Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Jótanacs 1: add el a panelokat, nehogy ott is odavesszen a virtuális növekményből. Jótanacs 2: ha a végén bukòra jössz ki, akkor felesleges TBSZ-en tartani a részvényeid.
ha öt évig fedezné a Tihamér a nyugdíjamat joggal lennék hálás neki azzal a szerény 15% akár de ahhoz kell még 5 év múlva is álompapírjának lennie talán még egy nagyobb fajta garázspartit is rendeznék az ünnepélyes átadáshoz
nem tudnék haragudni, talán látsz valami okot rá, amit én nem vettem észre? a föld nevű bolygó is elég régi,ahhoz képest sokkal kevesebb ideje ismerkedem vele mint amilyen arányban a tőzsdével további földgolyós ismerkedésemhez jótanácsod?
Megfogadnám Ishar tanácsát, mert különben még az a csúfság esik meg veled, hogy befizeted adóba a nyereséged 15%-át, aztán kiutalják PMÁP kamatként Tihamérnak.
valami értékes jótanácsra gondoltam, amit arról lehet felismerni hogy kevesen ismerik a tiédet évek óta ingyen osztogatják a rikkancsok minden sarkon .. most hogy erre elégtelent kaptál, mikor fogsz pótzh-t írni?
Ebben az esetben bízom benne, hogy TBSZ-re vetted, nehogy majd le kelljen adózni a remélhetőleg nagy nyerőből. Ha nem, íme a jó tanács: vidd át TBSZ-re a pakkod.
"...euroban jegyzett 1709 db gspark részvényeim összértéke tegnap 171 euroval gyarapodott, ma pedig eddig újabb 103-al ismét nőtt" --- Azért csak óvatosan az eladással, mert bedöntöd vele az árfolyamot. Ma már két kötés is született a papírban... :)
félreértettél valamit az "jó hír"-es szövegem azt jelentette, hogy miután korábbi ingatlanbefektetéseim hozamából vett ma is meglevő 7 bérbeadott ingatlanom realizált és megtakarított bérleti díj hozamának bizonyos részéből vett, euroban jegyzett 1709 db gspark részvényeim összértéke tegnap 171 euroval gyarapodott, ma pedig eddig újabb 103-al ismét nőtt mostmár nem kell agyalnod, kaptál kész megfejtést ha ez neked nem jó hír, én biztos nem tehetek róla vagy esetleg a szűk mozgás tér?
Nekem harom honapig volt egy 52nm klimas cirkos lakas a comon. Tegla. Eladtam 44 ert, tavly ez siman 50 lett volna. 2 jelentkezo volt. Ilyen Fureden nem volt soha….Szoval itt nnem porog az uzlet.Ahogyan en latom kenyszervasarlok vannak erre, lehet hogy mas regiokban mas a tapasztalat
mkvk-t megnézve azért itt a cikkbeb úgy érzem, hogy sokminden befektetői alapja most sincs ennek az egésznek mert javarészt mélyvidék van fent, a budapesti 1/1ek pedig vagy licit nélkül zárultak vagy piaci ár felett a licit izgalmának köszönhetően. Teljes mértékben értékelhetetlen, ezeken csak a végrehajtói iroda nyerhet.
az erős empátia amivel tudunk kommunikálni. amikor 100%ban a másikra koncentrálsz. Volt olyan, bolgároknál voltunk, áthívtak minket bulizni srácok a kempingben, ittuk a plizkát. Én angolul röfögtem a haver németül a bolgárok semmilyen nyelven. Hajnalig jól elbeszélgettünk. Rémlik még filmekről is eldiskuráltunk. Romániában volt egy üzlet. Haverral mentem át mert a román csak olaszul beszélt. Mondta majd fordít, mondtam nem kell mert mindent értettem.
Lacikonyha, koszonom a valaszodat. Igen, igy van, a kommunikacio ilyen, a testbeszed , a szemelyes kontaktus tobbet mond. Szivesen olvasom az irasaidat. Nem ismered fel sajat magad, hogy milyen jo novellakat tudnal irni. A valosagbol kiindulva, a csaladon keresztul egy korszaknak a leirasat, amelyet az ismert es szeretett szemelyek szinesitenek. Mindig csodaltam a csaladregenyeket, van, amelyiket masodszor is elolvasom. Igen, hat az ingatlan, a topic temaja: csaladok dolgoztak es gyujtottek es vasaroltak. Volt foldjuk, hazuk gyaruk, uzletuk.Azutan jott egy elore nem latott valtozas, senki altal nem sejtett foldrenges, es mindent elvesztettek. Ezek kozul a csaladok kozul egyesek labra tudtak allni, masok vegleg tonkrementek. A vizvalaszto nem az elvesztett vagyon merteke volt, hanem a tudas, a tanulas, a nyitottsag es rugalmas alkalmazkadokepesseg minden uj helyzetre. Ezt te nyilvan a sajat csaladod peldajan is latod. Ez a lenyege - szerintem legalabbis - a csaladtorteneteknek. Kicsit ugy latom, hogy ma is vannak ilyen valtozasok a tarsadalmi osztalyok kozott - felemelkedes es bukas - de ez tenyleg nem a topic temaja.
az okosok olyasmit mondanak hogy a közlések tartamának kb 30-40 százaléka megy át a szavak szintjén, a többi a mimika hangszín, hangsúly, testbeszéd stb által és itt emiatt néha félreértések adódnak köztem és közted is ez történt ma .. és hogy mennyire a szavakon túli eszközökön lehet a hangsúly gyakran, volt pár frenetikus élményem, a kezdet kezdetén, mivel a 44 évesen felszedett angolommal először ingatlanügylet során kellet életben boldogulnom és nem csak headvay tankönyvi feladvány megoldanom volt egy francia és kicsivel később egy szerb hölgy, akiknek kulturált angoljuk volt és 3 másodperc alatt felmérték hogy miként kell fogalmazniuk és beszélniük hogy megértsem a kérdéseiket, miközben az egész lényemre fókuszálták a tekintetüket, aztán mikor vettem egy nagy levegőt és elkezdtem a választ és általában 1-2-3 szóig jutotva megakadtam,akkor ők lendület vesztés nélkül végigmondták helyettem azt a mondatot amit fogalmam sem volt hogy fogok majd valahogy kifaragni persze valószínűleg már a kérdésfeltevéseik közben a válasz lényege az arcomra volt írva amit le is olvadtak hiba nélkül lett is üzlet mindkettővel .. ha ma ezt az egészet mi élőben csináltuk volna nagyon más az egész, de ez ilyen korlátolt műfaj és az sem biztos hogy helyesen bánok vele
Ezt gondold át. Elég baj lenne ha maga a zsidó szó az pejoratív lenne. Vagy te úgy gondolod pejoratív? Ha zavar akkor mond meg te miért látod másképp. Amerikai életrajzokban számtalanszor olvashatod brooklyni zsidó családból származik stb stb.. A másik, a kisebbségeknek meg van a sajátosságaik, cigánynak svábnak zsidónak, de a nagy átlagban a magyarnak is. Mit gondolsz miért vannak zsidó sváb cigány, erdélyi és parasztbácsis viccek? Ezek a sajátosságok megjelennek az üzletelésben is. Ez miért baj? Színesen szép a világ. Nem véletlen mondják ilyenek olyanok németek amerikaiak, magyarok, lengyelek. Mert hiába egy katyvasz, van egy átlag alaptulajdonsága egy egy népnek. Csak egy példa: Zsidó bácsikától vettek ismerősök egy telket elég komoly pénzért (10 számjegy) megegyeztek, bácsika el, egyszer csak jön vissza lógó orral, mondja neki volt egy 26.000Ft-os kiadása is ezzel a telekkel kapcsolatosan. Kifizették neki. Utána tánclépésekben ment el.
oké rengeteg pesti zsidóval volt üzleti kapcsolatom, és izraelivel is, sőt kollégám is volt kettő, akik közül az egyik rabbiképzőt végzett csak valamilyen vizsgát nem tett le a végén és mondott valamit arról, hogy emitt nem volt bizonyos jogosultsága, talán nem temethetett rengeteg időt töltöttünk együtt, nagyon sokat beszélgettünk zsidó témákról persze elsősorban ingatlan ügyekben, és szinte minden nap előbb összenéztek elhangzott valamelyiktől, - miután valamiről elmondtam részletesen a véleményemet - hogy én az a zsidó vagyok, aki azt játsza hogy nem zsidó, és percekig hahotázva csapkodták a combjukat és a kedvenc ügyvédem is zsidónak gondolt akinek az irodájában főhelyen voltak különböző zsidó jelképek az iroda vásárlásom után a telefonba azt mondta hogy mázet tov amit nem értettem ő meg meglepődött ezen és azon is hogy ezek szerint nem vagyok zsidó és nem vagyok, legalábbis az összes dédszülőm születési anyakönyvi másolatai szerint viszont nem írtam semmi olyat amit vagy nem tőlük hallottam, vagy nem beszéltünk volna róla velük és mint zsidók nem találhattak volna helyén való beszédtémának ha viszont téged megbántottalak bármivel is, elnézést kérek,nekem természetes 13 év főleg 5.-6.-7. kerületi járdákon üzletelve akár egy mondaton belül is zsidókról és ingatlanügyekről beszélni zsidókkal is és nem zsidókkal is te vagy az első aki ezen fennakadt, mégegyszer elnézést
kicsit feltúrom addig a netet és kifaggatok telefonon néhány ingatlanost, hogy esetleg ott vegyek e egy kis panelt jövőre ha megcsinálják a síneket, és normálisan el lehet megint oda vonatozni, legfeljebb évente párszor elmegyek, beszélgetek kicsit a Perkovátz Tamássa isl és meghívatom magam egy-egy sörre
Lacikonyha, a "nem biztos hogy igy van" egy igen udvarias celzas a zsidokkal kapcsolatos allitasaidra. Minden tiszteletem es elismemresem a tided az ingatlanos tapasztalataiddal kapcsolatosan, erdekesek es talaloak az eziranyu hozzaszolasaid. emellett szorakoztatoak is, es a csaladtorteneteidet is szivesen olvastam. Ugyanakkor helytelenitem es etikatlannal tartom a zsidok es az ingatlanuzlet osszekapcsolasat celzo hozzaszolasaidat, amelybol tobb is van az utobbi napokban. Ne tedd, nem melto hozzad.
Igen jereván még a neve, éjszakai élet igény hiányában elmaradt.. Van 1-2 hely, de nyáron a soproni piknik kivételével ahol pl Geszti koncert volt, nem igen látni szédölgő embereket se. Nyári látogatásunk előtt voltam akkor a német kollegákat vittem körbe a városban és ledöbbentett, hogy mennyire csendes és kihalt annak ellenére, hogy a hivatalos 62e helyett vagy 120-130 ezren lakhatnak ott.
a jövő hónap közepén két napot ott fogok tölteni, majd jól megnézem a homlokzatokat pl a Szent György utcában meg a Lenck átjáróban amiknek a felújítás utáni állapotát, majd újra visszakopását már kb 3-szor láttam miután 72 tavasszal először megszemléltem állítólag ne nagyon számítsak különösebb éjszaki életre hétközben, mert akkor már mindenki alszik mert hajnalban kell kelni hogy becsengetésre a gyárban legyen a népség a túloldalon lehet hogy megnézek egy jereváni hirdetett panelt is élőben egyáltalán Jereván még a neve?
bocs hogy komolyan vettem a "Lacikonyha, nem biztos, hogy igy van" felütést és meg próbáltam fejteni amit takarhat a "Lacikonyha, nem biztos, hogy igy van", merthogy ami utána következett abból semmi nem derült ki erről hibáztam, hogy megpróbáltam, nem kellet volna, most már elfogadom hogy örökre a titkod marad
Amiket nagyjából mind tarvágtak görbehalom és ágfalva felé ?, Hát azok nem. Lett helyette ültetve de a túliskolázott akit megbíztak, hogy vágja ki körülötte a gazt az csinált még egy tarrvágást... úgy nehéz újra ültetni... szégyen. De van a fák helyett Lime igaz úton útfélen eldobálva vannak a rollerek, 1-2 helyen van nekik kialakítva "tároló".
és ráadásul a Deákkút vize sem igató,bár nem tudom mióta a 90-es évek közepén még az volt és akkor Görbehalomban a Rák patak vize is, köszönhetően a kb 40 évnyi vasfüggönynek hiába semmi sem a régi a fenyvesek meg végképp nem
Soproni idill már 20 éve nincs. Én pontosan tudom gyakran járok haza és látom. De nem kell aggódni ez a teljes régióra igaz. Egyrészt a belső migráció (lakásbumm vég nélkül) , másrészt a külföldi is, GY-M-S -ban rengeteg cég van ahol mindenféle külföldi alkalmazottak vannak, Fillippínó, Tai, Kínai stb.. szóval köszi, de nekem nem a hátam mögött.
Lacikonyha, egyetlen es kizarolatos oka volt, hogy reagaltam a hozzaszolasodra, amikor a zsidok es az ingatlan vonatkozasarol irtal: #205069"és mintha az ingatlan befektetésről írtam volna hogy nem igazán hittekben". Egyreszt helytelenitem, ha a zsido es ingatlan osszekapcsolasat targyalod itt a topicon. Masreszt: azert irtam Cordovat, es a Spanyol kormany uj torvenyet a zsidok karpotlasarol, mert ez azt mutatja - mind a mai napig - hogy a zsidok ragaszkodnak az ingatlanukhoz, a regmult idok csaladi hagyomanyaihoz. Ez volt az erdemi resze a mondanivalomnak. A spanyol torvenynek igenis megvan az ingatlan temahoz valo kapcsolodasa, hiszen ez a tarsadalmi reteg visszakaphatja az ingatlanait, ha evszazadokra visszamenoleg tudjak bizonyitani a tulajdonjogukat. Nem kivanok tortenelmi eszmefuttatast kivaltani beloled Jeruzsalemig visszamenoleg, ez nem a topic temaja.
örülök hogy itt vagy, és aktív,és kreatív hallottad hogy Ázsiából importált migránsokra szorul valamelyik soproni szociális intézmény? kicsit még időzöl a távolban és átalakul az idilli soproni idill a hátad mögött
ezzel kezdted: "Lacikonyha, nem biztos, hogy igy van." próbáltam megfejteni mire gondolhattál ami az írásomban "nem biztos hogy így van" nem találtam el? viszont most hogy írtál egy kiegészítést az én szövegemhez az szövegemben nem taglalt témából és mivel ebből eredően semmiben sem kérdőjelezi meg a szövegemet, és így még ettől még mindig nem világosultam meg hogy mi az ami "nem biztos hogy így van" .. amúgy a mórok kikergetésének vége és az inkvizíció kezdete nagyjából egybeesik, és összefügg, a letelepedett és hátramaradt a keresztény hitre korábban áttért mórok ellen irányult és ha már belekezdett a győztes római katolikus hatalom a tisztogatásba zsidók sem szoktak ilyenkor nagyon kimaradni belőle, meg egyéb kellemetlenkedők sem .. a zsidók több ezer éves szokása, hogy próbálják nem nagyon elfelejteni a múltat és megrögzött rendszerességgel a mindenkori jelen fényében újra és újra átvizsgálják persze kicsit másképp teszik, mint a Horthy Rákosi Kádár vagy Orbán és történészei teszik a zsidók hozzáállása és módszere nekem inkább szimpi, a másik 4 említetté nem annyira
Lacikonyha: "vagyis a közel 2000 pontosítását kéred? arról a félszigetről a mórok kikergetése után történt ugyan ez a zsidókkal, és ezután mikor térhettek vissza a kulcsokkal?" Nos, senki nem keri toled 2 ezer ev pontositasat. A zsidokat Spanyolorszagbol az inkvizicio idejen uztek ki, menekultek el, akik tudtak. Nehany eve csupan,, hogy a spanyol allam torvenyt hozott a zsidok karpotlasarol es az allampolgarsag akadalytalan megszerzeserol. A zsinagogan keresztul lehetett intezni, kellettek a regi iratok, bizonyitekok. Sokan eltek es elnek ezzel a lehetoseggel. A kulcsok megorzese azt mutatja, hogy a zsidok ragaszkodtak az otthonukhuz, a hazukhoz, az ingatlanukhoz. Kicsit oda kellene figyelni a vilag esemenyeire, ami napjainkban tortenik, arra is.
Kommunikaciban viszonylag jo vagyok. Az hogy segitek Firenek az egy mas dolog. Igazad van, nem topic tema. A beszelgetes elejet ha megnezed akkor a horvatorszagi ingatlanok kapcsan kerult szoba hogy… Nem szeretnelek tanitani mert bizonyara jol ertesz mindenhez. En egy 53 eves rokkant nyugdijas vagyok, csak sok helyen jartam. Van nehany ingatlanom, de mar nem dolgozom. Szoval ne haragudj ha okoskodtam,
taníts mester, hát neked minden kommented valami szuperlatínuszban megírt valami mint az egykori "unison" nevű nyilvánvalóan inspiráló tag aki 1.5 milliárdos villákat vett az Andrássy úton. Ti ilyen NER arcok vagytok vagy hány szállodád van vagy micsoda? Írod, hogy szakmaiatlan a topik de nem látok egyetlen szakma megnyilatkoztatást sem a kommentjeid között. Foglamazol mint egy ötéves és mégis ennyire megy a szekér akkor tanítsál mester!
Nagyon meg kell nezni hogy hova mesz!!!!! En eleg sok szallodat ismerek ott. A negy csillag az ott mar gaz. Sszoval korbe kell jarni. Ha gyerekekkel akkor Dreams….
a második mondat miatt úgy tűnik, hogy rajtad kívül mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy ironizáltam. elnézést a félreérthetőségért, legközelebb jobban odafigyelek!
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link