A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
Akinek gondja van a KBC Equitas bármely szolgáltatásával, lehetőleg töltse ki a kiküldött e-mailre válaszul a kérdőívet, és írja meg, hogy mit szeretne másképp. Példaként én az évvégi, papíralapú adóbevallásból hiányoltam az adott évben lezárt tranzakciók nyereség/veszteség kimutatását, illetve az online pénzátutalás lehetőségét egy előre megadott bankszámla számra. Ha többen szóvá teszünk valamit, nagyobb az esély, hogy lépni fognak az ügyben.
Papíron eddig nekem csak az adott év tranzakciós listáját küldték ki évvégén, mindenféle összegzés nélkül. Az összegzés az online felületükön lekérhető, de ugye az mégsem egy hivatalos forma.
Ez ebben a fomrában nem igaz. Webbrokerből letöltöd Excel formátumban a tételes kimutatást és pár percnyi munkával olyan összesítést csinálsz, amilyet csak akarsz.
Minden szükséges információt megkapsz a KBC-től jelenleg is.
Az APEH szempontjából a "hivatalos forma" a saját nyilvántartásodat jelenti, bármilyen legyen is az.
Szarvasvadász: Korrekt, amit írsz, de a CIB engem is elkényeztetett az adóbevalláshoz papíron elküldött, adott évben lezárt tranzakciók összegzésével.
Egy digipass méretre kb. mekkora? Én azért nem kértem, mert nem akartam még egy elektromos kütyüt rendszeresen magamnál tartani, így is tele vannak a zsebeim :)))
így, ahogy mondod, szóról szóra.
a tv. szerint mindenkinek saját magának kell a kimutatást vezetnie, formátuma nem meghatározott.
nem is értem, de így van.
Ha TDT-ben csökkenésre játszol, és eladod a nem létező részvényedet, akkor emelkedés esetén veszítesz. Tehát ilyenkor az emelkedésre kell alkalmaznos a stop-loss-t.
Pl. eladsz 1000-ért, akkor, amig innen lefelé megy akkor nincs baj. Ha úgy gondolod, hogy 20-25 Ft veszteség után már nem tartod, akkor beállítod a stop szintet 1020-ra azzal, hogy ez beindítja, és mondjuk max 1025-1030-ért veszed vissza.
KBC Equitas
link