Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 10. 19. 14:31

Kötvények és mesterei  

Ha lehet itt tekeregjenek azok a görbék.

1 tuti engem is érdekel

2 fogok beleírni

üdv
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 10. 19. 20:29
Előzmény: #6  spade
Hali

Süssétek meg be akarok írni, de kellene egy kis előtanulmányt végeznem kötvény árfolyamilag - lenne néhány baromi érdekes észrevételem...csak checkolás nélkül nem akarom beröttyenteni.

arra meg nincs időm - sok volt a mai nap.

Majd ugyanitt.

Üdv
spade 2005. 10. 19. 17:20
Előzmény: #5  spade
Kedves burkiflee,

Egyébként jól nyomod, ha NYA-vagy ha nem, azaz mindenhogy gratula..:)
Tulajdonképpen csak azért mondtam amit mondtam, mert egyes vélemények szerint 6-6.5%-iog emelkedik majd a FED rate, ha ebből le is veszünk valamit akkor is nagy tere lehet a hozam emelkedésnek egyenesben, telibe is lehet longolni....
szerintem
spade 2005. 10. 19. 15:56
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Kedves burkiflee,

Én pont arról az esetről beszéltem, hogy megemelik a jegybanki alapkamatot azért irtam kamatemelkedésről, lehet nem voltam egyértermü, és az egészet arra hoztam fel hogy a látszólag tényleg kockázat mentes spread hedge-ben is lehet kockázat.
Amúgy nyilván erre elég kicsi az esély....bár...
Törölt felhasználó 2005. 10. 19. 15:47
Előzmény: #2  spade
Kedves spade,

kijavítom utolagos engedelmeddel, azt amit írtál(nem bántó szándékkal)

szal alaphelyzet az hogy ha a kamattartam magasabb akkor adod a hatit és veszed a részvényt(bux kosárnak megfelelően)
szóval
"Tegyük fel a kosarad értéke x a hatid 1.15x short, "
x értékű hatit adsz el, és annak megfelelő árfolyamértéken vásárolsz a bux kosárnak megfeleő részvényket.
Tehát ha a kamattartam 15% ról 30%ra emelkedik(ez azt feltételezi h a prompt nem megy utánna) ebben az esetben van a hatin 15% vesztességed.
Két lehetőség van:
1, vagy a hatit adják vissza, akkor a vesztességed megint 0 lesz
2, promptot huzzák a hati után >ekkor a prompton(részvényeken nyersz 15%-ot
ha viszont megvárod a kifutást, akkor teljesen mind1 hogy melyik hol áll, mert a futures ár a kifutás napján megegyezik a prompt buxal(ami részvényedidet jelenti) Így ha a hatin vesztettél(mgasabban van a prompt) az azt jelenti hogy a részvényeidet magasabb áron tudod értékesíteni. Ha a hati alacsonyabb akkor nyertél a hatin, és a részvényeidet tudod alacsonyabban eladni.
qvázi:a nyereséged a következő lesz: az a kamattartalom amelyen eladtál - az egészséges kamattartalom.
a gépezetbe egy hiba csúszhat csak. Ha megemelik a JB alapkamatot.DE ha 6 % a jb alapkamat és Te 15%nál adsz el hatit és veszel részvényt, akkor még akkor is 0 ban vagy ha a JB kamatot 9%kal megemelik. Amire azért az esély nagyon kicsi.. Kisebb mint 50%, amira arp. már nem nyitna pozit:)))
remélem értehtő voltam számodra
Üdv: burkiflee
Törölt felhasználó 2005. 10. 19. 15:47
Előzmény: #2  spade
Kedves spade,

kijavítom utolagos engedelmeddel, azt amit írtál(nem bántó szándékkal)

szal alaphelyzet az hogy ha a kamattartam magasabb akkor adod a hatit és veszed a részvényt(bux kosárnak megfelelően)
szóval
"Tegyük fel a kosarad értéke x a hatid 1.15x short, "
x értékű hatit adsz el, és annak megfelelő árfolyamértéken vásárolsz a bux kosárnak megfeleő részvényket.
Tehát ha a kamattartam 15% ról 30%ra emelkedik(ez azt feltételezi h a prompt nem megy utánna) ebben az esetben van a hatin 15% vesztességed.
Két lehetőség van:
1, vagy a hatit adják vissza, akkor a vesztességed megint 0 lesz
2, promptot huzzák a hati után >ekkor a prompton(részvényeken nyersz 15%-ot
ha viszont megvárod a kifutást, akkor teljesen mind1 hogy melyik hol áll, mert a futures ár a kifutás napján megegyezik a prompt buxal(ami részvényedidet jelenti) Így ha a hatin vesztettél(mgasabban van a prompt) az azt jelenti hogy a részvényeidet magasabb áron tudod értékesíteni. Ha a hati alacsonyabb akkor nyertél a hatin, és a részvényeidet tudod alacsonyabban eladni.
qvázi:a nyereséged a következő lesz: az a kamattartalom amelyen eladtál - az egészséges kamattartalom.
a gépezetbe egy hiba csúszhat csak. Ha megemelik a JB alapkamatot.DE ha 6 % a jb alapkamat és Te 15%nál adsz el hatit és veszel részvényt, akkor még akkor is 0 ban vagy ha a JB kamatot 9%kal megemelik. Amire azért az esély nagyon kicsi.. Kisebb mint 50%, amira arp. már nem nyitna pozit:)))
remélem értehtő voltam számodra
Üdv: burkiflee
spade 2005. 10. 19. 15:11
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Kedves burkiflee,

Tegyük fel a kosarad értéke x a hatid 1.15x short, a kamatot felemelik másnap 30%-ra.
A kamattartalom úgy áll helyre hogy a bux hati szinten marad de a papirjaidon (bux) vesztesz 15%-t. Na most tegyük fel utána befagy a bux és a hati kifut majd a másnapi buxon. akkor szerintem Te buktál a papirokon 15%-t nyertél a hati shorton 30%-t tehát összesen 15% a hasznod. Ha megvárod a másnapot akkor pedig beteszed rövidbe és nyersz 30%-t..Tehát az elmaradt hasznod 15%
Rosszul gondolom ?

Topik gazda

arp
5 5 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek