Topiknyitó: sharks 2011. 12. 10. 08:50

Lázár János öt orvos fizetését tenné zsebre!  

1 millió 291 ezer 290 forint, ennyit keresnek majd jövőre Lázár János, a Fidesz, Harrach Péter, a KDNP, Mesterházy Attila, az MSZP, Vona Gábor, a Jobbik, valamint Schiffer András, az LMP frakcióvezetői.Összehasonlításképpen: felmérések szerint a magyarországi szakorvosok bruttó fizetése havonta megközelítően 240 ezer forint körül alakul. Vagyis a parlamenti frakcióvezetők 5 szakorvos fizetését tennék zsebre úgy, hogy semmiféle kötelezettségük nem lenne arra nézve, mennyi időt kell az Országgyűlésben végzett munkával tölteniük.Lázár János hangsúlyozta:

Nagy erkölcsi dilemma, hogy a mai szociális viszonyok között egy bérrendezés aktuális lehet-e egyáltalán, ugyanakkor a mai válságos helyzetben nem lehetőség, hanem kötelesség rendezni ezt a szimbolikus kérdést.Most sem szűkölködnek a képviselők:

… fix összegű, havi 115 950 forint lakhatási támogatás is jár a képviselőknek.További kedélyromboló részletek:

linkNem is tudom, mit mondjak!

Találok szavakat, de nem tudom, nem lenne-e túlzottan méltánytalan az anyjukra nézve.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
DTL 2011. 12. 11. 10:08
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#60
Gepjarmuvezeto?
randomsee 2011. 12. 11. 09:58
Törölt hozzászólás
#59
sharks 2011. 12. 11. 09:39
Előzmény: #57  Dpocika
#58
Az a baj ezekkel a „mindenki egyenlő” elméletekkel, hogy egyvalamivel nem számolnak és az az emberi természet (egyébként a vallások sem). Pl.: a kapzsiság.

Nem lehet egy eszme sem életképes, amely figyelmen kívül hagyja az ember legalapvetőbb jellemvonásait. Senki nem fog magasabb teljesítményt nyújtani, ha csak annyi eredménye lesz, hogy építheti a közösséget, és az majd megveregeti a vállát. Viszont, a saját gesztenyéjéért képes két kézzel is kaparni.

Hallottam olyan elméletet is, hogy már most rendelkezésre állhatna olyan technológia, hogy senkinek ne keljen dolgoznia, de akkor széthullana az emberi morál. És a robot (munka) (vagy a pénz megszerzése) az ami összetartja az pszichét, célt ad az embernek. Amíg az ember a pénz, vagy a kenyér megszerzésével van elfoglalva, addig nem lázad, lehet irányítani és kordában tartani.
Dpocika 2011. 12. 11. 09:03
Előzmény: #56  Dpocika
#57
Ez persze idézet volt:"Marx szerint a kapitalizmus fő hajtóereje a munkaerő kizsákmányolása és az elidegenedés. Célja a profit termelése, melynek fedezetét a munkások megfizetetlen munkaerejéből biztosítja. A tőkések kezében vannak a termelési eszközök, melyeket az állam biztosít számukra. A munkások azáltal, hogy termékeket állítanak elő, folyamatosan újratermelik a kapitalizmust.

Bár Marxot foglalkoztatták a tőkés társadalom szociális problémái, műve nem annyira egy etikai értekezés, hanem sokkal inkább a kapitalizmus alapvető törvényeinek feltárása, annak eredetének és jövőjének vizsgálata. Célja az volt, hogy felfedje, milyen célokat szolgál az eredeti tőkefelhalmozás, a bérmunka növekedése, a tőkekoncentráció, a bankrendszer, mi a profitráta csökkenésének alapja. "
Dpocika 2011. 12. 11. 09:02
Előzmény: #52  ujonc
#56
Látod ujonc ez a baj ,hogy pénznyelő is tanulta amit tanult ,de nem értette !
Marxék már akkor tudták ,meg is írták a kapitalizmusról azt a művet ,amit a mai napig is a tőkés világ fő tényezőjének tekinthetünk!
Marx szerint a kapitalizmus fő hajtóereje a munkaerő kizsákmányolása és az elidegenedés. Célja a profit termelése, melynek fedezetét a munkások megfizetetlen munkaerejéből biztosítja. A tőkések kezében vannak a termelési eszközök, melyeket az állam biztosít számukra. A munkások azáltal, hogy termékeket állítanak elő, folyamatosan újratermelik a kapitalizmust.

Bár Marxot foglalkoztatták a tőkés társadalom szociális problémái, műve nem annyira egy etikai értekezés, hanem sokkal inkább a kapitalizmus alapvető törvényeinek feltárása, annak eredetének és jövőjének vizsgálata. Célja az volt, hogy felfedje, milyen célokat szolgál az eredeti tőkefelhalmozás, a bérmunka növekedése, a tőkekoncentráció, a bankrendszer, mi a profitráta csökkenésének alapja.
Ezt tanulnod kellett közgazdasági egyetemen,mégsem tudod!
randomsee 2011. 12. 11. 08:53
Törölt hozzászólás
#55
randomsee 2011. 12. 11. 08:49
Törölt hozzászólás
#54
randomsee 2011. 12. 11. 08:43
Törölt hozzászólás
#53
ujonc 2011. 12. 11. 00:54
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#52
Akkor ez egy olyasvalami, ahol Te határozod meg a munkával eltöltött idődet és gondolom a kukásokat sem kell félálomban végignézned ahogy a szemetest ürítik.
Ha reggelente én tudnám vinni a gyereket már jó lennék!
Csak azért kérdeztem, mert nekem a leírt ebédidőmön kívül nincs szabadidőm, viszont Téged elég gyakran olvashattalak itt a fórumon munkaidőben amíg itthon voltam.
Törölt felhasználó 2011. 12. 11. 00:45
Előzmény: #49  ujonc
#51
"Nem én mínuszoltam, gondolom egy rajongód lehetett!"

Abból sok van.

(amúgy pontosan tudom, hogy szivacs az, aki autómatikusan mínuszol egyet, tehát ha csak 1 van, akkor ő volt)
Törölt felhasználó 2011. 12. 11. 00:44
Előzmény: #48  ujonc
#50
Meg. Pénzügyi végzettségem van (közgáz pü.), de nem ilyen területen dolgozom, vezető vagyok és van/volt saját vállalkozásom is.
ujonc 2011. 12. 11. 00:13
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#49
Nem én mínuszoltam, gondolom egy rajongód lehetett!
ujonc 2011. 12. 11. 00:12
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#48
Értem!
És akkor megkérdezhetem én is, hogy mivel foglalkozol?
Törölt felhasználó 2011. 12. 11. 00:09
Előzmény: #44  ujonc
#47
Elárulom neked, hogy én ritkán érek haza 8 előtt, sokszor csak este 10-re. És van, amikor hétvége is melós.

"Ezt akkor értenéd meg, ha a gyerekedet csak az esti hazaérkezéskor lefekvés elött látnád két-három órára."

Sokszor előfordul, hogy már alszik, mikor hazaérek...
ujonc 2011. 12. 11. 00:09
Előzmény: #45  uvegtigris
#46
Ezt azért annyival kiegészíteném, hogy amennyiben lehetőség adódik a konkurenciát kiiktatni meglépik. És nálunk pontosan ez történt a rendszerváltás után. Nem csak a konkurenciát iktatták ki, de piachoz is jutottak mellette. Ezt nem róhatjuk fel nekik, a vezetőinknek annál inkább!
Ha egy multi idejön, nem azt fogja nézni, hogy mennyit tudna fizetni a haszonból munkabér gyanánt, hanem az országban mi a hasonló területen fizetett munkabér (és nem lesz érdeke ennek a felsrófolása). Elég 30%-kal többet fizetni és a munkások boldogan adják le az önéletrajzukat.
Ezért kellett volna a magyar ipart megvédeni. És ezt a magyar mezőgazdaság és turizmus kiszolgálására átalakítani.
uvegtigris 2011. 12. 10. 23:57
Előzmény: #38  ujonc
#45
A probléma megoldásához az alábbiakat nem árt végiggondolni:
A munkabér a munkaerő ára, - ahogy azt Marx megírta.
A munkabér ezer dologtól függ, legfőképpen attól, hogy az adott munkás mennyiért képes magát eladni a munkaerőpiacon. Ezt megalapozhatja az adott munkás (általánosságban írom, lehet alkalmazott is), végzettsége, szakmai felkészültsége, a munkahely környezetében fellelhető hasonló végzettségű, felkészültségű munkás munkabére stb. stb., és nem utolsósorban az adott munkahelyen gyártott termékek, szolgáltatások iránti kereslet.

Ha mondjuk egy német gyár a minőségi termékét bárhol a világon jó áron tudja eladni,biztos piaca van (pl. Daimler), akkor egy idő elteltével az ebből származó profit egy részét visszaforgatja a munkaerő megfizetésére, hogy az a munkaerő, amivel ezt a megbízható minőségű terméket előállította, továbbra is rendelkezésére álljon.
A magam részéről ezt látom döntőnek. Mármint azt, hogy olyan terméket kell gyártani, aminek biztos piaca van, amelyben megbíznak bárhol a világon, amely már bejáratódott.
Az un. feltörekvő országok gyáraiban előállított termékek döntő hányada nem ilyen, ezek az országok csak most igyekeznek megvetni a lábukat a világpiacon, ergo a munkások munkabérét nem lehet arra a színvonalra hozni, mint pl. a német gyár, mert nem bírja el a képződő profit.
Ha viszont egy ilyen német gyár egy feltörekvő országot választ a termelése színhelyéül, az biztosan azért van, mert egy olyan terméket akar előállítani, amely még bevezetve nincs, új piacokat akar meghódítani, ezért a képződő profit csak egy kevésbé megfizetett munkásréteget tud eltartani. Vagy megfordítva, a kevésbé megfizetett munkásréteg által magasabb profitot akar elérni.
ujonc 2011. 12. 10. 23:40
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#44
Pedig nem olyan nagy butaság!
Ezt akkor értenéd meg, ha a gyerekedet csak az esti hazaérkezéskor lefekvés elött látnád két-három órára. Akkor is csak úgy, hogy legszívesebben már zuhannál az ágyba!
Szerintem Te megteheted.
Próbáld ki! Menj el valahová segédmunkásnak (tagadd le a végzettségedet).
Kíváncs vagyok mennyi idő alatt találnál valamit és mondjuk egy év múlva hogyan vélekednél a magyar munkaerőről és a helyzetéről. Persze ezen idő alatt csak a fizetésedből élhetnél, egyébb jövedelmek zárolva.
ujonc 2011. 12. 10. 23:13
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#43
Természetesen!
Bár annó amikor én érdeklődtem felőled, elutasítottál, hogy ezt már leírtad és nem fogod mindíg mindenkinek megismételni.
Legmagasabb iskolai végzettségem gomnáziumi érettségi, szakm. esztergályos, hegesztő.
Jelenleg egy lakatosműhelyben dolgozom a volt Csepel Művek területén.
Törölt felhasználó 2011. 12. 10. 22:37
Előzmény: törölt hozzászólás
#42
"na mind1 kevesebbet kéne dolgozni és sokkal több pénzt keresni, ez a lényeg
hajnalban tényleg sz@r kelni 8 - 9 előtt nem kéne kezdődnie a munkanapnak és semmi délutáni meg éjcakai meló, akkor pihenni meg aludni kell, ezt kéne az alkotmányba beleírni"

Sőt, azt is bele kéne írni, hogy egyáltalán ne kelljen dolgoznia senkinek és járjon mindenkinek minden ingyen.

Elképesztő micsoda baromságokat írtok egy gazdasági fórumon. A fenti hülyeség egyetlen esetben megbocsátható, ha mondjuk még nem vagy 16, akkor talán elfogadható, amit írtál...
Törölt felhasználó 2011. 12. 10. 22:35
Előzmény: #38  ujonc
#41
Ujonc, megkérdezhetem mi a végzettséged és mit dolgozol?

Topik gazda

sharks
2 3 5

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek