Hát elég érdekes ez a banki hagyatéki dolog! Az örökös a hagyaték átadása előtt csak akkor veheti fel az örökhagyó bankszámláján lévő összeget ,ha haláleseti kedvezményezettként van feltüntetve. Az örökhagyó az életében történő meghatalmazása a halálával hatályát veszti! És vajon ez hogyan van az értékpapír számlán lévő részvényeknél!!?? Akartam a banknál megjelölni gyermekem örökösnek, un.haláleseti kedvezményezettként. Ha velem történne valami tudjon rendelkezni a részvények felett belátása szerint. Na néztek rám mint borjú az újkapura!! Aztán nagy nehezen közölték ilyen nincs, halál esetnél majd a hagyatéki eljárás lezártakor nyúlhat örökös a részvényekhez. Volt ismerősi körömben közel egy évig tartó hercehurca míg végül gyermeke el tudta adni örökölt részvényeit!!! Ehhez mit szólsz Éva!!?? Lejjebb írtad te megoldottad flottul, ez mit takar?
A bankok mintha ódzkodnának mindenféle gyors lebonyolítástól, minél tovább szeretnének ülni az elhunyt részvényein!! Vagy ennek valóban ilyen bürokratikus törvényi akadálya van!!??
nálunk nagyon egyszerű, egyetlen lányom az egyetlen örökösöm azaz "tiszta sor", ahogy az ügyvéd barátom mondja a hagyatéki tárgyalás elhúzódhat ugyan hetekig, de arra van egy elkülönített bankszámla a lányom javára, amit azonnal felhasználhat a "túlélésre" hogy majd hogy adja el a részvényeimet, ha megörökli? az már az ő dolga lesz, ígérem, nem szólok majd bele:)
Köszönöm szépen a válaszod. Nekem lányom és fiam van, de majd utánanézek ügyvéd ismerősnél én is, nem hagyatkozom bamba banki ügyintézőkre!! Nem mintha sietnék a megváltóhoz, de ha itt az ideje előtte gondos szülőhöz illően szeretném megnyugtatóan elrendezni a dolgokat. Hát a végén jót nevettem ezen az ígérem nem szólok majd bele poénon😄😄 Addig is jó egészséget és sok- sok szép trédet kívánok neked hosszú, hosszú évekig 😉
már látom, egy kiskakas kukorékolgat ott:) kimi, én biztos, hogy veszem lefelé, mert én is úgy gondolom, jó lesz azt gondolom, hirtelen jön majd ki egy hír, amitől vágtázni fog mindig megérte eddig esésben venni, ehhez tartom magam
Látjátok,fülüim szümtükkel,mük vogymuk! Már nem volt haszontalan a biztosítók szidalmazása! Néhányan ezeken is elgondolkodnak és ötletelni kezdenek,az meg átcsap kreatív gondolkodásba és az már kész haszonná válik. ADJUNK-VEGYÜNK,kereskedjünk.A hasznot meg gondos szülők módjára kezeljük legjobb tudásunk szerint. Azérrt nem árt ,legalább nekünk az utódokat is beletanítani e szép szakmába,hogy ne a brokik,banki ügyintézők rángassák őket,ha nekik kell a boltot tovább vinni. HS!!!! Ja!CIG nekem is van és ha esik,mérsékelten veszek még!SET.EST.FUtUR kazalnyi.
Mennyi CiG-et mertél venni? Tartod, vagy eladtad a 210es felszúrásban? Most én is csíptem, de csak 1k-t... Nem tudom mit akarnak vele. A hír kapcsán semmi sem biztos, nem látható pontosan mekkora a baj.
A biztosítóknál egy esemény után sok időt vesz igénybe amíg fizetnek, igazolásokat kérnek, sokkal jobb ha az ember leköt vmennyi pénzt a Gránit Bankban 2-3% kamatra aztán bármikor hozzáférhet, a biztosító célja a nyereség, igyekeznek kibújni a fizetési kötelezettség alól, ne bízzunk bennük, inkább egy jó 2-3 hónapos Gránit lekötött betét, ez a legjobb bank, nem kell fizetni a fiókok fenntartásáért, nagyon ügyfélközpontú a hozzáállás, 8 éve elégedett vagyok vele.
Én nem hiszek a cégben, a lakosság nem fog fizetni évtizedekig biztosításokat, azt kéne elérni h ezt a sok lekötetlen számlapénzt részvényekbe fektessék. A lakosságot nem érdeklik a biztosítások, pénznyelő cégek.
Kockázati éb-m van tragédia esetére,hosszutávú,"40-be ér véget.A szabad lét itt tartom,jó beugróra várva,azon simán lehet fogni nettó 5-10%-t.Kinek igy,kinek úgy tetszik,ülönbözőek vagyunk.Ha a dokumentáci valós,nekem a káresemény után 8 napon belül utalták a pénzt.Külföldön volt közlekedési baleset a helikopteres mentést egyenesben intézték az utasbiztosítás alapján. 3000 euró volt,a kórházba csak a számlát írtuk alá,a kötvény alapján azt is egyenesbe intézték.Vannak persze cikisebb esetek,de ott nem minden kerek.A gfk meg a casco más kategória.
Nagyjából lehetne is számolni, ki kellene találni, hogy hány forinton lesz a tőkeemelés. A veszteséget osztani azzal az árfolyammal, akkor meg van, hogy hány db részvénnyel higítják ki a korábbi tulajokat és újra beárazni. A tőzsde a bizonytalanságot, a biztos rossznál is pesszimistábban viseli, itt a kibocsátási árfolyam bizonytalanság, arról nem is beszélve, hogy makákók is meg tudták szívatni a céget.
e helyett én okos asszonyság mit művelek? erővel küzdök erő ellen eladtam a richtert , hogy fejest ugorhassak holnap is a cig-be:) fog az csobbanni:) est 110.4-es mai vétel kiment 113-on
richter, öreg cimbora, isten veled, már csak 100 darab maradt belőled mutatóba:) cig: azért nem értem, mit összekárognak ---- már csődről ---- a cigben nehogy már ne álljon ott hatalmas vagyon nehogy már a kormány kockára tegye az egyetlen tőzsdei társaságot, amibe annyira belemászott a stróman-sereg
ma elég könnyű volt eltalálni az alsó limites vételt, ugye? :) de van még nekem feljebbről is te is elhiszed a károgók dumáját, hogy ettől csődbe megy?
Ki tudja Sajnalom azokat akik mar benne ulnek Mindegyik karogo varja a lefelet akar 100 ig h beennek ha holnap mar nem lenne lefele Igazabol nem az ördög támadta meg a ceget!
nem figyeltem ma meredten, mert más papírokkal is foglalkoztam, de először 23K állt eladáson 203-on ---- világos, venni kellett aztán 74K-ra emlékszem a kis felhúzás után aztán ---- sosem fogom tudni bizonyítani ----- de szerintem nem kisbüfik jöttek eladni 203-ra, folyamatosan szorították, bár az álcázás tökéletes volt, 50 eladónak nézett ki a 280K eladó ennyit a konkrét árfolyamról más: mivel most ATL felé tart, már érdemes gondolkodni, vajon tényleg kisbüfik pánikolnak? úgy értem, ennyi kisbüfi tartaná 135-ről, ahova bubu szerint is csak leszúrt egyszer? nem gondolom
az esetleírás úgy teljes ma szerintem, hogy valóban volt egy megpattanás az alsó limitről és elindulni látszott DE a bét.hu ra mikor megérkezett az OPUS nyilatkozat hogy szarnak a CUG-re visszaborult alsó limitre és ott is maradt ..........
de tudod, én szeretem az összeesküvés-elméleteket, van valami abban, amit írtam? hogy nehezen hihető, 50 kisbüfinek most jut eszébe hirtelen eladni ATL közelében? opus-hír ide-vagy oda
Szerintem most a "régi tolvajos " effektus játszik: limites napok le-fel. Beszarás egy "konzervatív, kormányközeli" pénzügyi szolgáltató részvényénél. A lopás lokális tetőzése
szerintem egyébként lehet reális 50 kisbüfi nem sok és tényleg sokan megijedhettek, főleg hogy kedden már felfüggesztés volt és két napig remegve várták, hogy mi lesz a hír erre jött a nyakukba a szar .......... de talán mindegy is, hogy 50 32 vagy 64 eladó látható , a lényeg majd hogy holnap vajon mi lesz :)
Holnap péntek. Nem szívesen ragadnak be ilyen helyzetben hétvégére az emberek. Vélhetően holnap záráskor alsó limiten lesz, 173 ft szinten. Aztán jövő héten lehet kis mozgás, de csütörtökön újra esés lehet, 3 napos hétvége miatt. Vélhetően addig semmi pozitív hatás nem fog érkezni, így a nagy limites esések törvényszerű mini korrekciója után, csütörtökön masszív esés várható. Árfolyamot nehéz jósolni, vélhetően a szerdai záróhoz képest -8 és akár alsó limit közé tenném
most azon gondolkodom, hogy 173 és 190 közé hova tegyek be vételeket holnapra szerintem 50 kisbüfi sok, aki 203-on akar eladni talán ezzel lőttek túl, ha 7-8 nagyobb eladó lett volna, hihetőbb lett volna számomra mert akinek sokvan, az persze, mentené a pénzét de ennyi kisbüfi ---- 50 ! ---tartotta volna 160-ról például? na ne!
leves