A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
De törölni és limitárasat sem módosítani. 15 perc után egy erősen kapkodó és ideges ügyfélszolgálati munkatárs közölte hogy technikai hiba van, igyekeznek helyreállítani még ma-.- De írjam le a panaszomat írásban is azért nekik.
Nem tudja valaki, hogy az idén lejáró TBSZ-nek a Webbrokerben mikortól lesz aktív az újrakötő menüje? Egyelőre még nem találom sehol, pedig lassan időszerű volna...
Igen, ezt én is megtaláltam a KBC weboldalán. Viszont ilyen menüpontom nincs... annak ellenére, hogy a 2017-es tbsz idén jár le ugye... Ezért kérdeztem, hogy vajon mikor jelenik majd meg ez a menüpont, december 1-től lesz elérhető? Van-e ilyen tapasztalata bárkinek?
Én csináltam korábban hosszabbítást (2016-2021), és úgy rémlik, hogy belépésnél feljött egy üzenet, h le fog járni és nyilatkozzak, vagy emlékeztessen később. (Az is rémlik, hogy a hosszabbítással a korábbi nyereség/veszteség és egyéb lekérdezések “elromlottak” az adott számlára, dec. végén érdemes lekérdezni és lementeni majd az adóbevalláshoz.) Szerintem dec.-ben lehet majd így hosszabbítani. Én sem találom most/még a webbroker menüben külön pontként. (Erste netbrokerben van a pénzügyek alatt TBSZ újrakötés menüpont, de ott most nincs lejáró számlám.)
Megtaláltam a KBC 2022. februári válaszát, tényleg érdemes év végén (mondjuk a 2 ünnep között) lementeni majd a hosszabbítandó számla korábbi nyereség/veszteség, költség stb. listáit, különben később csak a havi kivonatokból lehet kibogarászni, ha kíváncsi valamire az ember.) . "Bezárt számla online módon már nem érhető el, a korábban elkészült kivonatokban találja meg a bezárt számlával kapcsolatos kimutatásokat, Ügyintézés/kivonatok lekérdezések menüpontban, lekérdezési időintervallum beállítása mellett." . +1: Arra is emlékszem, hogy január első 1-2 napjában mintha nem lehetett volna még kereskedni a számlán. (zárás, nyitás, papírok átkönyvelése miatt talán).
Webbroker belépésnél ma automatikusan feljött a nyilatkozat! . “1. Nyilatkozat Az Ön által 2017. évben nyitott Tartós befektetési számlájának ötéves lekötési időszaka ebben az évben lejár. A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 67/B. § alapján nyilatkoznia kell, hogy a lekötési időszak utolsó napján, azaz 2022. december 31. napján újra kívánja-e kötni Tartós befektetési számláját. Felhívjuk figyelmét, amennyiben nem tesz nyilatkozatot, úgy a TBSZ 2017 számláján nyilvántartott eszközök 2022. december 31-én automatikusan átvezetésre kerülnek a normál számlájára. Nyilatkozatát 2022. december 30-áig módosíthatja. További információkért látogassa meg Tudástárunkat.”
Ilyet még nem csináltam/láttam, csak 5 éves lejáratom volt, ill. hosszabbítás eddig. (KBC, Erste) . Szerintem ez a 3. év utáni részkivét nem ilyen év végi “automatikus nyilatkoztatás”, mint az 5 év vége. 3 év után nekem eddig nem kellett nyilatkoznom, hogy akarok-e részkivétet vagy feltöröm és megszűnik. A 3. évtől ugye 10% az adó? Az 5. után pedig vagy megszűnik, átvezetik a normál számlára és adómentes az addigi, vagy hosszabbíthatsz (0% adó a részkivétre), és akkor egyből új TBSZ 1. év indul (nincs gyűjtőév). . Ügyfélszolgálatot megkérdezném a helyedben. Nem tudom, ha pl. eladsz 3 év után a TBSZ-en, és kiutalást indítanál, akkor nem jön fel valami nyilatkoztatás a kiutalásnál? (Nekem ez lenne logikus, de ez nem jelent semmit.) :)
KBC Equitas
link