Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Xis24 péntek, 17:55
Előzmény: #233039  FR73
😃
FR73 péntek, 17:53
Előzmény: #233038  Xis24
Villamos, vonat és public transport mentes közlekedés jeligére a kiadóba.
Xis24 péntek, 17:51
Előzmény: #233035  slash
Agglos házat Pasarétire cserélném.
 Ha Ön unja már a dimbes dombos zsufolt utcákat, akkor ideális választás lehet az agglomeráció. Befektetésnek is ideális. Csak komoly érdeklődők. Ingatlanosok kíméljenek!
Vodafonelive
Vodafonelive péntek, 16:29
Előzmény: #232963  slash
Akkor nincs semmilyen központi fűtésre alkalmas gépészet, klímátok? 😱 Tavaly óta többet olvasom a negatív hangvételű kommentjeidet, ezért kérdezem a dobbantást.
slash péntek, 16:07
Voltam ma a Pasaréten, jó vót! Ez van Báttya: Itt kell lakni. Nem ferencváros meg wekerle meg mifasz. A Budagyöngye előtt viszont drogos zombik. Ez baj. 
Second Wave péntek, 14:19
Előzmény: #233006  siemens
Ez érdekelne, szerinted hová ment a fókusz?
DavidCamp péntek, 13:59
Előzmény: #233000  Xis24
- Te ingatlanügynök vagy?
- Igen.
- És van ügyleted?
- Nincs.
- Akkor te ügyetlen vagy?
- De volt már egy ügyletem!
- Akkor te együgyű vagy!
- De azt is lenyúlták.
- Tudom már! Akkor te vagy az ügyefogyott!
DavidCamp péntek, 13:42
Előzmény: #233023  HPPapa
Volt anno panel lakásom, nálunk ilyen soha nem volt. Sok múlik azon ha kultúráltak a lakók.
slash péntek, 12:17
Előzmény: #233026  FR73
Amikor a panelben felettem gyerekek ugráltak éjjel félkor még másnap reggel felkeltem akkor aludtak le. reggel feltettem a mélynyomót a szekrény tetejére benyomtam a tüctüc zenét és lementem a piacra. meg elmentem anyámhoz az agglóba. 
slash péntek, 12:13
Előzmény: #233027  matatakakiba
Nekem is ilyen ház kell. Ki sem mozdulok soha. Csak valaki dobjon be havi 1500 eurot a postaládámba hogy megéljünk. Sajnos kell a város. Ott a pénz. 
lacikonyha péntek, 11:56
Előzmény: #233027  matatakakiba

nem kell ennek a csoportos utálkozásnak nagy jelentőséget tulajdonítani
pusztán némi örömszerző atavizmus
az őseik is csinálták rendszeresen, azt kurkászásnak hívják
leginkább akkor csinálták ha jóllakottak voltak, de unatkoztak
.
egy fokkal mégiscsak jobb mintha a fradi táborban az "utálunk mindenkit" transzparens alatt szereznének felemelő közösségi élményt
Xis24 péntek, 11:47
Előzmény: #233024  FR73
Ez igaz. Valószínűleg túl sokáig ragadtam be a másikkal.. így attól féltem, hogy így ki se veszik és el se fogom tudni adni. .ha ne adj isten tényleg idén eszi meg a piac a kenyere javát. Aztán megint csak van egy trezorom. Zöld az picit más mint a belváros. Nyár óta vannak ki nem vett lakások. Az eladó kinálat is nyárra fogyott le. Most már stagnál vagy növekszik a szám.
matatakakiba péntek, 11:38
Előzmény: #233021  slash
Nekem az idealis lokacio: 1ha negyszogletes telek, 2m betonkerites, 4sarkaban geppuskafeszek. Bennt nehany kuvasz/komondor. Kecskemet kornyeki tanyakon kotelezo kellek. Upgrade: svedorszagi lakatlan sziget vetele, de ezen meg dolgoznom kell....
FR73 péntek, 11:36
Előzmény: #233025  matatakakiba
Fiatal voltam, a kismásfelesben házibulit szerveztem egyik estére. Kettővel felettem megérezhette a lakó, ezért félretette a mosógép csövét, aztán aznap más dolgom akadt, semmint a buli. 
Miután rájöttem, hogy ő a probléma forrása, becsengettem, hogy megtudjam, elállt-e már a víz, vagy ne számítsak semmi jóra, mert még mindig áztat. A hölgy nem mert nekem ajtót nyitni, az ajtón át kommunikáltunk, és talán egy idő után megérezte, hogy nem lesz bántódása ha elmondja a pontos tényállást, na akkor kinyitotta, és megnyugtatott, hogy csak egy mosógépnyi vizet eresztett az alatta lekó néhány lakásra, de már befejezte, nem lesz több gond.
matatakakiba péntek, 11:31
Előzmény: #233022  Xis24
Ja, a fiatalkori emlekek...
Igen, a szomszedok meghatarozoak. Van olyan teglaepites, ahol zajszempontbol nem jobb a helyzet, mint a panelnel. Az utobbinak viszont megvan az a bája, ha az 5en felborul a felmosovodor, a 2on kifolyik a viz a kaputelefonbol :-;
FR73 péntek, 11:28
Előzmény: #233022  Xis24
A kiadásnál a matek a lényeg. Nem te laksz ott, hanem a bérlő, aki pontosan tudja, hogy ezt engedheti meg magának, ennyiért lesz majd húsklopfolás meg fúrás/faragás is.
HPPapa péntek, 11:10
Panelnál be se kell lépni az ajtón, hogy elkapjon az érzés.
Kiültem két panel közé szorított parkba, amire párszáz lakásnak van kilátása, mindkét épületből a folyamatos fúrás/vésés hallatszódott. Ez az, amit még 5 lépcsőházzal odébb is hallgathat minden lakó.
Néha a rántott hús, olykor a pörkölt szaga áradt a környéken.
A favorit még a húsklopfolás hangja.
Xis24 péntek, 11:02
Éltem egy rövid ideig panelban de ott még fiatal voltam így más dolgokra fókuszáltam 😃 De tényleg terjedt a zaj a panelben. Mivel azután csak újépítésű téglában laktam, így az a tévképzetem volt, hogy ezekben jobb a helyzet. Aztán most így belegondolok valójában lehet, hogy csak a szomszédokon múlt az egész.
slash péntek, 10:42
Előzmény: #233020  Xis24
Mi ezért költöztük  panelból. felettünk trappoltak a gyerekek apuka sehol anya OFF . Este 11kor a gyerekek tárgyakat dobáltak és ugráltak. .az én gyerekeim este 8 után kussoltak.  még közös falat se akarok soha többé senkivel. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek