Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Pistike12 2025. 11. 02. 18:45
Egy ujabb jo velemeny Nemeth Balazstol miert kockazatos XVben lakast venni!!
"Itt a XV. kerületben azt se felejtsük el, hogy keleti irányból, azaz Ukrajna felől ez a legkönnyebben megközelíthető része a fővárosnak, így kiemelten fontos, hogy megakadályozzuk Ukrajna uniós csatlakozását" 
https://24.hu/belfold/2025/11/02/nemeth-balazs-a-xv-keruletben-inditotta-kampanyat-azzal-hogy-ott-van-a-fovaros-ukrajna-felol-legkonnyebben-megkozelitheto-resze/
Csepelen tovabbi aremelkedest varok! 
Ui: lehet hogy a XVben azert van sok kínai, mert az van a legkozelebb Kinahoz? 
Ez veszelyes! 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:39
"Meg sokaig orommel nezegetheted a szep holgyeket a Vaci utca teraszain, sot, sokan vannak, akik kedvelik az idosebb ferfiakat. Foleg, ha tudod oket segiteni karrierjukben, eletvitelukben"
ezaz!!! Lacibácsi legyen sugar daddy, hogy ez eddig nem jutott eszembe
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:38
Előzmény: #260317  Andy01
de muszáj, minden hozzászólás értékes és fontos az ingatlan topicban
Andy01 2025. 11. 02. 17:28
Előzmény: #260316  HZsooolt
Nem kotelezo elolvasni, ha valami nem tetszik!
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 17:26
ez aztán a cukiság öröm olvasni az ömlengést...
Andy01 2025. 11. 02. 17:06
Előzmény: #260306  Törölt felhasználó
Nekunk is van a Belvarosban, a setalo resz deli reszen, egy szep Bauhaus stilusu haz 2.emeleten egy erkelyes kislakasunk, felpanoramaval a Gellerthegy, Citadellara. Akkor vettuk, amikor az a bizonyos viharal es tragediakka, tomegjelenetekkel jaro tuzijatek volt augusztus 20-an. Meg a panik kitoresenek a perceiben sikerult bemenekulni a lakasba, mikor omleni kezdett az eso, es az emberek egymast taposva probaltak menekulni. Szerencsere nalunk volt a kulcs. Eredetileg leanyunknak vettuk, aki rovidesen kulfoldre koltozott, igy berbe adtuk. Nem volt valami nagy hozama, de a lakast a lokacio miatt nagyon szerencsesnek tartom. Tobbszor felmerult, hogy adjuk el. Ugy latom, hogy ma ilyen lakast nem tudunk venni, a kislakasok piaca a Belvarosban tele van lerobbant aitbnb lakasokkal, melyek foldszintiek, udvarra nezok, sotetek. En is ugy gondolom, hogy a Belvaros mindig Belvaros marad, es vissza fogja nyerni regi fenyet, mint ahogy peldaul Becs  vagy Bern Belvarosa, es egyedi ara lesz.
Andy01 2025. 11. 02. 16:56
Előzmény: #260305  Törölt felhasználó
Laci, nagyon kozel all hozzam, amit irtal, foleg a kislany unokadrol. A 3 eves kor csodalatos, foleg a kislanyok hamar cseperednek. Kiserteties tud lenni a hasonlosag is nemcsak kulsore, hanem viselkedesben, felfogasban, a gyorsan novekedo ismeretekben is.  Nem tetszik viszont, amit a vegen irsz: 
"nekem már nem nagyon más feladatom a jövőben csak életben maradni még egy kicsit, és gyönyörködni, és mindenkit szeretettel szólítani és megölelni időnként
soha nem számoltam egy ilyen állapottal, nem tervezgettem, nem vágyakoztam utána, csak az ölembe pottyant valahogy.....abból a kilátástalan és még évekig a durván fokozódó deprimált közegből amibe 58 tavaszán beleszülettem megérkezni a tagnapi élménybe, hihetetlen. Igen, hihetetlen, hogy milyen rohamleptekben valtozott meg minden az utolso evtizedekben, foleg 90-es evektol kezdodoen.  Te belecsoppentel az ingatlanpiacba, es felfedezted az addig talan rejtett kepessegeidet az emberi kapcsolatok sikeres megteremteseben, es ennek az ingatlanpiaci, uzleti eletben valo hasznositasat. Egy kicsit talan manipulativ is voltal, ami kemeny dolog tud lenni a manipulalt, befolyasolt felnek. Az uzleti siker, az anyagiak, megvaltoztattak az eletedet, sikeres voltal. NEM latom logikus indokat annak, hogy  azt irod, hogy nincs mas feladatok mar az eletben "csak eletben maradni meg egy kicsit". A magyar egeszsegugy igenis mukodik, csak foglalkozni kell magaddal, a rendszeres vizsgalatokkal, jo orvosokhoz kell menned. Pontosan ismerned kell az egeszsegi allapododat, es hogy milyen kockazataid vannak. Miert ne forditanal tobb idot sajat magadra? Megerdemled!  Meg sokaig orommel nezegetheted a szep holgyeket a Vaci utca teraszain, sot, sokan vannak, akik kedvelik az idosebb ferfiakat. Foleg, ha tudod oket segiteni karrierjukben, eletvitelukben.  Nem legy ilyen opportunista, a Jo Isten aldjon meg teged!
berlini
berlini 2025. 11. 02. 16:17
Előzmény: #260302  Murdoch
Kérlek ne röhögtesd ki magad. Ez nem informatika.
Az utolsó mondatot feltételezem magadnak szántad.
Amúgy meg megértem csalódottságodat.
Trumpot Viktorkával együtt úgy vártátok mint a messiást.
Nem jött be.
(Én szóltam tavaly.)
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 11:26
Előzmény: #260311  FatFIRE
Köszönjük hogy fentrol eme bolcsesseget hinted felém.
Orok hala Neked, te emelkedett leny. Feletted egy szinttel mar csak Orban Viktor Nemzetunk Mindenhatója áll. 
FatFIRE 2025. 11. 02. 11:11
Előzmény: #260309  HZsooolt
Tekintettel arra, hogy egyetlen értelmes hozzászólás nélkül már a többedik topicot fosod össze személyeskedő trollkodással, neked ez a válasz tökéletes. 🙂
Pistike12 2025. 11. 02. 10:51
Előzmény: #260308  FatFIRE
Köszönjük hogy fentrol eme bolcsesseget hinted felenk. 
Orok hala Neked, te emelkedett leny. Feletted egy szinttel mar csak Orban Viktor Nemzetunk Mindenhatója áll. 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 10:05
Előzmény: #260308  FatFIRE
egy fideszestől nem is vártam mást :)
FatFIRE 2025. 11. 02. 09:31
Előzmény: #260304  HZsooolt
"de ha beszunik az airbnb azokutan kinek eri meg ilyen aron megvenni?"
Akinek ezt el kell magyarázni, az úgysem fogja megérteni. 🤷🏻‍♂️
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 08:17
Előzmény: #260306  Törölt felhasználó
az V. ker az mindig is V ker marad.... Dr. Ötker :)
Törölt felhasználó 2025. 11. 02. 07:59
Előzmény: #260304  HZsooolt

a gyerekemék a Nádor utca és a Duna között a Szabadság tér derekánál vettek 55 nm 4 méternél nagyobb belmagasságú első emeleti 1870-es építésűt, kettéosztották, galériázták, fél év munkálatok és 2,5 hónap értékesítés idő után a múlt héten adták el egyösszegben kp-ben (nem átutalással) fizető vevőnek, 2,27 millió/nm áron
.
és amire senki nem számított: nem bérbeadásra vették, hanem szülők a saját gyerekeiknek -egy fiú egy lány - lakhatásra, és az egyik azonnal be is költözött, a másik majd kb egy év múlva
.
nem mondom hogy ez tipikus, sőt
de aki nem mozog otthonosan a régi Pest közepén, az sok zöldséget tud elképzelni az ottani szokványokról, esetleges előfordulásokról, lehetőségekről egyaránt
.
és ez rendjén is van így
Törölt felhasználó 2025. 11. 02. 07:43
Előzmény: #260271  Andy01

június elején találkoztunk utoljára úgy a gyerekeinkkel hogy egyszerre mindkettő jelen volt
nagyon érdekesre sikerült
két év két hét korkülönbség mellett a külső jegyeiket - bőrszínük tónusa, hajszínük, csontozatuk, alkatuk, arcvonásaik - és mentalitásuk tekintetében mintha nem is testvérek lennének
kb 10-12 éves korukig gyakran volt nálunk népes társaság, vagy voltunk mi valahol máshol részesei 4-5 hasonlóméretű család összejöveteleinek, ahol mindig volt új résztvevő és volt egy ismétlődő jelenet, egy külsőkörös anyuka elképedve felkiáltott néhány óra eltelte után a gyerekeimre meredő szemekkel: úristen, ti tényleg testvérek vagytok?
.
kb addig amíg az idősebbik el nem kezdte a hatosztályos gimit,majd kicsivel később a másik elkezdett Horitschon-ba suliba járni Ausztriába, olyan elválaszthatatlanok voltak mint a sziámi ikrek, aztán körülményeik és alapvető beállítódásbeli különbségeik miatt erősen szétváltak, és inkább versengő ellenfelek lettek hosszú-hosszú időre
és most újabb fordulatot véltem erőteljesen felfedezni: 34 és 36 évesek, kb 5 éve 200 km-re élnek egymástól, más családi állapotban teljesen eltérő kötelezettséggel, eddig olyannak tűntek eddig, mint két önálló független jéghegy a tengeren, da ahogy  most egymásra néztek és szóltak egymáshoz, csak a vak nem látta, hogy a felszín alatt szilárd közöz talapzat elválaszthatatlan egy-egy kinövései valójában
.
amíg 18 éves nem lett az idősebb, nagyon intenzíven irányítottam, befolyásoltam az életüket, préseltem őket előre, nem is annyira kedvelték időnként
aztán akkor közöltem velük, hogy ennek vége, készen vannak, megszűnt az ebbéli szerepen, ha akarnak tőlem hallani valamit, szóljanak, kérdezzenek, amúgy meg csak jó híreket szeretnék hallani a jövőben, ez már csak az én szerepem, semmi több, találjanak ki és intézzenek mindent maguk körül, az én előzetes hozzájárulásom irányításom nem kell, da ha szt érzik hogy segítség kéne szóljanak
.
igen tegnap nagyon láttam bennük magamat, szüleimet, nagyszüleimet
.
az unokám gyönyörű, kislány, hihetetlen tempóban nyílik ki benne a világ, benne nem látok semmi mást, mint hogy már pusztán a létével is egy csodalatos élményt okoz
és figyel rám,  beszélget velem, mosolyog rám, nevemen nevez, és áthívott minket az "én szobám"-ba, menetelt előttünk és hátra-hátra pillantott hogy követjük e, és bemutatta egyenként a kincseit amik kitöltik a kb 25 nm-es "én szobám" -at
januárban lesz 3 éves, és van egy memória játéka, minek a segítségével mind a 27 eus tagállam zászlajáról tudja melyik országé. és van kb 15-20 különböző márkájú kisautója egy dobozban, és amikor az apja megkérdezte hogy melyik a trabant, késedelem és gondolkodás nélkül rányúlt és kiemelte a kupacból, majd ugyanígy a minicoopert, és már önállóan megmutatta hány kabriója van, és melyiknek nyitható a motorházfedele
.
nekem már nem nagyon más feladatom a jövőben csak életben maradni még egy kicsit, és gyönyörködni, és mindenkit szeretettel szólítani és megölelni időnként
soha nem számoltam egy ilyen állapottal, nem tervezgettem, nem vágyakoztam utána, csak az ölembe pottyant valahogy
.
abból a kilátástalan és még évekig a durván fokozódó deprimált közegből amibe 58 tavaszán beleszülettem megérkezni a tagnapi élménybe, hihetetlen
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 07:10
Előzmény: #260303  FatFIRE
de ha beszunik az airbnb azokutan kinek eri meg ilyen aron megvenni?
FatFIRE 2025. 11. 02. 06:14
Előzmény: #260300  HZsooolt
A Körúton belül a felújítandókkal együtt 226 eladó utcára néző lakást látok, a lift nélkülieket kivettem. 2 millió alatt csak kevés ablakkal rendelkező, gyengébb adottságú lakásokat találsz:
https://ingatlan.com/lista/elado+lakas+kk:duplex+foldszint-emelet-felett+van-lift+nem-berleti-jog+utcai-kilatas+belso-terezvaros
Murdoch 2025. 11. 02. 00:47
Előzmény: #260301  berlini
Van totális alternatívája egy vezetékes rendszernek? Biztos van, ha már Bidenék meg felrobbantották az északi áramlatot, ugyebár, biztos ezt is ki tudod magyarázni.
https://www.youtube.com/shorts/eGk1si6dOKU
Egyéb hülyeség?
berlini
berlini 2025. 11. 02. 00:17
Előzmény: #260293  DavidCamp
Várható volt.
Hiszen amig csak kéz rázáshoz kellett időt szakitani Trumpnak, addig minden rendben volt, de mostanra megtanulta, hogy Orbánék a legkeményebb szankció törők, akik miatt Putyinnak eszeágába sincsen abbahagyni a háborúzást.
Még egy olyan agyalágyultnak mint Trump sem lehet sikeresen megmagyarázni, hogy Magyarország miért nem tett egy lépést sem az elmúlt lassan 4 évben az alternativ kőolaj és gáz szállitások irányába.
De miért is bántom Trumpot.
Hiszen ki a hülyék királya?
Természetesen a mi vezérünk, aki még szurkolt is azért hogy Trump legyen az USA elnöke ismét. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek