A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
Egy gyors tipp amire most jöttem rá: Ha van valakinek KBC-nél TBSZ számlája, amin maradt pár száz vagy pár ezer forint amiért már nem tud venni ETF-et / részvényt (mert túl kevés az összeg), akkor érdemes belőle Magyar Állampapír Pluszt venni, mert annak 1 Ft a címlete, tehát így fel lehet használni az utolsó forintot is a TBSZ-en. Nekem azt írja hogy ingyenes az állampapír vétel. Pl. vesz valaki ETF-et a TBSZ-en amit hosszú távon akar tartani, de úgy jön ki hogy még megmaradt 9542 Ft amiből már nem lehet 1 db ETF-et sem venni, akkor azt ne hagyja lekötetlenül a TBSZ-en évekig, hanem vegyen belőle pont 9542 Ft-ért Magyar Állampapír Pluszt.
Állítólag minden tőzsdén, azon belül mindenfajta papírnál mások a szabályok, azért nem tudják vizsgálni, milyen számot szabad beírni. Ennél az ETF-nél pont csak páros számot lehetett megadni, és max. három tizedesjegyig. Mindenesetre megtanultam, hogy max. 2 db tizedesjegyig adjak csak megbízást, mert különben visszautasításra kerülhet. Ráadásul az a szép a dologban, hogy KBC-ben megszűnt a kézi devizakonverzió, csak a tranzakcióval egyszerre lehet devizát váltani. Viszont ha a tőzsde visszautasítja a megbízást vagy bármi miatt nem teljesül, attól még a devizaváltás végbemegy.
Namost visszaírt az ügyfélszolgálat, hogy páros számot lehet csak megadni, tehát pl. 18,212 jó, de 18,213 nem jó. Akkor már csak azt nem értem, hogy a Webbróker miért küldi el a rossz számot, ha garantáltan nem fog teljesülni a megbízás? Talán előtte szólnia kéne, hogy nem jó szám van beírva.
Nem valószínű, hogy 2 tizedes lenne csak. Én néztem -hülye vagyok: venni kellett volna, nem nézni :-) - a napokban olyan instrumentumot, ahol -nem vicc!- század centekkel, azaz négy tizedessel megy a kereskedés (NGXL - https://www.boerse-frankfurt.de/etp/wisdomtree-natural-gas-3x-daily-leveraged), tehát ott biztosan megy. A Webbroker 4 tizedest nem tud, az kapásból visszadobta, még az ajánlat elfogadása előtt.
nyilvánvalóan az a cél itt, hogy annyira "biztonságossá" (nehézkessé) tegyék, hogy te majd örömmel írj alá egy olyat, hogy vállalsz minden anyagi felelősséget csak ne kelljen ez a sok xar... és akkor majd szépen lenyúlják a pénzed, és megmutatják neked hogy te aláírtad hogy nem kell ez a sok biztonság..
Sziasztok! KBC Equitas, Frankfurt-XETRA piac. Beadtam egy limitáras megbízást egy ETF-re, de három tizedesjegy pontossággal adtam meg az árat, pl. 21,188 euró.Ezt be is vette a Webbróker, de aztán azonnal jött a válasz, hogy a tőzsdei rendszer visszavonta a megbízást.Ezután újracsináltam mindent ugyanúgy, de már csak két tizedesjeggyel adtam meg az árat: 21,18 euró.Ezt pedig elfogadta. Lehetséges, hogy a Frankfurt-XETRA csak két tizedesjegyig fogadja el az árat, de a Webbróker erre nem figyelmeztet és simán elküldi a hülyeséget a XETRA felé? Vagy mégiscsak meg lehet adni három tizedesjeggyel is az árat, csak valami más miatt lett visszautasítva a megbízás?
Támogatom, de tartok tőle hogy őket ez nem hatja meg. De ha már mindenképpen kell egy időkorlát, akkor bízzák az ügyfélre, hogy mennyit állít be.
Törölt felhasználó2019. 11. 05. 07:27
Tisztelt KBC. Ezt a fejlesztést nem kötelezö hanem választható menűpontnak kellene beállítani. Ezzel mindenki szabadon választhat hogy él e ezzel a plusz biztonsággal vagy sem.
Itt nem ezzel van a probléma, hanem minek ilkyen értelmetlen fejlesztéseket eszközölni, k bonyolítják a folyamatokat, oda a mobilitás szépsége. Macerás mobilon még kódot kérni, aztán visszalépni begépelni...eh...bonyolítják. Az EU meg...
Ezt a rakás f*ot amit csinálnak már komolyan. Eszem megáll. Mi a tökömnek ez a "biztonságos" duma. Drága jóistenem, teljesen elveszik az ember kedvét, nem elég hogy a KBC értelmezésében CSAK az számít DT nek ha AZNAP viszed be a vételt és eladást is, az nem ha korábban beraktad limitre majd adott nap eladtad, és ezt azzal magyarázták nekem a telefonban hogy: Azzal hogy én limitre raktam a vételt pl előző nap, nem az aznapi eladás volt a célom:DD Értitek??? ez az indoklás.
Törölt felhasználó2019. 11. 04. 14:14
át kell menni egy másikba,vagy nem kell lutritözsdézni
K&H Értékpapír (KBC Equitas)
link