Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 01:23

Közeleg a 3. Világháború?? Puskaporos globális hangulat - Jön az újabb összeomlás?  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2011. 05. 17. 11:40
Előzmény: #155  Törölt felhasználó
#156
Légtérzár.....

"Az egyik épület a belbiztonsági szolgálaté, a másik a korrupció elleni küzdelmet irányító minisztériumé. Egymással szemben állnak az al-Dzsumhúríja sugárúton, egy lakó- és kormányzati negyedben, Moammer el-Kadhafi líbiai vezető rezidenciája és főhadiszállása közelében. Az épületek reggel még lángokban álltak.

A népi ellenőrzési minisztériumnak a helyszínen nyilatkozó vezetője arról nem szólt, hány tisztviselő sebesült meg a támadásban. Músza Ibráhim kormányszóvivő ugyanott kijelentette: a líbiai felkelők szervezetének, a Bengáziban székelő Átmeneti Nemzeti Tanácsnak a vezetői – akik korábban a tripoli kormányzat tisztségviselői voltak – kérték a NATO-t a minisztériumi épület lerombolására, mert ott olyan dokumentumok találhatók, amelyek bizonyítják az illetők bűnrészességét korrupciós ügyekben.

Ebben a városrészben hétfőn kora este is robbanásokat lehetett hallani helyszíni beszámolók szerint. A líbiai állami televízió este arról számolt be, hogy a NATO légiereje katonai és polgári célpontokat támadott Tripoliban, továbbá a közeli Kaszr-Beni-Hasírban. A támadásban „anyagi károk keletkeztek, és áldozatok is vannak” – jelentette a tévé, de az állítólagos áldozatok számát nem közölte.

A NATO három héttel ezelőtt is csapást mért a Tripoli közepén fekvő Báb-el-Azizíja épületkomplexumra, Kadhafi főhadiszállására: akkor életét vesztette a líbiai vezető egyik fia és három unokája, de ő maga túlélte a támadást.

(MTI)
Törölt felhasználó 2011. 05. 15. 21:04
Előzmény: #154  pampa
#155
hétfőn dőlhet el hogy lehet e a arabok és irán /ha meglépi hogy a siíták megsegítésére odaküld fegyvereket hajójával/ között háború vagy sem ... ott bahrein rosszabbodó állása szerint az usa is bavatkozhat akár ..

ha meg be, akkor abból meg akármi is lehet ..

/különös tekintettel itt akkor az sp-re , az olajra /
pampa 2011. 05. 15. 13:18
Előzmény: #152  pampa
#154
"Sir David Richards tábornok a The Sunday Telegraph című tekintélyes vasárnapi brit konzervatív lapnak kijelentette: a nemzetközi hadikoalíció ugyan nem veszi közvetlenül célkeresztjébe Kadhafit, ám ha a líbiai vezető éppen egy olyan parancsnoki és irányító központban tartózkodik, amelyet NATO-támadás ér, és ennek következtében életét veszti, az a líbiai hadműveletekre kidolgozott szabályok keretein belül lenne.

Sir David az interjúban kijelentette azt is, hogy a NATO-nak komolyan meg kellene fontolnia a kijelölt célpontok szélesítését, olyan infrastrukturális létesítményeket is bevonva a támadási célok körébe, amelyek a Kadhafi-rezsimet segítik.

Mi köze ennek az ENSZ által elrendelt légtérzárhoz?
Törölt felhasználó 2011. 05. 14. 14:03
Előzmény: #152  pampa
#153
nincsen 3. v.háború , mert azt orbán egyedül megnyerte ..

a 4. meg nem jöhet, mert az nincs is benne az alkotmányba

/de talán piszkozatban még megvan szájer ipodján
pampa 2011. 05. 14. 10:16
Előzmény: #149  pampa
#152
Pakisztán: Amerika azonnal állítsa le a terroristák kivégzését célzó akciókat
Nem ismétlődhet meg Pakisztánban egy az Oszama bin Laden megölésével végződőhöz hasonló amerikai kommandós akció. Legalábbis így döntött az iszlámábádi törvényhozás, amely felszólította az Egyesült Államokat, hogy azonnal állítsa le a terroristák kivégzését célzó, az afganisztáni határ melletti robotrepülős támadásokat is.
Twitter Facebook Tumblr Startlap Betű kicsinyítése Betű nagyítása E-mail küldése Nyomtatás

Az iszlámábádi törvényhozás felszólította az amúgy is válsággal küzdő kormányt egy független bizottság létrehozására, amely az abbottabadi amerikai akciót vizsgálná. A testület feladata lenne "a felelősség megállapítása és a szükséges intézkedések meghozatalának előterjesztése azért, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő".

A pakisztáni parlament azzal is fenyegeti az Egyesült Államokat, hogy megszünteti a logisztikai együttműködést az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatokkal. A határozat szerint a terroristák elleni robotrepülős támadásokkal is azonnal fel kell hagynia Amerikának, különben a kormány kénytelen lesz megfontolni az afganisztáni NATO-erők és felszerelésük átengedését az országon.

A robotrepülők bevetését tavaly megduplázta az Egyesült Államok, több mint száz ilyen akcióban legalább 670 embert öltek meg. Az amerikai hírszerzés, a CIA szerint a műveletekben számos al-Kaida-vezetőt likvidáltak.

A bin Laden elleni amerikai katonai akcióról nem értesítették előre a pakisztáni hatóságokat, ezért megromlott a kapcsolat az Egyesült Államok és háborús szövetségese, az atomhatalom Pakisztán között.

A kemény hangvételű pakisztáni parlamenti üzenetet tíz órás vita előzte meg, a képviselők az "abbottabadi egyoldalú amerikai fellépés miatt kialakult helyzetet" vitatták meg. A pakisztáni fővárostól mindössze ötven kilométerre lévő helyőrségi városban ütöttek rajta május 2-án amerikai katonák az al-Kaida terrorszervezet alapítójának villáján.

A parlamenti állásfoglalás előtt néhány órával öngyilkos merénylet miatt az északnyugat-pakisztáni Sabkadarban egy rendőrségi kiképzőközpontnál meghalt nyolcvankilenc ember, százharmincegy pedig megsérült. A merényletért a pakisztáni tálibok vállalták a felelősséget. Ez volt a legsúlyosabb támadás bin Laden halála óta.

FH
Törölt felhasználó 2011. 05. 03. 09:02
Előzmény: #135  pampa
#151
Ugy tunik az olaszoknak van ver a pucajukban es komolyan gondoljak az egyseges EU-t. A nemetek meg tobbi majom bekaphatja. Hogyan gondolhatjak, hogy egy orszag kepes az osszes menekulttel megbirkozni?

Van egy gorog baratom, aki elmondta, hogy a gorog helyzethez nagyban hozzajarult, hogy veluk mar hosszu evek ota ezt jatszak. A menekultek oda erkeznek elsokent a Kozel-Keletrol, de az EU baszik ezzel foglalkozni, elvarja toluk, hogy oldjak meg, finanszirozzak, mikozben persze azt is elvarjak, hogy tengeren (azt hiszem nem kell ragozni, a gorog tengeri hatar aranyt a szarazfoldihez kepest) biztositsda Schengen sertetlenseget.

Na ennyit az egyseges EU-rol....
Törölt felhasználó 2011. 05. 03. 08:36
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
#150
Minden eszme addig él, míg nem vagy éhes.
pampa 2011. 05. 03. 07:52
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
#149
"ICC: Kadhafi civileket gyilkolt
A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) ügyészségének szilárd bizonyítékai vannak arra nézve, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezető emberiesség elleni bűncselekményeket követett el - közölte a Reutersnek adott interjúban Luis Moreno-Ocampo, az ICC főügyésze.

Gondolom Kadhafi 28 éves fiának gyermekei pedig katonák voltak....

Ahogyan Gázában is a betiltott foszfor lövedékeke miatt meghalt gyermekek...

A törvények csak a szegényekre vonatkoznak.... ne feledjük az izraeli bölcsességet.
Törölt felhasználó 2011. 05. 02. 10:56
Előzmény: #147  loxo
#148
világos , hogy a fő mozgatórugó az olaj .. ha olan kezebe kerül , ami nem biztonságos , akkor akármilyen nagyhatalom is volt/van/lesz az előbb utóbb minden eszközzel a zavartalan kereskedését biztosítani akarja ..

amióta avilág fennáll és a nemzetek és hatalamk kialakultak ez van /volt /lesz ..

ha a világ potenciális energia igénye majdhogynem léte az arab olajtól függ , akkor nincs se isten se demokrácia se emberi jog meg se semmi , hiszen a "létalapról" semmilyen olajfüggő nem mondhat le .

minden az energiától függ , ezért innen is kezdődik . ha nincs elveszik akkor a demokrácia és minden nemzeti cucc is dugába dől -ma már ..

ha nincs vized, akkor nem fogsz papolni egyenlőségről és szuverenitásról - egyszerűen csak inni akarsz , vagy megdöglesz
loxo 2011. 05. 01. 15:14
Előzmény: #146  pampa
#147
Rizsa, hiányzik a piacról a líbiai olaj! Ennyi. Le van szarva mindeni, polgári lakosság, meg a Kadhafi család is. Anno kiirtották a Husszein családot gyerekestől, mindenestől. Kit érdekelt, hogy mondva csinált okkal. Semmi nem volt igaz az egészből. Most a líbiai elnök a soros, majd a következő olajjal rendelkező arab ország elnöke - amelyik nem áll be a sorba, magyarul nem adta el hazáját és az olajat gyöngyökért az amcsiknak. Szvsz
pampa 2011. 05. 01. 15:05
Előzmény: #145  pampa
#146
Hangoztatta, teljesen világos a NATO és szövetségesei politikája a célpontok kiválasztásában. Az összhangban áll az ENSZ 1973. számú (Líbiáról szóló) határozatával. A szövetség Kadhafi hadigépezetét célba véve törekszik arra, hogy a támadásoknak ne legyenek polgári áldozatai. Hozzátette, hogy a célpontok körébe tartoznak nyilvánvalóan a harckocsik, ágyúk, rakétavetők, de még a parancsnoki és irányító központok is.

Alistair Burt brit külügyi szóvivő egy kereskedelmi tévének nyilatkozva vasárnap közölte: nem tudja megerősíteni, hogy a NATO légicsapásában meghalt volna Kadhafi fia. Kiemelte azonban, hogy a parancsnoki és vezérlő központokat gyakorta helyezik el lakott területeken.

A Tripolira mért légicsapás a bizonyíték arra, hogy a szövetségesek nem kímélik a civilek életét - közölte vasárnap egy orosz parlamenti képviselő.

"Ez egyértelmű megerősítése annak, hogy a Líbia elleni katonai szövetség válogatás nélkül alkalmaz erőt" - jelentette ki Konsztantyin Koszacsov az Interfax hírügynökségnek.

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő korábban többször bírálta a repüléstilalmi övezetet létrehozó nyugati országokat, amelyeket azzal vádolt, hogy átlépték a civilek megvédelmezését célzó ENSZ biztonsági tanácsi határozat korlátait.

A NATO tájékoztatása szerint a legutóbbi légicsapások a líbiai főváros központjában lévő Báb-el-Azizíja komplexumban lévő egyik parancsnoki épület és irányító központ ellen irányultak. Báb-el-Azizíjában különféle épületek és rezidenciák találhatók. Az észak-atlanti szövetség harci gépei már korábban is támadták ezeket az épületeket."

Nem lesz egyszerű legközelebb elérni az Oroszok támogatásást egy határozathoz ezután.
pampa 2011. 05. 01. 07:22
Előzmény: #144  Törölt felhasználó
#145
Nesze neked ENSZ légtérzár....
"Szombaton rakétatalálat érte Moammer el-Kadhafi líbiai vezető tartózkodási helyét Tripoliban. Legalább egy, a NATO egyik harci gépe által kilőtt rakéta találta el Kadhafi fia, Szejf al-Arab egyszintes házát a líbiai főváros, Tripoli egyik lakónegyedében - jelentette az AP Músza Ibrahin líbiai kormányszóvivőre hivatkozva.

A robbanásban életét vesztette Kadhafi legfiatalabb fia, három unokája, és több barátja, illetve hozzátartozója megsérült.

"A vezető jó egészségnek örvend. Nem sérült meg. Felesége is jól van. A támadás következtében azonban elhunyt a 29 éves Szejf al-Arab Kadhafi testvér, és a vezető három unokája" - idézte az AP híradását az amerikai Washington Post napilap internetes kiadása. Az épület súlyosan megrongálódott a légi csapásban.

Törölt felhasználó 2011. 04. 23. 18:04
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#144
portikoi=porti bigmaster=deral1=NagyBarnaMacko

már belebetegedtél a sok buktába
Törölt felhasználó 2011. 04. 23. 15:28
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#143
Vészforgatókönyv: mozgósítás a civilizáció megmentésére (7. fej.: A népességszám stabilizálása) / Plan B 3.0: Mobilizing to Save Civilization (Ch. 7.: Stabilizing Population)

link

link
Törölt felhasználó 2011. 04. 23. 15:13
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
#142
csoda hogy még élsz pori. Tiszta emos srác vagy, neked semmi sem jó, minden szar...
Törölt felhasználó 2011. 04. 23. 15:10
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
#141
ha a jelenlegi öntelt és elvakúlt világ elitt kersztbe nem tesz ennek a folyamtnak a következő évtized az enrgiatermelés átalkulásáról fog szólni
- megújuló enregiák és fúziós energia
Törölt felhasználó 2011. 04. 23. 14:01
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
#140
vagy energiaátalakulás vagy bukás
Törölt felhasználó 2011. 04. 23. 13:59
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
#139
a föld lakossága közben meg éhen hal

usa obama sem volt képes zöldenergia megujuló
energiára átállni
az eu is haldoklik
pedig sokan bíztak obamában
de még mindig nagy az olajlobi mondjuk
próbáljak is elnyírni ezt a szálat
s fog is sikerülni csakhát ez baromi soká tart s rengeteg ország közösség fog tönkre menni
de a változástól nem kell félni


Törölt felhasználó 2011. 04. 21. 08:45
Előzmény: #137  pampa
#138
ha bombáznak vagy lőnek .. tuti hogy civilek is meghalnak (kikerülhetetlen)

soha nem volt olyan , hogy egy fegyveres konfliktusban darab civil nem halt meg sőt! volt, hogy több civil halt meg mint katona ..

a háború és a fegyveres összecsapás természete sajna ilyen ..

sztem senki nem csodálkozik azon , hogy civilek is halnak meg ilyen esetekben /itt is/ .

ettől /is/ szar a háború , meg az ilyesmi összecsapások ..
pampa 2011. 04. 21. 06:23
Előzmény: #136  pampa
#137
Civilek haltak meg az újabb NATO-légicsapásban
A NATO légiereje csapásokat mért szerda éjszaka Tripoli egyik déli kerületére, és a Jana hivatalos líbiai hírügynökség szerint legkevesebb hét civil életét vesztette, 18 pedig megsebesült. Korábban az Allibíja televízió számolt be a csapásmérésekről. A hírt megerősítették helybeliek is, mondván, hogy három robbanás dörejét hallották az említett Hellát al-Ferján városrész felől.

A líbiai hadsereg hivatalos közlése szerint a "keresztes gyarmatosítók barbár támadásának polgári mártírjai és sebsültjei vannak". A Jana jelentése megemlítette, hogy lakóházak dőltek romba a bombázásokban. A hírügynökség emlékeztetett arra is, hogy nap közben Tripolitól délnyugatra egy másik várost is NATO-csapás ért 4 lakos életét kioltva.

Csak Kadhafinak tilos civileket ölni?
pampa 2011. 04. 15. 10:34
Előzmény: #135  pampa
#136
"Az amerikai diplomácia - a The Wall Street Journal (WSJ) értesülései alapján - azzal vádolta Iránt csütörtökön, hogy segített elfojtani a szíriai tüntetéseket.

Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek.....
pampa 2011. 04. 13. 15:23
Előzmény: #133  pampa
#135
10 ezer tunéziai menekültnek ad vízumot Olaszország
Olaszország az Európai Unió (EU) belügyminisztereinek az olasz vízumpolitikát elutasító magatartása dacára határozott időre szóló vízumot ad egy héten belül tízezer tunéziai menekültnek, amivel a schengeni övezetben utazhatnak.
Egy héten belül kiosztják a tartózkodási engedélyeket - közölte Alfredo Mantovano olasz belügyminiszter-helyettes. Olyan terven is dolgoznak, amivel a menekültek nem lesznek magukra hagyva, amíg el nem dől, hol akarnak letelepedni.

Azóta sem szűnik a menekültáradat Lampedusa szigete felé. Szerdán segítségre szorult egy hajó, amelynek 104 tunéziai menekült utazott a fedélzetén. Az olasz Pantelleria szigettől nem messze az olasz parti őrség mentett meg egy hajót mintegy 250 utassal.

Kedd este is érkezett egy hajó Lampedusára 57 emberrel a fedélzetén. Umberto Bossi, az Északi Liga (Lega Nord) olasz jobboldali populista kormánypárt feje ismét követelte a tunéziai menekültek azonnali kitoloncolását.

MTI
szivacs
szivacs 2011. 04. 13. 00:18
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
#134
"let these be guidestones to an age of reason - Legyen ez útmutató az értelmes/ésszerű kor számára."
link
pampa 2011. 04. 12. 16:14
Előzmény: #132  pampa
#133
Miért nem azok fogadják be akik előidézték a helyzetet?

"Lampedusa szigetére folyamatosan érkeznek a menekültek, akik egy részét a szárazföldre viszik tovább, ahol megállapítják a személyazonosságukat. Gazdasági menekültek elvileg nem kaphatnak belépést, ám számos tunéziai továbbra is politikai menekültnek tartja magát.

Az olasz kormány azt fontolgatja, hogy az ellenőrzések után vízumot adna a menekülteknek, amivel három hónapig szabadon utazhatnának a schengeni térségben.

Az olasz kormány azért kényszerül erre, mert szerinte az Európai Unió nem ad elég segítséget a menekültkérdés rendezéséhez, és a dél-európai államot magára hagyja. Silvio Berlusconi Lampedusa-szigetén tett látogatásakor igen éles hangnemben bírálta az uniót: „Európa vagy egy konkrét, reális valami, vagy nem létezik. Ez esetben jobb, ha elválnak útjaink, és mindenki követi a maga félelmeit és egoizmusát." Berlusconi szerint országa nem tudja egyedül rendezni a menekültek sorsát, és más államoknak is késznek kéne mutatkozniuk a menekültek befogadására.

Német politikusok azonban másképp látják. Az alsó-szász belügyminiszter szerint Olaszország maga is meg tud birkózni huszonhárom ezer menekülttel. Még élesebben bírálta az olaszokat a szövetségi belügyminiszter: a CSU-s Hans-Peter Friedrich szerint az olaszok eljárása sérti a schengeni övezet érdekeit.

A bajor belügyminiszter, Joachim Hermann pedig egyenesen arról beszélt, hogy amennyiben Olaszország vízumot ad a menekülteknek - amellyel azok három hónapon át szabadon tartózkodhatnak az unión belül -, a bajorok újra bevezetnék a határellenőrzést Ausztria felé és az Olaszországból érkező repülőgépek vonatkozásában. Ez persze szintén sértené a schengeni elveket, amelyek szerint az unió egészén belül szabad a személyek áramlása, azaz nincsenek belső határok.

A német politikusok szerint Olaszországnak mihamarabb vissza kell toloncolnia a Tunéziából érkezett menekülteket, mert a politikai menekültstátusz csak a líbiaiak esetében képzelhető el, elvégre őket tényleg polgárháború sújtja.

pampa 2011. 04. 11. 09:36
Előzmény: #130  pampa
#132
A NATO főtitkára szerint a líbiai konfliktusra nincs katonai megoldás
2011. április 11. 09:14

A NATO-főtitkár úgy véli: a líbiai konfliktusra nincs katonai megoldás. Anders Fogh Rasmussen egy német lapnak nyilatkozva elmondta: az észak-afrikai országban kialakult válságra a líbiai népnek kell politikai megoldást találnia.

A NATO főtitkára szerint a líbiai konfliktust nem lehet katonai eszközökkel megoldani.

Anders Fogh Rasmussen erről a Der Spiegel című német hírmagazin legfrissebb, hétfőn megjelent számában nyilatkozott, hangsúlyozva: az észak-afrikai országban kialakult válságra a líbiai népnek kell politikai megoldást találnia.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfői kommentárjában úgy vélekedett, hogy Líbiában - a katonai frontok állandó változásával - átláthatatlan patthelyzet alakult ki.

exley 2011. 04. 10. 16:43
Előzmény: #130  pampa
#131
Hadi állapotba keveredtünk Líbiával, idő kérdése a lázadók mikor fordulnak ellenünk. Nem baj, elfoglaljuk Líbiát, aztán kifosszuk, legalább a "fapaliék" nem itthon hanem ott fognak fosztogatni. A katonai ügyészség front szolgálatra ítéli a lopáson tettenért katonákat, mindegy amerika, francio, bitanngia is köztörvényes bűnözőket küld az első vonalba, a magyarok legalább képzett szakembereket küldenek a sivatagba. Ezért hen-de ellentengernagy kap egy térd- -valag rendet a seánató nagy asszonytól Gödöllön. Szocska miki azonnal épít egy kórházat a sivatag kellős közepén ahogy Horváth Ágica tette afganisztánban, gálné perc ildi felvatja, meghívják erre a humanitárius aktusra kadafi magyar származású feleségét, ott fogják gyógyítani a bombázások során megsérült polgári lakosságot, elvégre ez egy polgári qrmány legelemibb kötelessége.
pampa 2011. 04. 10. 14:04
Előzmény: #129  pampa
#130
"A NATO korábban azt ígérte, hogy a légtérzár mindkét félre érvényes lesz, és szombaton földre is kényszerített egy lázadó MigG-23-as vadászgépet...

Egy kormányhoz tartozó kiképző repülőt pedig a reptéren parkolva lőttek szét...

Egyenlő pályák, egyenlő esélyek...
pampa 2011. 04. 10. 09:23
Előzmény: #128  mondoka
#129
Moamer Kadhafi csapatai lelőtték a líbiai felkelők két helikopterét, amely megsértette a légtérzárat - közölte Khaled Kaim líbiai külügyminiszter-helyettes, aki szerint az incidens Brega város térségében történt. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a két helikopter lelövésekor hányan estek áldozatul.

A politikus szombat este tartott Tripoli sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a lázadóknak "a NATO adott engedélyt arra, hogy harci helikopterek használatával megsértsék (a repülésmentes zónát elrendelő) ENSZ-határozatot". "Azt kérdezzük a NATO-tól: a határozat csak a líbiai kormányra vonatkozik, vagy mindkét oldalra?" - mondta Kaim a sajtótájékoztatón.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa március 17-én határozott a Líbia fölötti repülésmentes övezet kialakításáról. A nemzetközi koalíciós erők két nappal később kezdtek hozzá a zóna kialakításához.

Nem azért kapták az ENSZ-től a felhatalmazást, hogy légtérzárat tartsanak fenn?
mondoka 2011. 04. 08. 09:17
Előzmény: #127  pampa
#128
Mondhatnánk némi fekete humorral, hogy mindegy ezeknek csak arabot ölhessenek ...
pampa 2011. 04. 08. 09:01
Előzmény: #126  pampa
#127
Tévedésből a társaikat ölték meg

A líbiai felkelők szerint tévedésből a társaikat ölték meg a NATO légicsapásában. A kelet-líbiai Adzsdábíjánál végrehajtott bombázásban kórházi források szerint 13 felkelő meghalt, sokan pedig megsérültek. Ez volt napokon belül a harmadik ilyen eset a polgári lakosság védelmére indított hadműveletek alatt.

pampa 2011. 04. 07. 15:33
Előzmény: #125  pampa
#126
A lázadók kezén lévő Adzsdábija város kórházának egyik orvosa szerint 16 felkelő megsebesült, de a veszteséglista még nem végleges. A lázadók elpanaszolták, hogy az ő állásaikra hullottak bombák, miközben visszavonultak az olajterminálja miatt stratégiai fontosságú kikötővárosból Adzsdábíja felé. Több harckocsijuk megsemmisült a bombázásban. Más források szerint egy buszt is találat ért, amely Brega felé tartott.

Egy NATO-illetékes Brüsszelben közölte, a katonai szervezetnél vizsgálják az ügyet. Ha bebizonyosodik, amit a felkelők állítanak, az azt jelentené, hogy a NATO immár másodszor támadta tévedésből a Kadhafi ellen harcoló erőket azóta, hogy a múlt héten átvette a líbiai hadműveletek irányítását. Szombaton szintén Brega térségében 13-an vesztették életüket egy NATO-légicsapásban, amely tévedésből a lázadók állását érte.

pampa 2011. 04. 05. 19:03
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#125
"Ez lehet az első szállítmány azóta, hogy a Moammer Kadhafi líbiai vezető ellen lázadások törtek ki március elején. Kereskedők szerint a vevő várhatóan igyekszik majd titokban maradni, mivel Líbia ellen egyelőre érvényben vannak az olajkereskedelmet is tiltó nemzetközi szankciók.

Az amerikai pénzügyminiszter egyik illetékese ugyanakkor az előző héten kijelentette: a szankciók nem terjednek ki a líbiai felkelők által értékesített kőolajra, amennyiben az ügyleteket a líbiai állami olajtársaság, a National Oil Corp., és a Kadhafi-rezsim más, szankciók sújtotta cégeinek kiiktatásával kötik.

Hiába, elég csak értelmezni a határozatokat....
Törölt felhasználó 2011. 04. 05. 18:52
Előzmény: #123  Törölt felhasználó
#124
Nálunk ez a kérdés megoldódott fegyveres rásegítés nélkül is...
2001. évi LVIII. törvény a Magyar Nemzeti Bankról

link:link

A függetlenségről szóló részt érdemes elolvasni...
Törölt felhasználó 2011. 04. 05. 18:27
#123
Érdekes, hogy a "felkelők" első dolga egy új "független" központi bank, valamint egy új olajtársaság megalapítása volt...
pampa 2011. 04. 05. 08:55
Előzmény: #119  pampa
#122
Lassan már egyértelművé válik, hogy a szövetségesek az ellenzék oldalán harcolnak Kadhafi ellen.
Ennek már nem sok köze van a légtérzárhoz.

"Hogyan lehetséges a változás Kadhafival?

Líbia készen áll a változásra, de az országnak szüksége van Moammer Kadhafira - ezt a líbiai kormányszóvivő közölte. Hozzátette, Kadhafi képes egységet teremteni az országban, és az ő vezetése kell ahhoz, hogy Líbia ne váljon újabb Irakká, vagy Szomáliává.

Az ellenzék elutasította a kormány ajánlatát. Az ország keleti részén Brega városnál tovább folytak a harcok a kormányerők és a felkelők között, Miszrátát pedig folyamatosan lövik a Kadhafihoz hű katonák. A nemzetközi koalíció vadászgépei lebombázták a kormányerők egyik konvoját. (rá)
Törölt felhasználó 2011. 04. 04. 15:31
Törölt hozzászólás
#121

Topik gazda

magnum87
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek