Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2022. 07. 05. 06:14
Előzmény: #170375  Placi82
#170380
Csak jó tanács!
Kár volt kinlódni az ausztrál dollárral.
Ha Újzélandba akarsz menni, akkor ne Ausztráliába válts repülőjegyet.
A többi meg zagyvaság, de majd látni fogod.
Gaguse
Gaguse 2022. 07. 05. 05:55
Előzmény: #170371  berlini
#170379
szvsz Ukrajnának az a megoldás lesz jó, amit megmondanak neki. Ukrajnát sokszor "túlsztárolják", a háborút elveszíti, ez tény. Vagy beáll a sorba és lemond területének egy részéről vagy majd megmondják nekik mi is legyen. Nem ők diktálják a feltételeket, jobbról a ruszkjik, balról a nyugat. Ez a 2 tömb dönt Ukrajna sorsáról, sajnos nem ők maguk...
kukker 2022. 07. 05. 04:46
Előzmény: #170377  gu3st8
#170378

"Nem kellett sokat várni a konteóra sem"
Nem kellett sokat várni a konteózásra sem.
:)
Mert megmondta neked is a neten a hírekben, hogy aki nem azt vallja, amit mi leírunk, hanem esetleg mást: az konteós.
Arra rakni kell egy ilyen bélyeget, hiszen mi, a média - akik mindent becsülettel és igazságérzettel vezérelve tesznek - csakis a jót mondjuk, Isten minket úgy segéljen!
gu3st8 2022. 07. 05. 00:21
Előzmény: #170376  tihamer
#170377
Nem kellett sokat várni a konteóra sem. Szabadkőművesek, azok. Ez a szint kb. a magyar kőbányais fülesszatyros kisnyugdíjas hőbörgésével ér fel, nem hiteles, egy ilyen lepukkant, korrupt, lator, oroszpárti országból ez a nagy nyugat-szidás. Majd mi megmondjuk itt a nagy igazat, és az egész nyugat tévúton van, haldoklik, Putyin 'casus belli'-jét is igazoltnak véli itt valaki, mandiner forum mélységeket sikerül megközelíteni lassan.
Ütni-vágni eltakarítani minden értelemben a rabló, szószegő orosz csürhét az EU közeléből, mi itt a kérdés? Ki épeszű ember akarna velük bármilyen távú üzletet megállapodást kötni? Csakis mi tehetünk róla, ha a szankciók hatásait jobban fogjuk érezni a bőrünkön, mint az oly sokat szidott, titokban irigyelt németek, osztrákok, franciák.  
tihamer
tihamer 2022. 07. 04. 23:41
Előzmény: #170356  Placi82
#170376
Jól írod, ezek mind szabadkőműves bábok.
Az igazi hatalom a trón mögött van.
Placi82 2022. 07. 04. 23:26
Előzmény: #170358  berlini
#170375
Ez nem volt túl elegáns. Nem kell hozzá túl nagy esz, hogy ezek a szanciosdi semmit se fog érni az oroszok ellen. Csak EU gazdasága kerül, majd recesszióba, mert versenykeptelen valik, az USA, és Kína gazdaságában szemben. A háború kitörése óta, az első szankció óta következetesen én ezt hajtogatom  De te és a többi zseni, képtelen ezt atlatni. Mert én nem az alapján szemlélem a világot, hogy Viktor vagy gyurcsanyszimpatizas, jobb vagy baloldali vagyok-e? Egyik se!! :) Én a következményeket, ok okozatot nézem. Minden döntésem előtt fejben lejátszom dolgokat. Az EU idióta vezetése, úgy hozott 6 szankcios totális intézkedést, hogy egy kicseszett hatastanulmanyt,képtelenek voltak vegigfutattni, hogy milyen következményei lesznek döntéseinek közép távon, és hosszútávon is. Hát ez van. Emlékszem, Pozsárnak aki CS vezető elemző bankarja, írt egy cikket az EU lábon lövi a szankciókkal. A sok hasonló zseni, ott szidtak, hogy milyen hülye és biztos nem az lesz amit megjósolt. És lám minden bejott. Értem én hogy most, 1-2ingatlannal, amik az MMT, és a helikoterpenzek, covid miatt az évszázad emelkedését mentek át, mostani vagyongyarapodasod alapján zseninek hiszed magad. De csak szerencsed volt. Ne gondold tul . Le kéne szállni a magas lóról, mert  nem indokolt a tudásod alapján., Ahogy Napóleon mondta, az élet legnagyobb részt szerencse és kisebb részben tudás. Ezt azért kapod, mert te is olyan szépen beszéltél velem. Tudod, amilyen a mosdó, olyan a törülköző. Én nem szelyeskedtem veled, hogy hova kellene elhuznod innen. Miért kellene nekem bárhova menni? A véleményem miatt? Akkor aki ukránokat isteniti az menjen az azoviakhoz? Vagy hogy van ez? Én azt mondom, hogy NEM Putyin a hibás ebben a háborúban, volt ennek 7 év nagyon csúnya előzménye. Amit én már akkor figyeltem, mikor, sokan azt se tudták hol van Donbassz. Sőt 444, HVG, és index is hozott le akkoriban jó cikkeket, az orosz kisebbség helyzetéről, stb... amikor még nem volt ekkora média hiszti. 
Sokkal sulyosabb, a helyzet mint a kubai rakéta válság idején. És az EU, usa, meg tesz a tűzre. Mi lenne, ha Mexico, osszeveszve az usa al, segítséget kérne az oroszoktol, akik az amcsi katonákat, lőnek orosz rakétákkal, orosz katonai kezeloszemelyzettel, és ott lenne a kikepzoik és a specnaz, és az orosz titkosszolgálat, és 100 Mrd értékben küldene oda orosz fegyvert. És ne mond azt hogy nem volt ilyen szitu, mert volt, del Amerikában nem is egy. 
Ui. Nem nagyon kaptam új zelandi dollárt itthon. Ugy vagyok vele, remélem aminek kevés az esélye, hogy szükség lesz rá. Ha Ausztráliaig eljutok, ott már megoldom az atvaltast. 
berlini
berlini 2022. 07. 04. 22:31
Előzmény: #170373  Murdoch
#170374
Amit leirtam azok tények.
A dél-ázsiai térségben a politikai érdekszövetségeket egyre inkább a kinával való viszony alakitja
Márpedi Kina már pár éve kb úgy tekint a térségre mint saját érdekszférájára.
A Dél-Kinai tenger hovatartozása feletti vita több száz milliónyi lakosságú országcsoportot idegenit el Kinától.
Köztük olyan országot is mint Vietnámot, amellyel kapcsolatban én 10 évvel ezelőtt még kizártam volna, hogy ez az ország szövetkezhet az USA-val.
Murdoch 2022. 07. 04. 22:14
Előzmény: #170370  berlini
#170373
Lehetséges, de India esetében azért elég nagy fejlődési potenciál jöhet szóba. Az oroszoknál meg szerintem az ásványkincsek jó része még érintetlen. Másrészt Indiának azért jó kis gyarmati múltja van, lehet, hogy van feszkó az oroszokkal, de azért nem hinném, hogy nagy lenne a barátság a nyugattal.
kkv14 2022. 07. 04. 22:13
Előzmény: