgyuszi
#3798
De ugyanott a Hotel Simplon-t vagy a Grand Hotel Dino-t is csak ajánlani tudom. A Hotel Simplon konyhája talán még a Bristol-énál is jobb. Az egyik 100-ból "csupán" 98 csillagos konyha, a másik meg 99 csillagos (saját besorolás)....;))... csak azért nem 100 csillagos a Simplon konyhája, mert biztos van náluk jobb konyha is Olaszo.-ban... valahol.
daxlisgyuszi
daxlisgyuszi 2019. 12. 09. 22:47
Előzmény: #3794  evazeller
#3797
Az olasz konyha egyébként egyszerűen fenomenális. Kizárólag szuperlatívuszokban lehet említeni. Aki csak az Olaszországon kívül elterjedt kommerszebb fogásait ismeri, az több mint a 90 százalékát nem is ismeri! Egyszerűen mindenben tökéletes és páratlan. 
 
Ha szeretnéd magad egyszer a profitodból egy igazi "naccs'asszony"-i olasz konyhával és hozzá illő pazar miliővel (megfizethető áron) meglepni, akkor látogass el néhány napra, esetleg 1 teljes hétre Stresa-ba és szállj meg a Grand Hotel Bristol-ban, szigorúan ottani vacsorával (mezza pensione). A májust ajánlom hozzá. Remekül fogod érezni magad. A környékből is érdemes előtte jól felkészülni, mert valami csoda... ;)
GoldGym
GoldGym 2019. 12. 09. 22:23
Előzmény: #3795  evazeller
#3796
Nem tesz semmit! Jo sutes fozest!
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 22:21
Előzmény: #3792  GoldGym
#3795
neked is köszi, a fehérboros sürítés remek ötlet :)
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 22:21
Előzmény: #3793  daxlisgyuszi
#3794
köszi gyuszi, minden jót neked, csak összefőzzük a karácsonyi vacsit:)
daxlisgyuszi
daxlisgyuszi 2019. 12. 09. 22:19
Előzmény: #3782  evazeller
#3793
oké, akkor az már a te spéci "Éva-salátád" lesz. Szinte minden trendi olasz vendéglőnek van az ismertebb saláták mellett saját, spéci l'insalata di...-ja Olaszo.-ban. 
 
Spongyát a gremolata-ra! Jó éjt. ;)
GoldGym
GoldGym 2019. 12. 09. 22:16
Előzmény: #3790  evazeller
#3792
👍👍👍👍 Mostmar van...
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 22:15
Előzmény: #3789  GoldGym
#3791

tényleg nincs még ilyen? :)
aranyszőke mártás: :)
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 22:14
Előzmény: #3788  evazeller
#3790
tehát akkor a sült zöldségekhez lesz egy redukciós fehérboros aranyszőke mártás vajjal, fokhagymával, petrezselyemmel és citrommal:)
GoldGym
GoldGym 2019. 12. 09. 22:11
Előzmény: #3787  evazeller
#3789
:) a fozes nem exact muveszet...ott az van ami bejon neked... Nem ugy mint a bakery-desszert dolgoknal...ott vegyeszkedes megy meg mericskeles... Lehet te talaltad fel az uj aranyszoke martast... :)))
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 22:06
Előzmény: #3786  GoldGym
#3788
a kiforralt fehérbor ötletét köszönöm, szerintem is jó lesz:)
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 22:05
Előzmény: #3785  evazeller
#3787

és mivel én nagyon szeretem a húsokhoz a barnamártást, ez inkább olyan "aranyszőke-mártás" lesz :)
fogadjunk, hogy ilyen nincs:)
mármint aranyszőke mártás:)
GoldGym
GoldGym 2019. 12. 09. 22:04
Előzmény: #3785  evazeller
#3786
Az a legjobb amikor a szaftot ontod fel kis feherborral...beforralod aztan vajacskaval besurited! Nyami nyami...
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 22:02
Előzmény: #3783  GoldGym
#3785

nekem csak az tetszett meg, hogy a párolt-sült zöldségekhez szerintem nagyon jól illik egy vajas-fokhagymás- petrezselymes-citromos mártás
szerintem én a hús szaftjából is fogok hozzá keverni valamennyit, azaz igazi karácsonyi "kutyulás" lesz:)
GoldGym
GoldGym 2019. 12. 09. 21:58
Előzmény: #3783  GoldGym
#3784
Szerinted ismeri a google amit evi irt?? Amugy valo igaz hogy pl a japan vagy arab vagy indiai konyha kb 99.8%-arol foggalmam nincs... De te mindent is jobban tudsz ugy latom... Gondolom te is egy 4 csillagos hotel sefhelyettese vagy... Vagy tobb! ;)
evazeller
evazeller 2019. 12. 09. 21:46
Előzmény: #3777  daxlisgyuszi
#3782
gyuszi, akkor tényleg én írtam hülyeséget, én nem ilyen tömény petrezselyem-őrületre gondoltam, csak egy mártásra, ami vaj, petrezselyem, fokhagyma, citrom- alapú, de sokkal mártásosabb :)
daxlisgyuszi
daxlisgyuszi 2019. 12. 09. 21:45
Előzmény: #3779  GoldGym
#3781
Szívesen. A kisdobos ott segít, ahol tud.
 
)

Topik gazda

evazeller
evazeller
4 4 1

aktív fórumozók


  • BÉT
  • Indexek
  • Deviza
      • Forgalom
      • Nyertesek
      • Vesztesek