Hathor Hathor
4
4
1
2014. április 09. | 17:46
#1

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
február 12. | 07:05
előzmény: törölt hozzászólás
#34580
Most válaszolok utoljára egy hozzászólásodra, mert elég idegesítő vagy.
Először is, ha jól emlékszem, nem én neveztem betegségnek terjesztőknek a panelokat, hanem te. És tudod, miért nem én? Azért, mert abban nőttem fel, ahogy az újgazdag ficsúrok szoktak.
Aztán meg lehet, hogy azért gondolkodom így, mert szorult belém némi jóérzés, és nem egyszerűsítem le a gyerekvállalás kérdését egy átélvezett éjszakára. És mert emlékszem, hogyan sikerült kitörnöm. Kellett hozzá szerencse is és rengeteg lemondás is, amit nem kívánok senkinek. Nem azt mondtam, hogy tegyen mindenki egy autót a gyereke alá, hanem azt, hogy erkölcsi kötelessége elindítani a gyerekét az életbe.
február 12. | 07:04
előzmény: #34576  hellforceone
#34579
Háziasszonyszakasz van már. Miért venne most MINDENKI?
február 12. | 07:03
előzmény: #34546  ncseed
#34578
Ebben az a baj, hogy a már meglévő 2-3-4-x gyerekre hiába kap hitelt valaki, akkor sem fog többet szülni, akkor sem fog nőni a gyereklétszám... Miért nem csak az újonnan születő gyerekekre kapnak bármit is? Ez nem logikus?...
február 12. | 06:58
előzmény: törölt hozzászólás
#34577
Mit tudsz rólam, te majom?
február 12. | 06:29
előzmény: #34529  ncseed
#34576
"Elszáguld mellettünk a lakáspiac" - teljesen egyetértek. Eddig én is úgy voltam, hogy egyszer majd megáll, talán kicsit visszább is megy, de azt mondom, esélytelen, reménytelen. Aki valamit venni akar, az tegye meg most a téteket, mert ami Magyarországon megy, az brutális. Viktorék még ha egy gazdasági világválság is jönne, akkor is kamionnal borítanák a pénzt a piacra, csak menjenek fel az árak. Eszméletlen, de tényleg bolond, aki nem vásárol, vagy csak szimplán lemarad és örökre bérlő lesz... ennyi
február 11. | 23:24
Törölt hozzászólás!
#34575
február 11. | 22:39
#34574
Azért az igazi segítség sohasem egy kölcsön, hanem egy vissza nem térítendő támogatás.
Azt se felejtsük el, hogy jó, az asszonykának nem kell visszafizetnie a 10 millát, ha megszüli a 3. gyerekét. De mi az a 10 milla 3 gyerek felneveléséhez és az életben való elindításához? Mert szerintem egy lelkiismeretes szülő el is indítja valamivel a gyerekét az életben, hogy ne váljon fiatalon egész életére adósrabszolgává.
február 11. | 22:35
előzmény: #34569  Nudli
#34573
"Lehet mészárost utálni de jelenleg jól működteti a cégeket, nem elvette a nagy cégeket hanem a tulajok eladták."
Arra azért nem vennék mérget, hogy önszántukból tették. Konkrétan tudom egy kis vállalkozásról, hogy fenyegetéssel bírták rá az eladásra a tulajt.
február 11. | 22:15
előzmény: #34482  sakal83
#34572

a hitel az előre hozott fogyasztás. Hitelnél feltételezed nem változik az életkörülményed, a jövedelmed.
A migrik migránsok az nem jó szó sztem ezekre a megszállókra, mert a migráns az az aki legálisan azért költözik egy országba, hogy ott dolgozzon a munkájáért magasabb bért kapjon, magasabb szinvonalon éljen beilleszkedik és hasznos tagja a társadalomnak. Ilyenek a külföldön élő magyarok lengyelek..
De nem ilyenek a megszállók, eszük ágában sincs beilleszkedni alkalmazkodni a szociális hálón akarnak élősködni.
Normális társadalomban vannak a kötelességek és a vele nyerhető jogok, a megszállók csak kivenni akarnak, és nem tartják be a befogadó társadalom normáit társadalmi megállapodásait, nem tisztelik az őslakosokat.
Egy sima alapszámtan lenne  1 migráns legalább nullára kihozza a ráforditott összeget.
állitólag a megszállók 10-15% "dolgozik" főleg papiron ( mert akkor kapják a lakbér támogatást amire már vettek lepukkant háztömböket befektetők)  giroszosoknál, zöldségesnél sarki kisboltba. ( Frankfurtban minden zöldséges virágos török a sarki boltok azok arabok afrikaiak. a pékek albánok jugók)
Eu sok országában van felesleges szakképzett munkaerő, én azt gondolom ebből lehetne megoldani a hiányt pl spanyol fiatal 50%-a munkanélküli a 30év alatti korosztályban.
Anno németek meghirdettek állásokat, azokra jelentkeztek emberek, autóiparba, asztalos, lakatos..most is ezt kellene,  elbirálás 1-1-3 év próbaidő, ha megfelel akkor maradhat, jöhet a család és jogosult lesz a teljes szociális rendszerre.
február 11. | 21:55
előzmény: #34468  redi
#34571

