Szerintem se fog fölé menni. Egyelőre legalábbis nem valószínű. Tippem szerint 2040-ig fog elmenni. Ott még mindenképp megéri a cégnek (vagy Kulcsár Tibornak) és annyiért elengedni is egyszerűbb, mint tökölni a rögzített áras macerával.
Hát ez érdekesen alakul. 1 db. vétel 2020-on. :D Azt hittem, az enyém, mert ott állok a TBSZ-es csomagommal, de úgy tűnik, hogy van, aki korábban állt be. Pedig az enyém is jó régen várja ide az árfolyamot.
Aki akarta gyorsan eldobálta 1900 környékén.Szerintem most már lassan csak úgy tudnak kifacsarni részvényt a még bizonytalan kezekből,ha feljebb állnak.
Esetleg meg lehet még kérdezni a Raiffeisent is, hogy ha az Erste Befektetési Zrt-n keresztül tőzsdei tranzakcióval vetted a papírt (ez ETÜ), akkor most a kivezetéshez kapcsolódó OTC eladás (transzfer) magánszemély esetében szintén Ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül-e. (tudniuk kellene nekik is, úgy látom, ők a transzfer fogadók, a KSoft náluk vezetett értékpapír számlája a célszámla).
Értékpapír transzfert szerintem csak személyesen, Erste bankfiókból (vagy a Bp., Népfürdő utcai központból, Erste Bef. Zrt.) tudsz indítani. Online / telefonon szerintem transzfer megbízás nem működik. (Ha megérti az ügyintéző, hogy mit szeretnél pontosan, :) erre a Népfürdő utcában vagy nagyobb fiókokban nagyobb az esély.) Ilyen transzferes adás-vétel adózásában sajnos nem vagyok biztos. A helyedben megkérdezném az Erste Bef. Zrt,-t, ill. a KulcsSoftot. (vagy egy adószakértőt, NAV info vonal, ügyfélszolgálat személyesen?)
Valaki már feladata postán a dokumentumokat? Csak mert én szemeély szerint bzionytalan vagyok az értelmezésben. Ha ERSTE értékpapírszámlán vettem, illetve onnan kívánom transzferálni a részvényeimet, akkor az szabályozott tőkepiaci műveletnek tekinthető? Illetve hogyan/milyen formán indítható a transzferálás? Ez online intézhető, vagy fel kell hívni valakit?
Lehet benne valami.Szorítják egyre lejjebb,ezzel sokakat olcsó eladásra kényszerítve.Még az elején vagyunk, a gyengébb idegzetüek eldobálják olcsón.Egyre kevesebb részvény marad, ők pedig a lehető legtöbbet akarják megszerezni.Ebből az következik amit írtál,hogy jóval drágábban fogják tudni csak megvenni.
Ezt nem tudhatjuk. Simán dönthet úgy Kulcsár úr, hogy a végén többszörös árat is megad majd az utolsó kint maradt egy-két százalékért. Ezzel nyilván nem azt mondom, hogy így lesz (vagy hogy erre bazírozok), de ez is egy logikus - tehát lehetséges - szcenárió. A már korábban emlegetett kivezetéseknél (EGIS, ELMŰ-ÉMÁSZ) kiszorítás is történt, vastagon a piaci ár felett, de a mostani csipegetés, aztán a végén esetleg egy-egy magasabb vételi ajánlat igazából racionálisabb lehet a végső beszerzési átlagár szempontjából.
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link