Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 21:45
Előzmény: #237998  Murdoch

Jó propaganda az ország ellen gratulálni tudok hozzá mintha bármilyen valóság alapja is volna:D
MIkor löktek itt ki  bárkit a véleményéért az ablakból ?  Elfolytva?  Nonszensz az egész  mindent szétloptak tényleg azért van pénzeső mindenkinek munkás hitel babaváró millió támogatás felúíjtási támogatás  13. havi nyugdíj stb stb.. szépen lopnak de legalább a nép is kap valamit..!
Kérdezz meg egy németet ott milyen jó semmit , de semmit nem kap  én lassan 2000 eurot keresek a rokonaim is annyit szallagon a nagy németbe..!
(mert ilyenkor az szokott lenni, hogy jaj de ott milyen jó a fizu milyen brutál  nem is kell semmi támogatás.. nem e? 50-60 % örök albérletben van esély sincs a kitörésre a rokonaim is örökké albérlők maradnak örökké nincs semmilyen támogatás lépni ..! csak a spórlás ami meg ugye nem megy ..!)
Kaukázusi diktatúrának állítják be Magyarországot és kint  az ottani politikusok el is hiszik ez tényleg így van idehaza retteg az ellenzék  és lökik ki őket az ablakon .. Megérdemelnék egyébként amilyen banda.. de tényleg legalább lenne valóság alapja!
Spiller 2025. 01. 25. 21:42
Előzmény: #237977  N0MAD
Miert kell mindig okoskodni, mindent jobban tudni, nem ertem. Senki nem tudja a jövőt. Soha nem jön be az amit mindenki vár. Nem egy megfejtése van az életnek. Nem egyformák a kepessegek. 60evesen lathatod jól csinaltad vagy sem a lecket. Mindenki jarja a sajat sorsat. Tanulni kell másoktól a masik szemüvegen is probalni nezni, miert gondolja maskepp. Igen befolyasolja a piacokat a háború, serulnek az ellatasi lancok. Nem szabad kereskedelem van hanem hamis szövetségek, egy szerződést akkor rug fel az erős amikor akarja. Csak kapkodod a fejed. Talán 1-2, 5ev és lenyugszik a vilag haboruk, valsagok, jarvanyok uj izmusok. Ingatlan, valuta, arany, tőzsdei eszközök cég a befektetési paletta. Ha minden csucson van johet a valsag ohol a kp az isten es uj el és leosztas kezdődik. 
Murdoch 2025. 01. 25. 21:40
Előzmény: #237995  Törölt felhasználó
Csak az van, hogy világszerte nagyot ment, mindentől függetlenül. Az osztrákoknál is top1, de még a lökött helvéteknél is 7.:
https://24.hu/elet-stilus/2025/01/20/majka-uj-dal-nemetorszag-egyesult-kiralysag-top-10-youtube-ausztria-csurran-cseppen/
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 21:36

Mikor a szülinapi főnök búcsúztatón elkezdenek erőszakosan politizálni   a főnök ossza azért ne menjünk bele ( Fideszes csak még újak nem tudják ) :))  az a leggusztustalanabb ha van valami ellen vélemény akkor meg gyorsan lehuhognak a Fideszes vagyunk egy páran azok mind csendben hallgatnak . (Mi vagyunk a bűnösök még mindig rájuk szavazunk :))
Na elragadtattam magam , de sajnos ez a magyar valóság.. Meglátjuk mi lesz.. Lehet nekem fog a legjobban fájni 3 gyerekkel ingatlanokkal az egész ezt elismerem, ( de én 32 % adót biztos a fizetésemre nem fogok fizetni ) felmondok a francba segélyezettnek varázsolom rögtön magam :))) HÜlye leszek annyi adót befizetni majd beindul az adó elkerülés sokaknál..
De az egyszerű kollégáim is mikor 32 % adót fognak fizetni havi 100 al kevesebb lesz havonta meg a rezsi 3 szor annyi lesz EU elvárásra.. na akkor lesznek nagy meglepetések.. Apósnak is mikor a 13 havi nyugdíjat megvonják ( EU elvárásra ) stb stb.. Ő is nagy ellenzéki  imádja az ellenzéket anyós meg is mondta  nevemen szólitott és mondta Tudod jövőre már nem jöhet a Fidesz??!!  Ne vegyél újabb lakást ? ( írígység ..) Mire én miért ne? Meg is volt karácsonykor alapozva a hangulat :D
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 21:32
Előzmény: #237995  Törölt felhasználó