ez sehol a világon nincs. A normális az a 2 keresetből megélnek, hitelképeset,  vesznek lakást házat autót és törlesztenek, ebben nem rokkannak bele. Ha még sem megy akkor elvesztik (de előtte van még 3-4 lehetőség, halasztás, törlesztés csökkentés,fedezet bevonás...)a házad de ott az elsétálás intézménye, vehetnek kisebbet az új helyzethez igazodva. Egy bedőlés nem katasztrófa, nem a világ vége, nem kell harakiri, nem személyes kudarc.
A bedőlt lakások is egy ingatlanpiaci szegmens, nem szemét hiénák hanem sima üzlet.
Az elsétálást és a valódi jelzáloghitelt intézte el a chf-es hitelesek nyávogása.
február 11. | 21:42
előzmény: #34128  wöhler
#34570
csak nem mindegy a miért, mert ezekben a kerületekben alacsony a telkek beépithetősége.
február 11. | 21:38
előzmény: #34126  Petivagyok
#34569

azért ne legyünk szimplák, a nagy cégeknek muszáj politikai kapcsolatokat szövögetni. Ez Ausztriától (strabag) kezdve usáig mindenhol ez van.
Lehet mészárost utálni de jelenleg jól működteti a cégeket, nem elvette a nagy cégeket hanem a tulajok eladták.
Ahhoz kellenek a cégek, hogy meglegyen a kivitelezési kapacitás és szaktudás a nagy projektekhez.
A megnyert tenderek árait árgus szemekkel nézi az ellenzék és mivel eus pénzek is vannak benne a nemzetközi szakemberek és nézik, nem lehet simán drágitani, lefölözni,
Tetszik nem, épül szépül az ország, visszacseppennek a pénzek a társadalom hasznára.
Magas szinten használják az eus pénzeket.
Elég gusztustalan amikor a semmit nem tevők, a pusztulás virágai fitymálkodnak, pont ezek az emberek méregdrágán dolgoztattak, eus pénzeket alacsony szinten használták, helyette hitelt vettek fel.
Az ingatlan beruházásoknak sok lehetősége van, eladják, bérlakásnak-motelnek használják,  nekem mániám német mintára felvásárolják a nyugdijalapok (sőt épittetnek)
Jelenleg egy új lakás épitési ára 280-320ezer + telekhányad tehát 400-450 a beker és ezt adják 650-750/nm körül. ez prémium helyzet miközben régebben 50-80ezer volt a négyzetméterenkénti kalkulált haszon. Ha ezt nézed akkor valakik el fogják kezdeni az árcsökkenést minél elöbb lezárják a projektet. Tehát ha ezeket az árakat nézed akkor nem reális a 650-750ezres 100-120éves használt rossz beosztású lakások ára. Ha 550ért lehet újat kapni akkor a régi házak ára visszamegy a 450-500e/nm-re
Ez akkor indul el amikor a betéti kamat 4-5% körül lesz, a bérek már nem emelkedhetnek tovább mert a cégek nem tudják kigazdálkodni, leépitések lesznek, és a változó kamatozású hitelek élesednek.
De lehet ez drasztikusabb, egyszerűen egy eus válság, magában az euban, szakadás eur árfolyam, olasz spanyol görög kilépés/ csőd.
február 11. | 21:33
előzmény: #34567  Criscito
#34568
Majdnem jól írtam. 
február 11. | 21:28
előzmény: #34565  pitcairn2
#34567
Nem vennék lakást a pénzből abból a pénzből ...
február 11. | 21:19
#34566
Sehol nem olvastam: az, hogy csak a nők vehetik fel a 10 m -t, nem diszkriminatív?
Hol van ilyenkor a nemek közötti egyenlőség?
Ha a havi pár száz ft -os netadó miatt tudtak tüntetni, lehet, ez is megérne egy tüntetést.
február 11. | 21:10
előzmény: #34559  Criscito
#34565

még ebben sem lennék biztos...
február 11. | 21:00
előzmény: #34126  Petivagyok
#34564
ahogy én látom.
vannak a tisztánlátók, ők elég nagy biztonsággal alőre "látják" a folyamatokat az eljövendő eseményeket.Mint irtam én Bp-et ismerem.Rengeteg belső kerületi lakás, komplett ház volt teljesen üres. Bankoktól is vettek bef. csoportok ingatlan csomagokat. ez 2008-2016 közötti időszak.
Az árverési oldalakon is viszonylag olcsón lehetett ingatlanokat venni. átvették a 2008tól bedőlt és félbehagyott épitőipari beruházásokat.
smsz számlákra jöttek a beszükülő mozgásterű offshore pénzek-(korábban offshore bank tudott kölcsönözni hazai vállalkozásnak pénzt igy mozgatva a huncut pénzeket)A politikai élet bitangkasszái is megmozdulhattak. Nagy volt tét ezért a gyilkos a hatalomba kerülési vágy, aki hatalmon van az osztogat. Városi legenda volt (azért ennél kicsit több) a hatalmon lévő párt és a legnagyobb ellenzéki osztott 60/40arányban ezt támasztja alá amikor dávidibolyka fellázadt, milyen dolog ez, ha ő egyszer kinyitja a száját, utána csönd volt meg be is szopatták a lehallgatási dvd-kel, ki tudja mi volt.Az szdsz mszp kormány állitólag szdsz miatt felrúgta ezt a hallgatólagos osztást, ki akarta véreztetni a fideszt személyes bosszú és buta ideológiák frissen ébredt cion öntudat miatt, utána látták nem fogják választást nyerni, loptak amit láttak.  később megszivták nem gondolták 3 választás alatt visszakapják, ez most nekik a tét, ha nem nyernek első lépésben eus poziban akkor a támogatók feladják a velük való kisérletezgetést, most a pénzükért dolgoznak.. láttad milyen jól megmondtam? sokba került ez nekem benyújtanék egy kis számlácskát...
Nagyjából kiszámitható, ha 0 közeli a betéti kamat,olcsó a hitel  akkor keresi a pénz a helyét. AIRBNB.. haveri sajtó csok.. megindult a gnúcsorda, szüret van. a malacokat időnként levágják.
február 11. | 20:59
előzmény: #34126  Petivagyok
#34563
ahogy én látom.
vannak a tisztánlátók, ők elég nagy biztonsággal alőre "látják" a folyamatokat az eljövendő eseményeket.Mint irtam én Bp-et ismerem.Rengeteg belső kerületi lakás, komplett ház volt teljesen üres. Bankoktól is vettek bef. csoportok ingatlan csomagokat. ez 2008-2016 közötti időszak.
Az árverési oldalakon is viszonylag olcsón lehetett ingatlanokat venni. átvették a 2008tól bedőlt és félbehagyott épitőipari beruházásokat.
smsz számlákra jöttek a beszükülő mozgásterű offshore pénzek-(korábban offshore bank tudott kölcsönözni hazai vállalkozásnak pénzt igy mozgatva a huncut pénzeket)A politikai élet bitangkasszái is megmozdulhattak. Nagy volt tét ezért a gyilkos a hatalomba kerülési vágy, aki hatalmon van az osztogat. Városi legenda volt (azért ennél kicsit több) a hatalmon lévő párt és a legnagyobb ellenzéki osztott 60/40arányban ezt támasztja alá amikor dávidibolyka fellázadt, milyen dolog ez, ha ő egyszer kinyitja a száját, utána csönd volt meg be is szopatták a lehallgatási dvd-kel, ki tudja mi volt.Az szdsz mszp kormány állitólag szdsz miatt felrúgta ezt a hallgatólagos osztást, ki akarta véreztetni a fideszt személyes bosszú és buta ideológiák frissen ébredt cion öntudat miatt, utána látták nem fogják választást nyerni, loptak amit láttak.  később megszivták nem gondolták 3 választás alatt visszakapják, ez most nekik a tét, ha nem nyernek első lépésben eus poziban akkor a támogatók feladják a velük való kisérletezgetést, most a pénzükért dolgoznak.. láttad milyen jól megmondtam? sokba került ez nekem benyújtanék egy kis számlácskát...
Nagyjából kiszámitható, ha 0 közeli a betéti kamat,olcsó a hitel  akkor keresi a pénz a helyét. AIRBNB.. haveri sajtó csok.. megindult a gnúcsorda, szüret van. a malacokat időnként levágják.
február 11. | 20:18
előzmény: #34560  ncseed
#34562
normális embernek nem kell ilyen s&zar...
https://www.youtube.com/watch?v=HJUt_x0gwug
február 11. | 20:15
előzmény: #34557  pitcairn2
#34561
átlagosan 2,68 millió forint volt az egy családra eső CSOK támogatás
https://www.bankweb.hu/csok-statisztika-az-indulastol/

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE