Topiknyitó: viktorianusz 2012. 01. 20. 16:41

Legényadó?!  

Na most egy teljese szubjektív véleményt írok mivel 2 gyermekem is van. Anno régebben (pontosan nem tudom mikor ) de volt olyan ,hogy legényadó.Ez egy olyan valami,hogy azon nők és férfiak akiknek nem volt még gyermekük adót fizettek egy bizonyos kor után .Szerintem ez lehetne most nőknél olyan 25 éves kor férfiaknál meg olyan 28 ..kb de fizethetnének a fizetésük olyan 10%-át be adóba és ezt kéne tovább adni azoknak akikinek van gyerekük és ez még nem is sok mert akinek van gyerek az tudj a,hogy sokba kerül . persze az aki ezt olvasa azt mondhatja ..persze minek csináltál gyereket ,vagy ha csináltál akkor tarttsd is el ..persze igaz ez így van de azért nekik ne legyennel illuziojuk a nyugdijat (ha kapnak azt nem azt kapják amit ők befizettek mert azt most a szüleik nagyszüleik kapják hanem a jövő nemzedéke fogja ha fogja kitermelni és ők abból kapnak pénzt amit az én és mások gyermekei megtermelnek ..szerintem .Maradok tisztelettel egy apuka
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
viktorianusz 2012. 01. 22. 10:14
Előzmény: #75  akira
#80
Ja bocsi nem tudtam,hogy helyesírás órán vagyunk :D Lehet ,hogy néha becsúszik pár baki de (lehet jó pár) szerintem nem ez a fontos ..Vagy mégis ?
akira 2012. 01. 22. 08:22
Előzmény: #77  unforgiven
#79
Bocs, de egyetlegy egy mondatodban sem talalok olyan elemet, amellyel egyet tudnek erteni, csak az erzodik mindegyikbol, hogy te masoktol varod el a sajat boldogulasodat...

Onmagaban attol, hogy egy tarsadalomban van elegendo gyerek, meg nem keruljuk el automatikusan a (demografiai) osszeomlast, mert ha ezek a gyekek, mire felnonek, Nem lesznek kepesek onmagukat es csaladjukat eltartani, azaz azon fognak sirankozni, hogyhat nem sikerult, meg csak egy tescos bevasarlasra elegendo a csaladi potlek, az epp olyan - ha nem megnagyobb - osszeomlashoz vezet, mintha nem volna elegendo gyermek-utanpotlas.

Nem a gyermekek szama az, ami megelozheti az osszeomlast, hanem az, hogy a jelenlegi es a jovo generacioi kepesek lesznek-e olyan mennyisegu erteket temteni, amelybol meg tudnak elni. Ha nem kepesek erteket teremteni, akkor nem kapjak majd meg annak elenerteket penzben, igy nem tudnak majd megelni.

Hidd el, mindenki a sajat sikerenek a kovacsa, ha valami nem sikerul, azert kizarolag o maga a felelos, nem a korulmenyek. Ez persze elso sorban a felnottekre ervenyes, a gyerekekert a szuleik felelosok...

unforgiven 2012. 01. 22. 08:18
Előzmény: #77  unforgiven
#78
Nem könnyű két gyereket felnevelni (többet meg még nehezebb lehet), sokan ezért is választják inkább a gyerektelenséget, kényelemből. Nyilván. De ha mindenki így gondolná,akkor kihalnánk hamar.
Ha az eddigi ""kedvezmények"" nem hozták meg a kedvet az országban a gyerekvállaláshoz (a demográfiai adatok ezt bizonyítják), akkor nyilvánvalóan még inkább erősíteni kell a dolgon, akár negatív diszkriminációval is. A cél,hogy a népesség legalább szinten maradjon.
unforgiven 2012. 01. 22. 08:06
Előzmény: #76  akira
#77
Na szóval, EVA-s vállalkozóként lóf@szt tudok leírni. Feleségemet ősztől úgy néz ki,nem veszik vissza a melóhelyre. De kétségtelen,eztán is jön majd a családi pótlék a két gyerekre,ami egy teszkós bevásárlásra éppen elég lesz.
A takarékoskodás valóban célravezető,ám ha véletlenül nem eredményes a dolog, akkor kb.25-30év múlva máris ott fog tüntetni az utcán a generációnk,hogy kell vmi ellátás.
A házunkban lakik egy kb.30 éves kormánytag a nőjével szép nagy felújított lakásban és boldogok magukban. Mi a tökömért kéne aggódniuk,nem igaz? Lóvé jön ezerrel, építik a karriert.
Én 39 éves vagyok,ismerettségi körömből a velem egy korúaknak kb. harmadának van gyereke. Nincs sok idő, ez demográfiai összeomlás lesz.
A cigánykérdés meg nem tudom hogy jön ide. Ha te adóznál, nem nekik lenne odaadva a pénz.
akira 2012. 01. 21. 23:15
Előzmény: #57  unforgiven
#76
" Egy kis általános iskolai végzettség persze szükséges ahhoz,hogy belássuk : ha 10 férfiból és 10 nőből (azaz 20 leendő nyugdíjasból) lesz kb. 8 next korosztály, akkor magyarosan b@sz6juk a nyugdíjat, mivel az a 8 ember nem fogja eltartani ezt a 20-at. "

Ez már legalább 15 éve köztudott, és csakis egy megoldás van ellene: takarékoskodás. Mindenkinek magának kell megteremtenie a saját nyugdíját. Pont. Vagy szerinted azért kell az egyénnek vagy a társadalomnak gyereket nevelni, hogy eltartson öregkorodra?

A középkorban talán így volt, de üdvözlünk a 21. században... :)
akira 2012. 01. 21. 23:08
Előzmény: #65  viktorianusz
#75
"maradok tiszteletel egy kis buta emberke:)"

ez találó önjellenmzés, bár a helyesírásodból is ez tükröződik....

Egy kommentben háromszor is leírni a nyugdíj szót hosszú ú-val és rövid i-vel... és nem bántja a szemed...?
amsterdam
amsterdam 2012. 01. 21. 23:05
Előzmény: #65  viktorianusz
#74
Most, hogy végigolvastam a hozzászólásokat, valahogy olyan érzésem van, hogy neked kissé savanyú a szőlő... vagy hogy is mondjam... mintha a keserűség is beszélne belőled, mert te nem karriert építettél, hanem csináltál két gyereket. Azonban ez a te döntésed volt, nem kell ezért másokat ostorozni, ne adj isten irigyelni.
akira 2012. 01. 21. 23:03
Előzmény: #1  viktorianusz
#73
"de fizethetnének a fizetésük olyan 10%-át be adóba és ezt kéne tovább adni azoknak akikinek van gyerekük és ez még nem is sok mert akinek van gyerek az tudj a,hogy sokba kerül"

Akinek meg nincs, az nem tudja, mi? Lehet, azért nem vállalja, mert úgy érzi, nem bírná anyagilag...

De mégis, szerinted kinek kellene a saját gyereked felnevelésével járó költségeket vállalnia? Talán a szomszédodnak? Vagy más adófizetőknek?

amsterdam
amsterdam 2012. 01. 21. 22:59
Előzmény: #1  viktorianusz
#72
Kedves Apuka !

Tudod, azt a bölcsődét, óvodát, iskolát, gyerekorvost stb., ahova és akihez Te elviszed nap mint nap vagy alkalmanként a két gyermekedet... ezeket az intézményeket és közalkalmazottakat azoknak az adójából IS fizetik és tartják fenn, akiknek nincs gyerekük.

Ezen kívül: szeretnélek emlékeztetni, hogy 2011. január 1-től kezdődően minden gyermekes, adót fizető állampolgár adókedvezményt vehet igénybe a gyermekei után: Te egészen pontosan 2x62500.- Forintocskát vonhatsz le az adóalapodból mindössze azért, mert akartál és meg is adatott neked két gyermek.

Mert ugye nem kellene azokról sem elfelejtkezni, akik szeretnének, de sajnos minden erőfeszítésük ellenére SEM LEHET gyermekük... és ezek után büntessék őket külön adóval is ???? :-((( Szerinted ?

Üdvözlettel: egy Anyuka
Törölt felhasználó 2012. 01. 21. 22:12
Előzmény: #1  viktorianusz
#71
Figyelj öreg!

Egyrészt hitelesebb lenne, ha mindezt 35 éves nem apukaként írnád, és nem mások faszával vernéd a csalánt.

Na, én 25 éves vagyok és férfi. Még 3 évet adnál te nekem. Na, én annak ellenére, hogy együtt élek nőmmel egy ideje, és hamarosan esküvő is lesz, biztos vagyok benne, hogy 3 éven belül nem lesz gyerekem. Nem lesz, mert még minimum 5-6 év, hogy mi ketten a megfelelő anyagi hátteret biztosítani tudjuk 2 gyerek felneveléséhez. De te már a zsebemben nyúlkálsz, hogy ezt nehogy 5-6 éven belül meg tudjuk valósítani! Te a faszodból akarsz élni, mint sok cigány(nem, nem vagyok rasszista, én a hozzád hasonló "fehér cigányokat" is ugyanúgy rühellem!) teszi.
gorogyeckij 2012. 01. 21. 21:51
Előzmény: #45  viktorianusz
#70
jaj, gyerekek, vegyétek már észre, hogy ez egy provokatőr... ezek meg tudjuk, hol végzik... árokparton... már ÁKOS is megmondta...
capaeledel 2012. 01. 21. 21:40
Előzmény: #68  stock33
#69
Hogy fizeti a nyugdíjjárulékot ha meghalnak a szülei ?
stock33
stock33 2012. 01. 21. 21:36
Előzmény: #65  viktorianusz
#68
nem nagyon találom a válaszod. felvetsz egy témát, de a részleteit már nem vagy hajlandó kitárgyalni?

szóval hogyan adózol, ha meghalnak a gyerekeid? visszamenőlegesen? ez logikus lenne, hisz a nyugdíjra hegyezed ki a mesét, és hát ugye így te egy haszontalan tagja leszel a társadalomnak? vagy csak a haláluk napjától? hány napod lenne beadni az adóállapotod megváltozásáról szóló bevallásodat az adóhivatalnak?
capaeledel 2012. 01. 21. 20:56
Előzmény: #65  viktorianusz
#67
Nem rossz az ötleted. De én még tovább gondoltam.
Nem kell táppénzt fizetni. Amikor befizeted a járulékot, azt más kapja meg. Amikor Te vagy táppénzen akkor a mások befizetését kapod meg. Van még jobb. A bankbetéteket se kell kifizetni. Amikor Te befizeted azt odaadják másnak hitelként, amikor kiveszed akkor más befizetését veszed ki.
Komolyan úgy gondolod hogy aki pl. 40 évig fizette a nyugdíjjárulékot, az nem fizette meg a nyugdíját ?
ti-rex 2012. 01. 21. 20:08
Előzmény: #57  unforgiven
#66
Nem kell ide betelepítés báttya,lesz itt annyi cigány hogy nem győzik majd őket megnépszámlálni!Egyébként a sok karrierista legény majd fogja a cuccát aztán kicsit nyugatabbra költözik ahogy nagyon sok fiatal is már azt teszi. Kergessünk el mégegy célcsoportot akik legalább dolgoznak és adóznak, majd maradnak a cigók,de szép jövőkép, dübörögni fog az ország.
viktorianusz 2012. 01. 21. 19:54
Előzmény: #57  unforgiven
#65
Igen erre gondoltam amikor felvetettem ezt az igazán érdekes témát. Eszemben sincsen azoktól elvenni a kis pénzüket ami van nekik .nem is tehetném. De én személyesen elég sok embert ismerek akiknek nincsen gyerek mert kariert épitenek ( és most nem a huszon évesekre gondolok,hanem 35-40 vagy még idősebbekre akiknél gyűlik ösze a sok pénz ,mert ugye majd kell nekik nyúgdíjra) és mikor nyugdíjasok lesznek ott a sok megtakaritott pénzük meg az a nyúgdij amit a mi gyerekeink esetleg unokáink biztositanak majdan az adójuk álltal .Te meg aki felnevelt x számú gyereket lesz az a kis nyúgdijad és talán tudod a gyerekeid támogatni mert nekik nem lesz pénzük mert az adójukkal ugyebár sokkal több embert kell eltartani az előbb felsorolt okok miatt .maradok tiszteletel egy kis buta emberke:)
jacsu 2012. 01. 21. 18:40
Törölt hozzászólás
#64
Zolko82 2012. 01. 20. 22:30
#63
Jó legyen legényadó, de legyen ingatlanadó az fizet akinek van lakása annak akinek nincs ugyan így legyen gépkocsiadó munkahelyadó stb.. Ebben az esetben már nem is kell dolgoznom.
sharks 2012. 01. 20. 22:15
Előzmény: #57  unforgiven
#62
Talán jog és egzisztenciális biztonság kellene.
Talán normális gazdaságpolitika kellene.

De, ha már nem tudunk ésszel kormányozni, akkor a járdaadó mellé javaslom, a régen már bevált kapuadót, és füstadót.

Tudtommal, akinek most van gyereke az kevesebb szja-t fizet, vagy egyáltalán nem fizet szja-t. Plusz ilyen pótlék + olyan pótlék + gyes + gyed. És ezeket az is fizeti (az adóján keresztül), akinek nincs gyereke.

Kettős adóztatás?
Fasza!
Higirihipp 2012. 01. 20. 22:07
Előzmény: #1  viktorianusz
#61
Kedves Viktoranus, ugye ez csak egy provokáció? (Pl. szakdogát írsz vagy ilyesmi.)

Ennek ellenére örülnék egy ilyen adónak, mert legalább kapnék egy löketet, hogy tiplizzek innen.

Pff... mégegy adó, nincs még elég...

Topik gazda

viktorianusz
3 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek