Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 10:05

Korrekció - csak semmi pánik (Technikai elemzés, BWM-Equitas)  

Ugrás a cikkhez
Megkezdődött a több hete várt korrekció a tengerentúli piacon, egyelőre azonban semmi jele sincs, hogy ez 1-2 hétnél tovább húzódna. A legvalószínűbb, hogy most több indexnél is a kitörési szintekhez való visszatérés következik. A lendület csökkenésének legszembetűnőbb jele, hogy a piac annak ellenére zárta a hetet negatív tartományban, hogy alapvetően folytatódott a pozitív meglepetések sora. A gyorsjelentés szezont a vártnál 2%-kal magasabb átlagos eredmény növekedési ütemmel zárta a piac. A makroadatok közül különösen a személyautó eladások voltak kiugróan jók. Nem segített ugyanakkor, hogy az olajár közel 1 dollárt tovább emelkedve 62 dollár felett zárt.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=57248
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 11:04
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
kedves bf79!
én is csak a cikk 1-2 megfogalmazásán élcelődtem, ("...egyelőre azonban semmi jele sincs, h ez 1-2 hétnél tovább húzódna..."), mert akkor még olyan álmos csönd volt itt az agórán
üdv,
sirgeorg e
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 10:38
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Szerintem itt is belefér pár nap csökkenés.
Daytrade- eltél aznap?
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 10:37
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Kedves sirgeorge!
1-2 hete tart? Hol?
Egyébként pár contrarian kivételével ennek senki nem örül, viszont korrekció néha kell. A forgalomban sem szeretek fékezni, de anélkül nem lehet gyorsítani (legalábbis nem sokáig), amit viszont szeretek...és akkor fel is hozhatnánk a Jin-Jang-ot...na jó, tényleg álmosító ez a hűvös időszak ilyankor nyáron. :)
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 10:29
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
a nyugati európai piacok korrekciója múlt csütörtök reggel kezdődött, én jól emlékszem :o)
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 10:15
Előzmény: #1  portfolio
!
ó!
ió!
ció!
kció!?
korrekció!
hát, itt van, eljött. Gazdasági szakemberek és laikusok boldogan borulnak egymás nyakába, végre zuhannak az indexek. Igaz, egyelőre semmi jele sincs, h ez 1-2 hétnél tovább húzódna, ezt alátámasztja az a tény, h még csak kevesebb mint 1-2 hete tart.
A legvalószínűbb, h ebben a hűvös nyárközépben végre jól kialudtam magam, ezért irogatok ilyen marhaságokat.
üdv,
s irgeorge

Topik gazda

sirgeorge
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek