Kommandós nyugdíj 36 évesen! A fél ország kiakadt!
Hát én is kiakadtam...
Nem igaz, hogy 35-40 éves embereket nyugdíjba kellene küldeni..., aztán meg megy a siránkozás, hogy nincs elég rendőr, katona, stb... hát bakker így nem is lesz soha!!!
Ok, én értem , hogy egy 40-45 éves embert már nem lehet a tűzvonalba tenni, de az meg egyszerűen nem igaz, hogy nem lehet őket kiképzőtisztként ill egyéb lightosabb formában tovább foglalkoztatni...
má bocs, de nem "tömeges tiltakozáshoz, spontán népfelkelésféléhez kezdett vezetni.", hanem vezették. jól szervezetten és kitervelten. nem volt ebben semmi spontán.
Ha 2007-ben előrehozott választások vannak, akkor most visszajöttek volna a szocik és/vagy lenne egy 30%-os Jobbik... Na de ez csak "ha...", "ha...", kár ilyeneken agyalni.
Most viszont utólag látszik hogyha mondjuk 2007 elején előrehozott választással hatalomrakerül Viktor akkor azért sokkal nehezebb lett volna a dolga a nemzetközi válság hajnalán. Most azért 2008-9-nél pozitívabb a szentiment. Bár várjuk ki a végét.
Azért az sokat sejtető volt,amikor Sólyom Viktor figyelmébe ajánlotta,hogy csak a parlamentáris demokrácia határain belül tudja elfogadni a kormány leváltását.......
Vajon,miért kellett ezt külön mondani?
És vajon miért fogadta meg Viktor?
Mert azért mégiscsak az történt,hogy se "forradalom",se soronkívüli választás nem volt. El sem futottak.
Viktor meg várt!
Most bele ülhet a székbe.
Kérdés,hogy erre a székre végyakozott-e? :-)
Ne merje senki a törvénysértés tudatában a szemembe mondani:"oszt,jónapot!"
-Ezzel egyetérhetünk! De ilyennel nemigen fogunk most találkozni. Mivel a 2/3-al minden törvény alakítható és formázható lesz. Ergó felesleges lesz megsértenie az oszt jónapotozó embernek.
Kellene az az erkölcsi színvonal az országban, hogy amely színvonal mélységes megsértésével bukott lenne bármilyen hatalom. A közjogi értelmezés ellenére is. Polgári engedetlenség , egyebek... Nem igaz hogy ez csúnya és anarchikus dolog.
Kihagytam volna a felsorolásból a vezetők felelőségét?
Szerintem azzal kezdtem!
A képviselő egy barom volt! Egy cseppet sem sajnálom!
Neki kellett volna legjobban tudni,hogy adott szituban, húzni a fenébe...(aki korpa közé keveredik,megeszik a disznók!)
Azért az az okt.23. az tényleg nem mindennapi volt. A rendőrség feladata, hogy a bejelentett ünnepséget, tüntetést megvédje. Mit is kellett volna e szerint tennie? Csak el kellett volna állnia az utat az Astoria előtt a kiskörúton és a rendbontókat másfelé terrelni. Mit tett? mintdenfelől érkezett és pont azt az egy helyet nem védte, sőt rátolta őket a békés, bejelentett tömegre. Na ott aztán volt minden. Az egy brutális hiba volt és senki sem fogja lemosni az akkori kormányról, hogy miképpen vélekedett arról az esetről. Nos ott ágállt egy képviselő és nem zavargáson vett részt. Viszont a képekből kiderül, hogy mibe csöppent. Soha nem fogja senki elismerni azt ami akkor történt, de sajnos megtörtént.
Szállj már le a földre!
Nem kellenek hangzatos bumák,csak egyszerű ésszel is felfogható,mindenkire érvényes játékszabályok!
Ne merje senki a törvénysértés tudatában a szemembe mondani:"oszt,jónapot!" (még,ha az O.V. is!)
Nem zavar engem már semmi -hisz ha tenni nem tudok ellene semmit minek tiltakozzak, kapálózzak. Egy biztos hogy tartás és erkölcsök nélkül olcsón kijátszható barmok vagyunk. És mellesleg semmi esélyünk a jövő megpróbáltatásaival szemben. Hisz nem tudunk így helyes választ adni a sorsdöntő kihívásokra az életben.
Akkor nem érted a dologban a bölcsességet.
Így, persze még idejében sokminden elkerülhető lett volna. Persze előrehozott választások lett volna könnyen a vége. A köztársasági elnöknek kellett volna a fegyveres erők parancsnokának előlépnie és feloszlatnia a parlamentet és új választást kiírnia. Komoly és bölcs történelmi személy válhatott volna belőle ebből a kis hétköznapi magyar valóságból.
Ugye nem zavar,ha ez a leszolt,lenézett randőrség 14.-e után Viktort és a Fideszt védi?
Vagy gondolod,holnaptól mindet kirúgják?
És akkor Te leszel a rendszerhű rendőr?
Egyáltalán a rendszert vagy a rendet kell védenie a rendőrnek?
Persze nem a bölcsesség volt itt jelen a rendőrség részéről, illetve az őket irányítók részéről, hanem a lenéző brutális harag. És a szolgalelkűség a hatalom felé a szaros kis vagy főnökök esetén zsíros megélhetésért cserébe. Én hallottam olyan magyar rendőrről, aki előtte a Miép-re szavazott, de azt mondta egy ismerősének hogy az apját is agyonverné egy tüntetésen ha megfizetik.
Nos ennyit az erkölcsökről. Mit várjunk így bármit is a gyors és visszafordíthatatlan pusztulásán kívül az országnak.
Azért ne keverjük adolgokat!
Ott senki nem állítja magáról -a zavargók közül-,hogy forradalmár,meg rendszerváltást akar....
Melyik zavargáson ágált az intézkedő rendőrrel parlamenti képviselő?
Itt lett vége az egyetértésünknek!
Ha valaki,ma Európa közepén azt szertné,hogy egy randalírozó tömeghez csatlakozzon a rendőrség,akkor ott nagy baj van az értékrenddel!
"Próbálnál amerikában ellentmondani a rendőrnek...
Még a mondatot sem fejezhetnéd be...
A kö és molotovdobálásról nem is beszélve! "
USA-ban is bőven előfordulnak zavargások, érdemes egy pillantást vetni az alábbi listára - az utolsó US 2 hete, Virginia. A csoportos zavargás nem függ össze szorosan a karhatalom társasdalmi megítélésével (más típusú bűnözéssel pedig végképp nem).
A Tv- székház esetében a rendőrségnek a tömeg oldalára kellett volna állnia. Majd pedig ünnepélyes és emelkedett jelszavak közt csatlakoznia, és persze nem lemondania ennek ellenére sem a közrend fenntartásáról. A barátkozás és beszélgetés ellenére a további elszigetelt rendbontást folytatókat eljárás alá kellett volna vonják. Slussz...
Szerintem ezt kellett volna tegyék. Persze még idejében. Amikor már üsd vágd nemapád volt akkor már késő lett volna.
"Legyen rend egy országban. Amely rendhez és erkölcsi normákhoz a vezetőknek is tartaniuk kell magukat. És soha nem lesz utcai harccá fajuló tüntetés Magyarországon. És a rendőrség ekkor legyen a helyén. Tegye a dolgát, bármilyen helyzet is adódik. De csodák csodája soha nem kell majd tömeget oszlatnia! Sőtt inkább társadalmi köztámogatást élvez majd."
A csendőrkorszakot, vagy az átkost sírod vissza?
(mert ezekben az időkben,ilyen "népfelkelés"-re még gondolni sem mertek emberek!!!)
Az "oda született" duma enyhén szólva sem nevetséges. Könnyű mondani, hogy "Akinek olyan hű de rossz Borsodban, az menjen máshová."
Csupasz seggel persze bárhova el lehet menni.
Én konkrétan Békés megyében is tapasztaltam hasonlót mint Borsodban. Esküvőkor valaki otthon marad a családból, mert a cigánybűnözők rögtön megkísérlik a betörést az otthagyott házakba. Jobb esetben csak felfogadnak valakit hogy őrizze a házat, rosszabb esetben valaki nem ünnepelhet. De nyaralni sem mehet egyszerre az egész család. Na ez már nekem ultra durva pesti szemmel. Pedig itt Pesten is tapasztaltam olyat hogy a cingó beugrott leszerelni az eresz csatornát mert az jó lesz a Méhbe.
Házat eladni nem tudnak, mert francnak se kell. Az elhagyott házba beköltözik a cingó, és amikor lelakta, elmossa az eső a vájogot, a cingó meg repül tovább, hisz mindig van új ház ahonnan menekül a fehér ember.
Kecskeméten meg egy barátom fizetett ki valamit az Önkormányzatnál, ahol (Mercivel) álltak sorban a cingók segélyért, közben meg szidták a fehér embert, hogy nem fizet időben adót ezért késnek a kifizetéssel.
Na a barátomat meg az önkoris picsa tolta le hogy miért ilyenkor megy bármit is kifizetni nekik, mert így nem érzik magukat biztonságban.
Akiknek ezekben a térségekben nem tűnik fel cigánybűnözés és az iskolázatlanság, azoknak érdemes ezt közelebbről is megvizsgálni, de minimum a tapasztalt helyiek problémáit komolyabban venni. És amíg ilyen állapotok vannak, és ilyen helyekre fizetnek segélyt, addig kár egy fillér adót is befizetni, mert ez nem értünk van adófizetőnkért, hanem ellenünk.
Van a helyzetnek egy paradoxona az biztos. Olyan erkölcsi etikai zuhanás volt itt 2006-ban, hogy az tömeges tiltakozáshoz, spontán népfelkelésféléhez kezdett vezetni. Persze az erőszak és a rendbontás, rombolás az egy kevésbé az erkölcs mentén lévő és a társadalomban egzisztenciálisan lemaradó csoport jóvoltából indult el. De ez bármiféle és a legtisztább forradalmak esetén is így van. Néhol még ígyebb.
Nos nem szabad megfeletkezni az egész ügy ok-okozati alapjáról. Ezek a periférikus elemek sohasem léptek volna fel agresszíven ha a roppanterős társadalmi közfelháborodást nem érezték volna a hátuk mögött , illetve nem mertek volna ennek mentén ha az nincs ilyen módon felháborodni.
Legyen rend egy országban. Amely rendhez és erkölcsi normákhoz a vezetőknek is tartaniuk kell magukat. És soha nem lesz utcai harccá fajuló tüntetés Magyarországon. És a rendőrség ekkor legyen a helyén. Tegye a dolgát, bármilyen helyzet is adódik. De csodák csodája soha nem kell majd tömeget oszlatnia! Sőtt inkább társadalmi köztámogatást élvez majd.
És szerinted mi kellene ahhoz,hogy május 14.-én a Parlamenti őrség és a rendőr ne szalutáljon Vona úr gárdaruhás bevonolásához?
Már csak azért,mert fenti urat ilyen szerelésben,jobb helyeken izomagy először megkéri,hogy húzzon a francba,másodszorra,gallér-ülep fogást vesz a gárdaruhán és hajítja a francba....
Tesz nagyívben a mentelmi jogra!
(de szerintem ezt kis sem merné próbálni feni bátor férfi...)
Csak látszólagos ez ellentmondás és csak azért van,mert az eseményeket utólag szemezgetjük!
Mert ugye (pl. teszem fel!):
- a rendőrség nem engedi a hőbörgőket a Fidesz rendezvényig...(mert mondjuk a parancsnokok egyértelmű parancsokat adnak!)
- ha (pl) a Fidesz rendezői nem hagyják,hogy holmi garázdák megzavarják a rendezvényüket,
-és ha az ezt követő cirkuszt nem a rendőrség lejáratására használta volna a Fidesz...
Vagy mert pl. ez a cirkusz ki sem alakulhatott volna,mivel senkinek se lett volna bátorsága -se mentelmi joggal,se annélkül!- az intézkedő rendőrrel szembefordulni......
Nem terror kell ide az utca járókelője, közlekedője ellen, -hanem kibővitett eljárásjog, fegyverhasználatijog ott ahol már baj van. Ez nem pénzkérdés elsősorban. A fizetése meg középvezetzői szint alatt mindenkinek nevetséges Magyarországon. Nem csak a rendőröknek.
"De ha a rendőr aztmondja fegyverrel a kézben hogy tegye a kormányra a kezét, vagy az utcán hogy hasaljon le -akkor nem árt nem ellenszegülni."
Én értem, amit írsz. De itt megint van egy önellentmondás. Egyszer ugye az a duma, hogy a rendőrök brutálisak voltak (a randalírozókkal szemben). Egyszer meg azt írod, hogy sokkal keményebben kéne fellépniük.
Attól semmi nem fogtörténni.
Hála a politikusok nagyszerű munkájának, sikerült teljesen lezülleszteni a rendőrség tevékenységét és társadalmi megítélését!
Próbálnál amerikában ellentmondani a rendőrnek...
Még a mondatot sem fejezhetnéd be...
A kö és molotovdobálásról nem is beszélve!
(igaz,ott eszébe sincs a nevét és a személyét adni egyik politikusnak sem a rendzavaráshoz!)
Hogy a gárdamasírozásról ne is beszéljünk!
Van mit tennie az új kormánynak:
- vagy sok pénz és nagy-nagy elismerés a rendőrságnek
(gyorsan lehetünk rendőrállam!)
- sok élethivatását szerető,éhbérér dolgozó rendőrt kell előkeríteni!
Tessék választani! :-)
Semmi. Nem kell hogy az legyen a neve. Az csak némi romantikus nosztalgia -annak aki fogékony erre. Modern rendőrség kell. Hasonló felhatalmazással, és eljárásjogokkal mint az amerikai (usa) zsaruk. -Mindjárt szalonképesen hangzik. De ha a rendőr aztmondja fegyverrel a kézben hogy tegye a kormányra a kezét, vagy az utcán hogy hasaljon le -akkor nem árt nem ellenszegülni.
Az a baj, hogy olyan rendőreink vannak, akiknek nem hivatásuk és életcéljuk, hogy rendet tartsanak, hanem többségüket az motiválja, hogy 40 évesen elhúzhasson nyugdíjba 150 K nyugdíjjal. Ez pedig nagyon rossz visszacsatolásokat eredményez.
Akkor rend lenne. Nem lenne / lett volna eleve zavargás. Több okból. Nem lett volna min felbuzdulni és fellázadni. Más kérdés hogy ha lenne ok sem mernének. Mindenesetre szerintem nem az erő a rossz. A rossz az ha rosszra használják. De mindez igaz az ész-re az intelligenciára is. -Az is rossz ha rosszra használják.
"Az ha egy csendőrt megvertek világraszóló szégyen volt. Talán le is szerelték alkalmatlanság miatt. Ha a fegyvere felé nyúltak , vagy felé ütöttek gondolkodás nélkül lőhetett , és még meg is dicsérték"
Hogy változik a világ. Most meg az a hazafi, aki rátámad a rendőrökre, ugye?
Hatalommánia? Mitől gondolod hogy ez csak fideszes dolog. A hatalom az első pillanatban megrészegít mindenkit szerintem. Ilyen az ember természete. A kérdés csak az hogy mit tesz ezután. Az mszp leszerepelt -ez döntötte el a választást, nem a fidesz hatalommániája vivott ki vagy ért el itt bármit.
Kommandós nyugdíj 36 évesen! A fél ország kiakadt!
Nem igaz, hogy 35-40 éves embereket nyugdíjba kellene küldeni..., aztán meg megy a siránkozás, hogy nincs elég rendőr, katona, stb... hát bakker így nem is lesz soha!!!
Ok, én értem , hogy egy 40-45 éves embert már nem lehet a tűzvonalba tenni, de az meg egyszerűen nem igaz, hogy nem lehet őket kiképzőtisztként ill egyéb lightosabb formában tovább foglalkoztatni...