...nyilván valamelyik nagytulajdonos szól a brókerének, hogy magas áron csepegtethet valamennyi részvényt....
(akkor viszont jelentenie kéne azonnal a BÉT felé...szóval nézni kell hogy volt -e jelentés )
És a vicc még az volt, hogy fogatam Krumenakerrel valamiben, de vesztettem. Az volt az egyezség hogy a vesztes vesz 1 db EHEP -et, vagy KartonPack -ot...(akkor lett volna EHEP ha a Kartonpack nem jött volna össze :D )
A vicc az hogy 3 nap után megkaptam...
de ami mégviccesebb...hogy beállítottam a könyvbe eladni az az 1 darabot, 1.250.000 forintra :D
a bróker meg felhívott fél nap múlva nem -e elírás történt...mert a rendszer jelez nekik ha valaki valami irreálisat ír be könyvbe :D
végül 22.000 -ért megvette valami gyüjtő :D
Kétszer is eladott az elmúlt években az egyik nagytulaj véletlenül (félrekattintás, lehet, hogy pl. Konzumot akart eladni), így most olyan 500-600 darab lehet a közkéz.
Nem vicc, csak a rendszer nem enged 20 %-nál nagyobb elmozdulást.
Így, hiába lenne vevő 1200-on vagy felette, ha valaki ott szeretne eladni, 20 %-onként 1-1 db-ot be kell áldoznia, amíg odaér az árfolyam.
legyen a tied.
én korrekt árat mondtam az 1200ft-al.
Adamo erre reagált,hogy,térjünk vissza rá ,ha annyi lesz.Szóval ő 1200ft körül eladná.
erre te ráígérsz.(az még rendben is lenne,de versenyezni nem szeretnék érte)
Valakivel én,ha valamit megbeszélek úgy van.
Van néhány, de 1.200 alatt nem adom el.
A likviditási kockázat miatt keveset ér, de ha nyilvános ajánlatot kell tenni, akkor az egy részvényre jutó saját tőke a minimum.
Amúgy utána olvastam a cégnek, ezt szerintem, ez 700- 800 milliónál nem igen ér többet, főleg ha figyelembe vesszük az ügyfelek elvesztésének a kockázatát, meg a tulajdonosi kockázatot. 800 millós kapitalizációval is számolva nagyon max 1583 ft-ot érhet.
én még kb. 10 éve vettem 1 darabot 20.000 -en...és eladtam 22.000 -en...vissza lehet keresni a grafikonon..
akkor kiszámoltam hogy csak 7 db részvény volt közkézen . Tehát HÉT darab...
azóta változott valami ?
Ne haragudj de minimum 12000 Ft amiért megválnék tőle, egyszer nagyon sokat fog ez még írni, nem tudod úgy beárazni mint itt a többi részvényt, van olyan forgatóköny véleményem szerint hogy sokkal többet is érhet a 12000 nél ha utána olvasol , összeállhat amit mondok!Vannak körök sztem amik nem tudnak közkézhez jutni, de nagyon szeretnének, ezzel a megtérüléssel is már minimum 10000 ér, ha ugy árazzuk mint a többi kicsit a béten! 12.000 ért tied!
A BÉT honlapján az összes jelentést is megtalálod.
Ráadásul ezek példa-mutatóan részletesek és korrektek.
Bizonyos perek lezárultáig van azért kockázat. (bizonytalan tulajdonosi szerkezet, bűnügyi zár alatt lévő részvények, furcsa befektetések stb)
Érdekes ez a papper.
Közkézhánya: 0.2%
Saját tőke:1.62 milliárd forintAdózott eredmény: 122 millió forint
Piaci kapitalizáció: 291 millió Ft.
Ha magasabb lenne a közkéz, akkor ez value kategória lenne. De mivel csak a bét honlapján néztem ezeket az adatokat, és fogalmam sincs, mi minden derülne ki a jelentésekből, hatalmas tévedés is lehet ez a bejegyzésem.
Rövid zárlat
2016. október 12., szerda • Utolsó frissítés: 38 perce
Olcsón vett, sokat kereshet, ám bennfentesség miatt elmarasztalták – így áll most Fintha-Nagy Ádám ügyvéd a Kartonpack-papírok vásárlásával.
Megvalósult a kötés.
Nyert rajta több, mint 200 millát a vevő.
És több, mint egy éves vizsgálódás után most majd befizet 20-at....
Ezután biztos eszébe se jut bennfentesen kereskedni.
Akkor tavaly lehetett mert bet.hun utolso kötés ott van
Szép lenne ha olyan lenne mar a rendszer hogy mikor beesik egy ilyen illikvidben egy nagy megbízás azonnal ra néznének.
Bankok tudjak azt ha nagy utalás van tőlük felhívnak.
Kartonpack