És tapsikol a kolléganőm már olyan ügyes a kicsi fia kívülről fujja a szöveget ! :)) Nagyon aranyos csak abba nem gondol bele a gyerek szó szerint komolyan veszi az egészet mert ez menőség ami abban van  példa lesz a kicsi fia számára egy 8 éves gyerek mit értene a politikához ? semmit sem a legalapvetőbb mondandót egy az egyben komolyan fogja venni és irányelvként fogja főleg ha ezt nyomják neki folyamatosan , hogy ez a helyes.. ! :S
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 21:28
Előzmény: #237993  berlini

11 éves fiam a legősibb kormánypárti   igazi Trumpista.. ;-) ne aggódj értünk bántalmazás szerintem az amit  a kolléganőm csinál a gyerekével a Majka számot hallgattatja vele kívülről fujja a gyerek a szöveget..
8 éves gyerek..!
Szerinted érti még miről van szó? annyit ért szemétnek korruptnak kell lenni és imádni kell a pénzt.. és kész.. Ilyen fiatal lesz belőle ... korrupt mocsok szemét ..! Na ez a bűn mert agyerek nem fogja fel a mögöttes tartalmat ( ha lenne- de nem egészen így van ) hanem a menőséget látja a klipből.. Na ez a bűn hogy ilyen  zenén nő fel egy gyerek!
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 21:25
Vagy mikor választások után bejön a 3 szor annyiba kerülő első rezsi számla... megnézem majd a kollégák fejét mit fognak szólni.. ( uniós elvárás = teljesítve lesz maradéktalanul a többkulcsos adó és a rezsi csökkentés  eltörlése meg más is.. ha nem jó így ahogy van az adórendszer ha nem jó így ahogy van a rezsi csökkentés ect ect ..  majd lesz más.. Gyurcsány alatt az átlagbér 32 % ot adózott sok embernek rövid a memóriája nyugaton is busás az adó mértéke..!)
berlini
berlini 2025. 01. 25. 21:15
Előzmény: #237984  Törölt felhasználó
Mennyi ideig tartott, mig elhitetted magaddal ezt a maszlagot?
Csak magadat hülyited vagy  gyermekeidet is?
Mert az már pszihikai bántalmazásnak számit.
Murdoch 2025. 01. 25. 21:03
Előzmény: #237990  Törölt felhasználó
Egy szóval nem állítottam ilyet, sőt, hányok Ursulától (is). De vágom a dolgot, neked az ingatlanjaidhoz a kormány hátszelére van szükséged, akármilyen is. Pont. Nem kell ideológiával megtámasztani.
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 21:00

Úgy ahogy itt is  aki mást gondol mint az ellenzék az hülye lüke és buta tök!
Ugyanez van a munkahelyemen is  meg máshol is.. a Fideszes jobb ha lapít hisz ő a hülye és az agymosott !
Na tényleg befejeztem elragattatom magam :) sok sikert mindenkinek sziasztok!
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 20:58
Előzmény: #237989  Murdoch

Ursulának akit úgy imádtok  a korrupció mentesség császárnője a covid vakcinák ügyét is ide hozhattad volna azt miért nem linkeled?  Igen volt pár elcseszett beszerzés na és máshol is volt Ursulának még nagyobb  de ő szent nincs kint semmi gond korrupció áh.. az csak Orbanisztánba van :))
A legnagyobb tolvaj a Péterünk lesz a legnagyobb aki 5 FT ért eladná az anyját is  ( lehallgatná )
Nagy meglepetések lesznek itt kérem szépen jövőre ha megválasztjátok.. nagy...  A sok lüke kollégám is oda van érte  ( a melóba csak az ő óbégatásukat hallgatom ha valaki mást mond már hülye és hazaáruló így a fideszes jobb ha csendbe marad ) átlagbér meg a felett keresnek majd mikor az első fizetés papírt megkapják és rájönnek 35 % al kell adózni kevesebb van egy százassal  (150 ) a fizetés papíron  akkor lesz majd nagy csodálkozás kit választottak :(
Murdoch 2025. 01. 25. 20:52
Előzmény: #237988  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 20:37
Előzmény: #237987  papafilip
Én nem azt mondtam semmit sem kaptunk hanem egy részét csak !  A Többiek mindent megkaptak ami járt nekik mi nem ez tény.. és az energia függőségünk is tény.!
papafilip 2025. 01. 25. 20:32
AZ EUs pénzeknek csak egy részét nem kapta meg magyarország, azért utánanézhetnél annak amiket állítasz. Mondjuk ebben 2024 nincs benne, de talán érdemes beleolvasnod ilyesmibe is, ha már a tájékozottságról és a buborékokról értekezel.
https://hungary.representation.ec.europa.eu/strategia-es-prioritasok/az-eu-koltsegvetese-magyarorszagon_hu
Murdoch 2025. 01. 25. 20:20
Előzmény: #237947  FR73
Persze, ez simán lehet, na majd nézem pár hónap múlva ezt a történetet is, egyelőre a házak piszkosul be vannak ragadva. Meglátjuk.
N0MAD 2025. 01. 25. 20:16
Hát azt megtanultam a mai napból hogy vér ostoba vagyok, ketten is igazolták.
Meg persze sötét gyilkos halálimádó.
Hát ha csak úgy nem. De közgázból érdekeseketnírtál, remélem mindenkinek lesz energiája végigolvasni.
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 20:11
Előzmény: #237982  N0MAD

covidból jól jöttünk ki  , de a covid helyreállítási pénzeket sem kaptuk meg  3-4 éve gáncsolják a pénzeket ( ellenzéki lobbira hátha igy meg lehet dönteni a kormányt... 2019-2020 ig giga növekedések voltak (4-5 %) idehaza hol  voltál ?  FT látványosan akkor kezdett el szenvedni jelentősebben gyengülni amikor 2022 es választások előtt fél 1 évvel elzárták a pénzcsapokat.. leírtam milyen számlát kellett kifizetnünk a gázért ( 4000 milliárd ) és hogy a lengyelek és románok öneállátóak majdhogynem. Ha ezt az egyszerű összefüggéseket nem érted nem tudok mit magyarázni neked ..
Ha nem lett volna az EU gáncsolás jönne korlátozás nélkül a pénz segített volna az EU az energiai átállásban ( zöldülés gonosz Putyinról leválni ) pénzzel ( EU pénzzel) energia hálózat fejlesztés ( napelem szél stb ) akkor más lett volna , de nem adták még mindig fel nem tudom nézed e a politikát politika az egész politika a kormányt meg akarják buktani bármi áron. Pénz nélkül várták el váljunk le a Putyini energiákról vicces nem adsz rá pénzt amivel megtehetnéd  :D  gazdasági adottság nincs sok energia kincsünk ez van. ezt kell szeretni.. nézz rá a térképre nézd meg Romániát hol fekszik és Lengyelországot és nézd meg magyarországot nézz egy kicsit a dolgok mögé azt javaslom és ne mindent kajálj be amit az ATV tállal( képzeld én nézem az ATV és az M1 et is  mind a két oldalt és úgy vonom le a következtetéseked de ti burokban éltek gondolom csak az ATV nézitek és az ellenzéki oldalakat olvassátok kizárólag )
N0MAD 2025. 01. 25. 20:04
Előzmény: #237981  Törölt felhasználó
“ emlékszel vagy a holdon voltál??!! (EU teljesen cserben hagyta az országot!)”
A gáz és olaj vásárlasi tilalom alóli kivétel az mar a cserbenhagyás, vagy csak figyelemeltereles?
N0MAD 2025. 01. 25. 20:01
Előzmény: #237979  Törölt felhasználó
Aha. És amikor jött az eus pénz mitől zuhantunk?
Nem olyan rég zárultak a pénzcsapok. Szóval gázt veszünk meg olajat is, nem változott semmi, mégis mi zuhanunk. És régebben mint a pénzcsapok zárődása.
Valami más oka lesz, nem gondolod?
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 19:57

még a "köcsög" oroszok mondták azt elég késve fizetni évekkel később a gázért ők segítettek.... emlékszel vagy a holdon voltál??!! (EU teljesen cserben hagyta az országot!)

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek