Én arra gyanakszom, hogy tudatos átstrukturálás zajlik, így építik le a lakossági ügyfélállományt. Korábban el akarták adni de visszaléptek. Valamiért jobb nekik ha a lakossági kisbefektetők szolgáltatót váltanak, akik többnyire át is mennek a Random Capitalhoz. Nem biztos, hogy a BÉT legnagyobb forgalmat lebonyoító tőzsdetag díjra gyúrnak. Lehetséges, hogy többet nyernek ha egy csökkentett számú, ám stabil ügyfélállomány (pl. k&h bankszámlával rendelkező prémium ügyfelek) megfizeti a havidíjat, minthogy magas kötésszámmal operáljanak. Kb. azt a sémát követik, amit az OTP, CIB és a hasonló banki hátterű brókerek: fapados kereskedési felület, magas havidíj és jutalékok. Én már úgy vagyok vele, hogy a komolyabb, hosszabb távú vételeimet külföldi brókernél bonyolítom, a magyaroszági brókercégeknél csak rövid távon kereskedem. A Randomnál is nyitottam számlát, a kereskedési felület ott is fapados, jóllehet többeknek jobban bejön a RANDI, mint a Webbroker Pro, viszont nincs számlavezetési díj.
K&H Értékpapír (KBC Equitas)
link