Topiknyitó: Portfolio 2008. 09. 02. 12:24

Jön a Gyurcsány-korszak vége, Orbán a láthatáron (Der Standard)  

Ugrás a cikkhez
Gyurcsány Ferencnek miniszterelnökként meg vannak számlálva a napjai, miközben bizonyosnak tűnik, hogy a következő választásokat az Orbán Viktor volt kormányfő vezette jobboldali-nemzeti Fidesz fogja megnyerni - olvasható az osztrák Der Standard napilap két külön cikkében.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=101787
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tonic66 2008. 09. 11. 22:52
Előzmény: #367  mondoka
#369
ezt nappal sem lehet lekereskedni... Hogy lehet így poziciónálni /fel vagy le teszed a pozit?/ Közben esetleg lehet , de az is nagyon bizonytalan - és jönnek az adatok is... Oszt jónapot
tonic66 2008. 09. 11. 22:41
Előzmény: #365  mondoka
#368
kedves tüntető úr.. a kukákat legyenszíves nem felgyújtani szíveskedjék, és amennyiban lehetséges engem azzal kockakővel mégegyszer ne dobjon meg amennyiben kérhetem, mert eléggé fájdalmasan erintett a lapockám körül . Megkérhetném arra is , hogy demonstrációját meglehetősen és az adódó lehetőség szerint kúltúrált körülmények között, nem artikulálatlanul ordíbálva , köpködve , nem anyámat szídva végrehajtani szíveskedjen . Végezetül amennyiben szíves tüntetését befejezte , úgy kérném azt is , hogy hazafelé útjában nem fél Budapestet végig ordíbálva, mocskolódva , és törve zúzva tegye meg . Ezért Önnek a Magyar Rendőrség nevében köszönettel tartozunk és különben is áldja meg Önt az Isten azért, hogy találkozhattunk ..
mondoka 2008. 09. 11. 22:32
Előzmény: #366  tonic66
#367
Ezt kerskedje le valaki napon túl -ami itt már legalább egy hete megy.
tonic66 2008. 09. 11. 22:27
Előzmény: #364  tonic66
#366
A dji és composit is poziban zárt , a bankok jó része is pozit produkált ../ Há mi van itt !!!/
mondoka 2008. 09. 11. 22:18
Előzmény: #363  mondoka
#365
Hát én nem tudom én még igazi tüntetést csak a tv-ben láttam.
De láttam vagy egy éve hogy egy pakisztáni tüntetést hogy oszlattak fel.
Na ne gondoljátok....
Kis túlzással az ovisokat kisérik úgy haza.
Megdöbbentem. Törés zúzásnak nem voltak nyomai sem az utcán, sem az embereken.
Vagycsak a nemzetközi médiának szólt a dolog?
Állítólag mi vagyunk az európaiak .
tonic66 2008. 09. 11. 22:16
Előzmény: #361  mondoka
#364
Egyszerűen nincs olyan politikus ma mon , aki alkalmas lenne Magyarország miniszterelnökségére . Ugyhogy nekünk egy jó időre ebből a szempontból befellegzett. Nézzünk ki egy külföldit / pl.egy Shröder kaliberüt /és azt propagáljuk.. Nagy szégyen lenne a politikusainkra ... :)))
mondoka 2008. 09. 11. 22:11
Előzmény: #361  mondoka
#363
Khmm... " j "és nem "ly".
tonic66 2008. 09. 11. 22:11
Előzmény: #360  mondoka
#362
Mi itt be vagyunk gubózva a mi kis világunkba és azt hisszük hogy az ilyen tüntetéseket egyedüálló módú brutalitással oldja oldotta meg a magyar rendőrség . Hát akkor ugyanezt a híd lezárást és randalírt próbáljátok ki Párisban . Ott nem komcsi a rendőrség , de ez ami itt van vagy volt kutya izéje amit ott kapna válogatás nélkül ismétlem : válaogatás nélkül a francia rohamrendőrségtől . Van nekem élményem bőven onnan , és csak röhögök ezeken a felbuzdulásokon ahogy itt óvják a seggüket a kint randalírozókkal elvegyülők. Van ott is némi felhang az utána levő napokban a "nem kicsi" brutalitásról aztán semmi elhal az egész .... , de itt annyira viszik , mintha a világon ilyen nem ellen . Tudjátok hogy hogy félnek ott a r.rendőröktől azokban az órákban ??Amit azok kapnak ... Arról nektek fogalmatok nincs !! /nem hogy Egy Morvai Krisztinának :)) Kiküldeném egy ottani randalírral egybekötött demonstrációra "tanulmány útra" . Elhülne a vér benne !/
mondoka 2008. 09. 11. 22:05
Előzmény: #360  mondoka
#361
Hihhhetetlen hogy minden hibályát ráolvassátok Gyurcsányra.
És ezekután viszont mégis azt mondjátok, hogy nincs ember aki nála jobban tudná mit kell tenni.
Ezt emésztenem kell...
mondoka 2008. 09. 11. 21:56
Előzmény: #356  mondoka
#360
2000 és 2006 között az átlagember elkezdett egyre jobban élni. Bár a jövedelemkülönbségek az ugyn. rendszerváltás óta csak nőttek.
2006 után ez a sokat szenvedett társadalom nagyot koppant. Kiábrándult és elvesztette a hitét nagyjából majdnem mindenben, de legfőképp a politikában, politikusokban. És kiborult a bili.
Erre még a politikusok sem számítottak.
Talán idejében végrehajtott kreativ reformok mindenkit megkíméltek volna az elmult időszak közjátékaitól.
Másnak sikerült. Lásd Szlovákia.

Aprpó közjáték..
Nem idevág, de azért elmondom észrevételem.
Az ominózuus Tv ostrom más napján láttam Demszky-t nyilatkozni. Nem tudom rajtankívül emlékszik e még valaki erre. Egy ország figyelte döbbenten az eseményeket. Akkor és ott még nem lehetett tudni hogy ezek után, hogy megtörtént az amit soha nem gondoltunk volna, hogy mi lesz még.
Nem lehetett tudni hogy ezekután holnap vagy bármikor nem győz-e majd egy valami féle forradalom.Vagy netán polgárháború lesz?
Nos ekkor Demszky leadott mint a főváros polgármestere egy olyan nyilatkozatot amin utólag döbbentem meg (miután már látszott hogy mégis mi lehet ebből az egészből).
Leadott egy olyan semleges nyiltkozatot, bár most úgy is tagadná, bár valamilyen arhívumban úgy is megvan. Hogy szóval a nyilatkozat alapján, ha másnap győz valamiféle forradalom akkor lett volna módja akár a forradalom oldalára is álni. Ha mondjuk igényt tartottak volna rá. Vagy így legalább nem lincselték volna meg.
Aztán amikor a rendőrség átment terrorba az utcán, nem kímélve a rendbontókat, és talán mégtöbb teljesen ártatlan embert sem, hogy az utcáról a biztonság kedvéért mindenki takarodjon haza.- Na ekkor már elő jött a szigorú, rendkövetelő, vádló Demszky is.
tonic66 2008. 09. 11. 21:52
Előzmény: #358  tonic66
#359
Ha poziciót nyitsz , akkor ne remegjen a kezed, nyisd meg és vállald azt is hogy veszíthetsz . Ennyit beszari Gyurcsányról... /már régen vesztett / Ez nem azt jelenti , hogy az a másik sz. jóval nagyobb köcsög Orbán nyert .Na az aztán még ennyit sem vállalt egyetlen napig sem semmiben , mint ez az agyonátkozott Gyurcsány Ferenc.
tonic66 2008. 09. 11. 21:36
Előzmény: #354  Conqui
#358
Ismétlem: azért beszari alak, mert kiválóan tudja és le is képes vezetni mo gazdasági helyzetét , illetve tökéletesen látja mik azok a fundamentális pontok , aminek neki kellett volna gyűrköznie . Többek között a szociális kiadások / pénzügyi szempontból egy röhej ami itt megy ! A felelötlen nyugdíj emelések . A volt svéd szoc. modell kutya f.. már ehhez képest / Az adóreformnak, és majd aztán az eü-ügye .. Konfrontálódott azzal akivel nem kellett volna , helyette a jóval nagyobb motort / a vállalkozásokat adóreformügyben , a differenciált cs.pótlékot - és nem azt a kurva , most !! teljesen felesleges kormányzati negyedet , fehérítést adómorált meg adóbehajtást eröltette volna . Gyurcsány , akit lehetett , mindenkit magára haragított: a vállakozói réteget mert nyomorítja az adókkal /adóreformok elmaradásával , behajtással / az állás nélkülieket, mert semmiféle aódreform vagy könnyítés hijján nincs új munkahelyterrmtés növekvő infl.mellett , nincs állami beruházás az adóprésből és az egyéb többlet bevételből sem, tehát a közép és nagyvállalkozók is szívnak , mivel kevesebb a bevétel ezáltal a kifizethető munkabér , így az adó bev. a köv.években kevesebb lesz ami spirálosan megint generálja a szar újrateremtését. A családok hitelekkel oldják?? meg a kimaradó bev.-ből származó fogyasztásaikat , ezáltal a belső tartós és egyéb hosszabb távú fogyasztás lecsökken . Az ingatlan pang /új-használt/ a A fogyasztásra felvett hitelek miatt nincs pénz az egyéb beruházásra kisvállalkozói mikroszinten /boltok bezárnak / és folytathatnám . stb, stb.stb . Gyurcsány mindezt TUDJA!

Amikről írsz azok a praktikák amikkel minden köcsög politikus élt és sajnos élni is fog . Korántsem rólunk szól az írásod, hanem valamiféle pártbeli poziciós és harcos körmönfont szarakodásokról, és több közt ezért is beszari , hogy ezekkel nem tudott ő sem szakítani . Igen akkor le kellett volna mondania , mert valóban nemcsak ő ,hanem egyik sem szerződött ezekre a buzerákra , amikor mi.elnök lett .

exley 2008. 09. 11. 21:23
#357
A lehűtött szdszel, a kongresszus támogatásával végig viheti megkezdett reformot. Helyzeti előnye abból fakad, hogy a polgáriaknak a leghalványabb elképzelésük sincs arról, hogy mit is kellene tenni. A legszembe tünöbb, hogy ezt érezni lehet, ezt a nagyfokú bizonytalanságot. A polgári oldalon a második választási/szocialista/ciklus végén is azok a polgári emberkék osztják az észt akik leszerepeltek, két megmérettetést veszítettek el. Az egyszerű választó tudja, hogy a polgári oldal esetleges győzelmével a káosz csak tovább fokozódik. A parlament csak akkor lehet feloszlatható, ha ez a nép akarattal is párosul. A polgári oldal a néptől igen távol áll. Gyurcsánynak a párton belül és azon kívül sincs számot tevő riválisa. A reform csak Gyurcsányal vihető véghez, ha tetszik, ha nem. Ő tudja, hogy honnan lehet a hiányzó milliárdokat elő szedni. Társadalmi támogatottsággal a közérdeket az egyéni érdek elé tudja helyezni. Magyarországon annyi a milliárdos mint az égen a csillag. csak ő tudja rászórítani őket a fokozott köz teher viselésre, erre Orbán teljeségel alkalmatlan.
mondoka 2008. 09. 11. 21:15
Előzmény: #354  Conqui
#356
A reform fogalma viszont nem egyezik meg a megszorítás fogalmával.

Az állami újraelosztás, és a túlsúlyos állami költekezés nem csökkent.
Akkor hol it a reform?
Szimpla behajtás , megszorítás ment abba az irányba amelyikre úgy gondolták kevésbé fog fájni.
A megszorítások lefolytják a gazdaságot.
Az igazi és helyes reformok még fel is pörgethetik.
tonic66 2008. 09. 11. 21:10
#355
Itt soha senki nem ment a p.ba a hatalomból , mert a magyar vezető politikus ember arról híres szerte ebben az országban , hogy mindig is a legjobban tudta egyes egyedül és csakis ő , hogy neki itt mit is kell csinálnia . Ez világos és érthető derék hozzállás a részükről .. Ezért aztán minden mindig a szarnál szarabb , és aztán még szarabb lett ...
Conqui 2008. 09. 11. 21:00
Előzmény: #348  tonic66
#354
"Gy tudja mit kellene csinálni , de egy beszari alak..."

Hát... azért szerintem érdemes lenne egy kicsit árnyalni a képet.

1./ Gyurcsányt 2004-ben a párt, mint egy messiást tette meg miniszterelnöknek és - akár tetszik ez egyeseknek akár nem - győzelemre vitte a szocikat 2006-ban.
2./ Gyurcsány azt gondolta, ez a sírból visszahozott győzelem kellő erkölcsi alapot szolgáltat neki arra, hogy olyat tegyen, amit addig még egyetlen szoci vezér sem: liberalizálja a szocik programját és azt meg is próbálja valósítani. Nos ez nem sikerült. Miután a baromarcú demagógpopulista Orbán által feltüzelt társadalom nem volt vevő a reformokra - ráadásul azokat egy reformokra nem alkalmas gazdasági környezetben kellett volna megvalósítani -, a Gyurcsány mögött álló pártpolitikai támogatás is elapadt. Gondolom értésére adták az időközben pártelnökké is avanzsáló Gyurcsánynak, hogy vagy abbahagyja ezt a reformizét és olyan politikába kezd, ami megtartja a szocikat a hatalomban, vagy elzavarják a pi...ba.
3./ Nos itt egy pillanatra valóban kínálkozott volna lehetőség számára a távozásra, mondván; fiúk, én nem erre szerződtem. De maradt. Miért?
Szerintem ennek alapvetően két oka van:
a) Anno emlékezzünk Meggyesi Petyára. Petya zsarolni akarta a pártot és a koala partnert egy távozási szándék-bejelentéssel, amit - legnagyobb meglepetésére - mindenki elfogadott. Ez egy miniszterelnök számára, aki ráadásul nagy győzelemmel érkezett, meglehetősen dicstelen távozás volt a politikából. Helyére került Gy., aki egy hasonló távozással ugyanezt a nevetségességet kellett volna, hogy átélje. Gondolom, nem feltétlenül vágyik rá.
b) Valójában motiválhatják Gy. lépését pártpolitikai szempontok is. Nem véletlen, hogy a párt háttértámogatását - főleg a vidékét - ma is élvezi, hiszen az általa végrehajtott hátraarc és ezzel az Szdsz-szel történő szembefordulás az egyszerű szoci párttag és szavazó számára azt vízionálja, hogy "lesz még egyszer ünnep a világon", ha ez a mi Ferink ilyen karakánul szembe meri köpni a libsi partnert és nemet mer mondani a libsi elvárásokra. Ez a kiállás jócskán hozott a konyhára Gy-nál, így lényegében a belső pártellenzék sem meri igazán piszkálni, ráadásul nincs is igazán senki, aki a helyére pályázhatna: a szociknak egyszerűen nincs még egy Gyurcsányuk így beérik azzal, ami van. Éppen ezért Gy. úgy látja, még neki áll a zászló, minek lépjen le.

Röviden ennyi.:))
tonic66 2008. 09. 11. 20:58
Előzmény: #351  tokos.
#353
na most aztán mond már meg nekem MELYIK NEM! HATALOMMÁNIÁS . Ki ne találd már hogy az a gyöngyhalász libsi-konzi hol itt hol ott összevissza eu alelnök(-mert hogy a gazdasághoz egy kukkot se ) OV tampon az meg nem az ...
zepi
zepi 2008. 09. 11. 19:41
Előzmény: #351  tokos.
#352
nem ferenc testvérre kéne haragudni
csak a feladatát végzi
azok a "bűnösök", akik rászabadították az országra...
szvsz
tokos. 2008. 09. 11. 18:24
Előzmény: #348  tonic66
#351
"Gy tudja mit kellene csinálni , de egy beszari alak... "

És szerinted azért nem megy a p.csába??? Ugyan már, hatalommániás b@rom az is, azért látjuk még nap mint nap a képét.
mondoka 2008. 09. 11. 18:11
Előzmény: #349  drpsimon
#350
Itt senki nem alkalmas semmire.
Csak a mai rezsim képes...
Mennyi és milyen szép dolgra....
drpsimon 2008. 09. 11. 17:49
Előzmény: #343  adam1
#349
ez az északkorea az én szövegem :)
tonic66 2008. 09. 11. 17:47
Előzmény: #347  tonic66
#348
Gy tudja mit kellene csinálni , de egy beszari alak...
tonic66 2008. 09. 11. 17:43
#347
hát gy . hülyeséget is mondott. Ha elveszik a cs.p. a gazdagoktól , azt nem hiszem hogy arra motiválja a tehetőst hogy ne szüljön több vagy egyáltalán egy babyt sem ... Ez így egy baromság mert nekik a havi 10 e bevét indiferens .. A szegényeknél otthagyott ugyanannyi csp , meg ugyanezt az állapotot eredményezné ami van .Tehát igenis itt lehetne csippenteni a költségekből . És hogy ne a középisk.tanár bérszintje legyen a limit , az meg egy egyszerű adminisztratív ügy.
tonic66 2008. 09. 11. 17:25
Előzmény: #305  pampa
#346
Dehogy nincs programja - Széles G. a csapatával kidolgozottan / pont az ilyen önjelölt messiásoktól félek....

Aztán biztos vagyok benne , hogy Matolcsynak is van mindenféle szoftvere a gazdáság és a nemzet szárnyalására.. Aztán itt vannak a fiug , egytől egyig tele programokkal , Deutschnak tuti hogy van , a vadi új Áder is elő fog kerülni /hétszentség hogy nála is ott a farzsebben , Pokorni is csodálkozni fog hogy ilyent kérdezünk tőle mert hogy nekik mindig is volt /csak hát libsi-komcsi sajtó ugyebár.., és ezek mind mind időtlen idők óta felkészültek már a kormányzásra , hiszen a vezetésre senki más nem , nem lehet alkalmas rajtuk kivül
pampa 2008. 09. 11. 10:56
Előzmény: #344  pampa
#345
Max.ennyi volt várható. Eltárgyalgatnak még kb. 15 hónapig és akkora már elkezdődik a 2010-es választási kampány....

Nyugodtnak és tárgyszerűnek nevezte a miniszterelnök az SZDSZ-szel folytatott tárgyalást, Gyurcsány Ferenc ugyanakkor nem tudott konkrét eredményről beszámolni. Az egyeztetéseket jövő héten folytatják.


1
A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a kormányfő közölte: nyugodt, tárgyszerű légkörben egyeztettek a korábbi koalíciós pártok, nem ismételték meg a korábban hangoztatott vádakat, és az SZDSZ sem vetette fel a szakértői kormány kérdését.

A szocialista és szabaddemokrata politikusok egyebek mellett gazdaságpolitikai, oktatási, valamint a nyugdíjrendszerrel és a demokratikus közélettel összefüggő témákat tekintettek át, de megállapodás nem született.

A tárgyalásokat várhatóan jövő héten folytatják - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.
pampa 2008. 09. 11. 09:40
Előzmény: #343  adam1
#344
Az interjú.link

"Én mégis arra számítottam, hogy az SZDSZ ennél jóval nyitottabb lesz, s ugyan nem kritika nélkül, de elfogadja javaslataimat tárgyalási alapnak. Brüsszelben voltam, amikor ők elvetették a Megegyezést. Miután hazajöttem, első körben Lendvai Ildikót és Kiss Pétert kértem: beszéljünk a kialakult helyzetről. És ne hagyjuk annyiban."
adam1 2008. 09. 11. 08:53
Előzmény: #338  tonic66
#343
Bármi is jön ennél csak jobb lehet,de szedjél még elö valakit hátha ez kevés azután meg a kedvenc miniszteredet hadd idézzem el lehet menni,mondjuk észak koreába.
mondoka 2008. 09. 11. 08:35
Előzmény: #341  pampa
#342
Kész csoda hogy Antal eljövetelével nem riogatnak...
A túúdós urak.
pampa 2008. 09. 11. 08:29
Előzmény: #299  kanyisz
#341
kanyisz

És azoknak a hiteleknek amit a Medgyessy kormány vett fel jóléti kiadások fedezésére és a további olyan kölcsönök amik nem beruházási célt szolgálnak azoknak az áthúzódó hatásáról mi a véleményed?
exley 2008. 09. 10. 19:54
#340
...........nem is hibás,at oszlatáshoz ért, az oszlatáshoz ne tessék a teve utzában hagyni a vízágyúkat a gumi lövedékeket és a viperákat.
kezdo1 2008. 09. 10. 19:45
Előzmény: #338  tonic66
#339
persze még a Pócsi szüzanya is ereszt egy két könnyet magábol,hát hogyne .
Tévedés,Mária nem jön el,ö Ov vel önti a harangot a buxnak

fáj ez a topic,menekülök is
tonic66 2008. 09. 10. 18:19
Előzmény: #332  kezdo1
#338
Torgyánék a láthatáron... Jön vissza Szabó Jóska is az 1 magyar katona felér 5 ami desszantossal ... Templom és ,közben egy pár szt.István szobor parkerdő minden faluba ! Focit és a beléptető rendszereket se felejtsük el .. Szép új világ jön , merthogy a gazdasághoz Torgyán-Orbán annyit, mint a harangöntéshez .. buxnak így is... de úgy aztán mégannyi . Jönnek Szélesék a melegjegyükkel .. Jézus Máriám ...
krizinger 2008. 09. 10. 17:33
Előzmény: #336  Törölt felhasználó
#337
Én is.
Törölt felhasználó 2008. 09. 10. 17:30
Előzmény: #335  opposition2002
#336
ezt a leköpdösést én is bebuktam. :))
opposition2002 2008. 09. 10. 17:04
Előzmény: #334  kezdo1
#335
Portfolio hír 16:26-kor:

Lelökdösték Gyurcsányt a kötött pályáról.

Amikor először láttam, akkor félreolvastam, és a lelökdösték helyett LEKÖPDÖSTÉK-et véltem látni. Van ez így.

Egyébként az MDF akaratán kívül nagy szolgálatot tesz a Fidesznek, hiszen így, ha nagy valószínűség szerint elbukik a feloszlatási kísérlet, akkor a bukás a kezdeményezőhöz kötődik majd, a Fidesz meg mondhatja, hogy mi támogattuk, de nem jött össze.
kezdo1 2008. 09. 10. 16:51
Előzmény: #333  kezdo1
#334
Egyáltalan van az mögött tartalmi informacio, hogy egy esetleges elörehozott választás eseten,a fidesz OV-t állitana ki kormányföjelöltnek.Mi van ha mégsem?Semmi.Debrecenben is vannak ciganyok,lehet Kósa is az?Nem?Végül is ,hamár a jobboldal etnikailag szegregal,szegregaljon a bal is.Nade akkor ki is az antiszemita?Hátaz'z Orbán...
Ez olyan izé,szánalmas már,mint az a kisnyugdijas aki meg mindig Megyesit szidja a söntéspultnak támaszkodva..

kezdo1 2008. 09. 10. 16:41
Előzmény: #330  csa-csi
#333
"A döntések egyelőre még nem azon múlnak, hogy ki tud nagyobbat mondani. :) "

ezt ugy modositanam:A döntések.......ki tud nagyobbat hazudni

Igy javitanam, ha nem zavar ,ez megiscsakk sokkal magyarosabb
kezdo1 2008. 09. 10. 16:38
Előzmény: #328  csa-csi
#332
"Nem fantáziálás viszont, amit nap mint nap tesz az ellenzék vezére és csahosai. Őt semmi más nem vonzza, csak a hatalom részegítő mámora. Ezért hajlandó akár a dögvészt is ránkküldeni mindaddig, amíg az őt legyőző és porig alázó Gyurcsányt el nem tapossa.
A legújabb agyréme is erre bizonyíték. A parlament önfeloszlatása. "

Dögvész, Agyrém ,önfeloszlatás,ezzel igen nagy riadalmat okoznál egy ovodában,de nem itt:Ö)
Viszont,ha helyesen értelmezzük akkor Dávid Ibolyára gondolhattál,ebben a kiforott hozzászolásban
pampa 2008. 09. 10. 16:31
Előzmény: #330  csa-csi
#331
Igen.
Lásd Karsai és társai esetét,vagy a Fidesz-nél történteket.
Aki nem úgy "nyom" ahogyan a frakció dönt büntit kap.
csa-csi
csa-csi 2008. 09. 10. 16:24
Előzmény: #329  pampa
#330
Ha nem vetted volna észre, szóba sem hoztam a kormányzás tartalmi részét.

"Többsége van?
Szerintem a 188 nem 194. "
A döntések egyelőre még nem azon múlnak, hogy ki tud nagyobbat mondani. :)
Vagy szerinted is fölösleges cécó minden szavazás? :)
pampa 2008. 09. 10. 16:14
Előzmény: #328  csa-csi
#329
Nagyon érdekes összefoglalás.Nem is tudtam,hogy egy ellenzéki frakciónak ekkora hatalma van.
Mindíg okosodik az ember.

természetesen Gyurcsány semmi kárt nem okozott kormányzásával az Országnak...
Csak az a csúnya Orbán....
Ha ő nem lenne akkor....
De hát mit lehet tenni mindent megakadályoz,kereszbe tesz a kormánynak így bizony nem lehet kormányozni...

Komolyan gondoltad?

Többsége van?
Szerintem a 188 nem 194.
De lehet,hogy ennél a résznél hiányoztam a suliból és mégis a 188 a több...
csa-csi
csa-csi 2008. 09. 10. 15:58
Előzmény: #326  csuloktata
#328
Ki az aki azt állítja, hogy a jelenlegi kormánypártnak nincs egyszerű többsége a parlamentben?
Amíg fontos dolgokban ez nem derül ki, addig minden ilyen állítás csak az ábrándozás kategóriájába tartozik.
Nem fantáziálás viszont, amit nap mint nap tesz az ellenzék vezére és csahosai. Őt semmi más nem vonzza, csak a hatalom részegítő mámora. Ezért hajlandó akár a dögvészt is ránkküldeni mindaddig, amíg az őt legyőző és porig alázó Gyurcsányt el nem tapossa.
A legújabb agyréme is erre bizonyíték. A parlament önfeloszlatása.
Tudja, hogy ennek nulla az esélye, hiszen az SZDSZ úgy fél az előrehozott választásoktól, mint ördög a tömjénfüsttől. Lám, ők még a beigért "ellenzéki" találkozó elől is kitértek..
Viktorunk bedobta a gumicsontot oszt újra háttérbe vonul, most van min rágódni egy darabig. Jót röhög otthon a fürdőszobában a tükör előtt..
Sajnos ilyen két év után, teljesen szétverve a parlament működőképességét, lenullázva a politikusok tekintélyét, kibékíthetetlen ellenséggé silányítva különféle ideológiák mentén a nép nagy részét, gyászos jövő előtt állunk.
Jó lenne, de nincs, harmadik út.... :(

Kurva jó.
pampa 2008. 09. 10. 15:55
Előzmény: #325  Törölt felhasználó
#327
Miért kellene ismernem?
Szerintem,ha elkezdődik a kampány időszak akkor meg fogjuk ismerni.

Vagy szerinted Orbánnak át kellene küldeni Gyurcsánynak a Fidesz elképzelését ,terveit ötleteit,megoldási javaslatait?

Azért ennyire ők sem hülyék.
Emlékezz amikor Orbán zárt körben felvázolt egy elképzelést a kívánatos nyugdíjszámításról, (nem ezt tervezi csak beszéltek róla) Az MSZP a média támogatásával mekkora támadást indított...

Remélem a Fidesz részéről ebben a zavaros szakaszban egy gondolat sem szivárog ki.
Mindennek eljön az ideje,ezt mondta Lendvai Ildikó amikor Orbán az előrehozott választásról beszélt.
A választásoknak 2010 májusa,a program ismertetésnek pedig a választás idejének kihirdetése után....

Ha annyira kiváncsi Gyurcsány mondjon le és máris megismerheti,vagy várjon türelemmel 2010-ig.
csuloktata 2008. 09. 10. 15:54
Előzmény: #325  Törölt felhasználó
#326
OV fóbiát el lehetne felejteni.
Zsebre megy a képviselőknek, bolondok lennének magukat feloszlatni. Megélhetési mind, ideológia nincs mögöttük. Jár a szájuk, azt ha nyomni kell, akkor éppen megremeg a kezük, meg "rosszat" nyomnak. Nem kel izgulni kell a cirkusz a népnek.
Törölt felhasználó 2008. 09. 10. 15:32
Előzmény: #323  pampa
#325
Pampa!
Fussunk neki mégegyszer!
A lenti kis pártok mennyit is nyomnak ma a Parlamentben?
Akik számítanak:
-a KDMP (tudjuk mi az álláspontja, Fidesz oldalvizén bejut)
-MDF (hogy Ibolyka mit akar az egy dolog, aztán majd kiderül, hogy be akar-e ülni a Parlamenti székbe)
- Szdsz (na ez itt egy érdekes kérdés!)
Ha tudnánk O.V. ténylegesen mit akar -ezt még Ő sem tudja!-, akkor lehetne kalkulálni velük)

Mert Te mi alapján döntesz?
Csak azt ne mond, hogy ismered O.V. terveit?
Te Gy.F.-t utálod! Ehhez nem kell ideológiát gyártani.
Nevetséges dolgokat írsz néha.
hill 2008. 09. 10. 15:31
Előzmény: #322  Törölt felhasználó
#324
Uraim , vegyétek már észre konszenzus van a pártok között az időhúzásra. Ebben érdekelt minden párt. Újabb és újabb határidőket tűznek ki , mindig valamelyik majd hónap végére. Gyurcsány egy egyezség eredményeként került ide , megvolt a szerepe, és nem véletlenül húzza az időt. Ha akarná valaki is, már régen új kormánya, min elnöke lehetne az országnak. BENNETEKET HÜLYITENEK
pampa 2008. 09. 10. 15:26
Előzmény: #322  Törölt felhasználó
#323
csendes

Nem érdeklődik a:
-JOBBIK
-MIÉP
-Centum
-Munkáspárt
stb.

programja felől.
Ő ragaszkodik a 2010 májusa időponthoz szerintem kellő időben megismerheti a Fidesz programját is.

Végül a citromhoz:
Látod ezért nem lehet ránézéssel jól dönteni.
Törölt felhasználó 2008. 09. 10. 15:18
Előzmény: #315  pampa
#322
Pampa!
Az hogy mit akar O.V. nem biztos, hogy izgatja Gy.F.-et. Az, hogy nem tudni,mit akar, az abból a szempontból fontos, hogy a kis pártok lépését ki lehessen számolni.
A tárgyalni valamiről, az csak annyi, hogy emberek beszélnek az elképzelésekről. Semmi féle végkövetkeztetés nem vonható le belőle.
Ha egy kicsit félre tennéd a személyes érzelmeidet és megpróbálnál logikusan gondolkodni, kevesebb bakklövésed lenne.
A citrom-narancs ügyben csak annyit, hogy felvágás után úgy vágtam ki a narancsot, hogy csak repült: savanyúbb volt, mint hivatalból a citrom!
somalaci 2008. 09. 10. 15:17
Előzmény: #320  somalaci
#321
Szóval az oktatási reformnak nevezett folyamat, úgy érzem nem szolgálja/szolgálta kellően Magyarország érdekeit. Mert az még egy dolog, hogy csatlakoztunk a Bolognai-rendszerhez a felsőoktatásban, annak még igen sok előnye is van, a maga hátrányaival együtt, de hogy az általános iskolai oktatást, miért kell ennyire szétverni, azt semmiképpen sem értem. Illetve értem, de elszomorít, hogy a háttérben általában nem az a motiváció, hogy az emberek többségének könnyebb legyen az élete.
somalaci 2008. 09. 10. 15:09
Előzmény: #318  somalaci
#320
Na persze ezeket a versenyelőnyöket csak régiós összehasonlításban említettem. Valamint azt még hozzátenném, hogy az olcsóságunk, olyan dolog, ami jó a transznacionális vállalatoknak, de nem jó nekünk, magyar embereknek. Egy ilyen kis és jelentéktelen országnak, egyetlen lehetősége van a globalizált világban és ez a humán erőforrás, a jó oktatás, a korszerű tudás, a szakképzett munkaerő, vegyítve a földrazi elhelyezkedésből (Európának nagyjából a közepén fekszik Mo.) fakadó előnyeinkkel.
pampa 2008. 09. 10. 15:03
Előzmény: #317  gazdi-bodri
#319
Aha,értem. Ez a módszer az ő gazdasági köreiben működött szépen,meg is látni a vagyonán. Sikeres üzletember volt....
somalaci 2008. 09. 10. 15:03
Előzmény: #314  Conqui
#318
Nem fogom és nem is fogtam az elmúlt 6év baloldalinak nevezett kormányainak pártját. Pusztán annyit állitottam, hogy a szociáldemokráciával szimpatizálok, de nem Megyoval vagy Gyurcsánnyal. A skandináv gazdasági és társadalmi modellhez hasonló, de nyilván a hazai viszonyokhoz alkalmazkodó rendszert tartanék ideálisnak. Az Észak-Európai szociáldemokrácia már régóta jól működik. Nyílvánvaló, hogy az utóbbi időben a globalizáció kikezdte a szociáldemokráciát és csak az olyan szociáldemokrata értékrendet valló országok tudnak sikeresek maradni, melyek jelentős versenyelőnyökkel rendelkeznek a világpiacon. Mi is rendelkezünk versenyelőnyökkel: olcsó munkaerő, jó infrastruktúra, ideális földrajzi elhelyezkedés és bár csökkenő mértékben, de a humán erőforrásokat is megemlíthetném.
gazdi-bodri 2008. 09. 10. 15:00
Előzmény: #316  gazdi-bodri
#317
kurcsány ,már az iskolában is puskázott.
gazdi-bodri 2008. 09. 10. 14:59
Előzmény: #315  pampa
#316
Kíváncsi rá!
Van ilyen!
pampa 2008. 09. 10. 14:56
Előzmény: #314  Conqui
#315
Itt most megint van egy kis zavar.
Ha nem akar előrehozott választást akkor miért érdeklődik a Fidesz programja felől?
Azzal majd 2010 tavaszán kell előjönnie,mert az MSZP szerint akkor lesz a következő választás.

A miniszterelnök a személyéről szóló bizalmi szavazás lehetőségéről úgy nyilatkozott: a rendkívüli kongresszus összehívása nem személyekről, hanem stratégiai irányok meghatározásáról szól. Merre menjünk tovább akkor, amikor mindegyik lehetséges választásnak van valamilyen kockázata - fogalmazott. A parlament feloszlatását az MSZP nem támogatja - hangsúlyozta. A többi párt majd eldönti mit tesz - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc felhívta a figyelmet arra: egy fontos feltétel hiányzik az előre hozott választáshoz, nem lehet tudni, mit akar Orbán Viktor
Conqui 2008. 09. 10. 14:43
Előzmény: #312  somalaci
#314
somalaci
Látom, nem érted, mert még fiatal játékos vagy:
Itt mindenki Conqui, aki a baloldal pártját fogja. Ennél nagyobb bűn ugyanis ma nem létezik az antigyurcsányisták szemében.
pampa 2008. 09. 10. 14:37
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#313
Miért nem megoldás az előrehozott választás?
Ha a kormányzó párt nem tudja szavatolni a parlamenti többséget akkor mit kell csinálni?

És végül,ha a citromra ráfogjuk,hogy narancs attól még nem lesz az...
somalaci 2008. 09. 10. 14:37
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#312
Ha egy egy párt rövid regnálása alatt nem is tudja érdemben megváltoztatni a kultúrát, de azért az oktatáspolitikának hosszú távon igen nagy szerepe van abban, hogy ne süllyedjünk le arra a kultúráltsági szintre, amelyen mondjuk az amerikaiak vannak manapság. Az utóbbi években, nagyon sok olyan lépés történt ezen a területen, ami afelé mutat, hogy már nem cél a széleskörűen művelt magyar ember. Az általános iskolák felső osztályaiban pl természetismeret néven fogják együtt tanítani a kémiát, fizikát, földrajzot meg talán még a biológiát is. Ez megfelel az amerikai science nevezetű tantárgynak. Konklúzióként csak annyit mondanék, hogy a nagy szoc-lib reformálási szándéknak, talán nem az Egyesült Államokat kéne/kellett volna követendő példának tekintenie az oktatás területén. Nyilván nem szorul magyarázatra, hogy miért.
Törölt felhasználó 2008. 09. 10. 14:18
Előzmény: #310  pampa
#311
A leírt heéyzetbe ott sem segít az elöre hozott választás!
Az egy más dolog, hogy úgymon "kultúr országokban" nem állhat elő ilyen helyzet.
Szvsz. nem ország "nem kultúrált", hanem polgárai egy része. (minden célzés, felsorolás nélkül).Azt az országot, amelyik engem és mág sokakat felnevelt -még ha a nevelési módszerekkel nem feltétlen értek is egyet!- én nem nevezem "kultúrálatlannak"!
Nagyon kétlem, hogy bármely politikai párt hatalomra kerülése megváltoztatja az ország kultúráját!
pampa 2008. 09. 10. 14:10
Előzmény: #309  Törölt felhasználó
#310
csendes

Nem náluk,hanem kultur országokban...

Sajnos mi még nem tartozunk oda.
Törölt felhasználó 2008. 09. 10. 14:07
Előzmény: #307  pampa
#309
Pampa!
Én is elmagyarázom:
A cikket értem, azt nem értem:
-" szoktak elöre..." ; itt nem "szoktak" még soha!
- mit segíteni ezen egy elörehozott választás?
somalaci 2008. 09. 10. 13:55
Előzmény: #306  Törölt felhasználó
#308
Végre visszatért a fórum egy értelmes kerékvágásba, remélem így is marad, bár félve írok már bármit is, miután már az anyámat is elszidta valaki. Ja egyébként, hogy tisztán lássanak egyesek, nem vagyok Conqui, ezért ne az én nevemet emlegesse, az aki neki akar valamit címezni!!!
pampa 2008. 09. 10. 13:55
Előzmény: #306  Törölt felhasználó
#307
Elmagyarázom:

Akinek programja van annak nincsen többsége.
És akinek többsége van azok nem tudnak megegyezni.
Érted?

Jelenleg nem kormányozható az ország és ezt Gyurcsány írta a blogjában....

Szerinted,ha Dobrev Klárából szeretne EÜ minisztert csinálni meg tudná szavaztatni?

Nincsen az MSZP-nek Parlamenti többsége és a Magyar Parlament szabályai szerint így nem kormányozható az ország.

Vegetálni lehet de ennek sok értelmét nem látom.
Vagy visszacsábítják az SZDSZ a kormányba vagy pedig kettészakítják,hogy meglegyen a szükséges szavazat a parlamenti munkához.
Az első az SZDSZ-nek öngyilkosság a második pedig az MSZP-nek.

szvsz.
Törölt felhasználó 2008. 09. 10. 13:42
Előzmény: #305  pampa
#306
Nem értelek Pamapa!
Ezt a hsz-edet ,hogyan kell érteni,mivel az
idézet pont az állításodat cáfolja!

pampa 2008. 09. 10. 12:57
Előzmény: #304  exley
#305
Ebben az esetben szoktak előre hozott választást kiírni.

"A jelenlegi magyar belpolitikai helyzet egyik legfeltűnőbb sajátossága, hogy akinek van kidolgozott programja, annak ma a parlamentben bizonytalan a többsége, akiknek pedig együtt biztos többségük lenne, azoknak nincsen programjuk, és nem tudnak egymással megállapodni. A képet színezi, hogy az ország érdeke és a baloldal többsége ebben a helyzetben mégis azt kívánja, hogy a parlament folytassa munkáját. Ez nem egyszerű képlet.
exley 2008. 09. 10. 12:45
#304
A dinasztikus őrület a zseniális Bonaparte Napóleont is magával ragadta, ez csupán egyszerű emberi gyengeség. Akik ettől el tudtak távolodni és az embert állították a közép pontba, A legnagyobbak Lincoln, Olaf Palme,Helmuth Schmidt, Gorbatschow és magyar vonatkozásban Kádár János. A tényeket nem lehet el tagadni. Horthy Miklós és Kádár János a XX. század két figyelemre méltó és nemzetközi viszonylatban is a két legelismertebb politikus.
Conqui 2008. 09. 10. 11:28
Előzmény: #302  Conqui
#303
Ja és még annyi: a hozzászólásokból ítélve az igazi nagy "büdös kommunisták" valójában azt a tábort erősítik, akik Gyurcsány távozását akarják. Mint pl. exley meg irracional.
Conqui 2008. 09. 10. 11:23
Előzmény: #297  exley
#302
"Elfelejtette, hogy honnan jött. Elődje Kádár János soha sem tagadta származását. A legnagyobb hatalom birtokában is az egyszerű munkás emberek oldalán állt élete végéig."

Na ja. Meg Hóferhérke és a hét törpe.
pampa 2008. 09. 10. 08:53
Előzmény: #300  pampa
#301
Lehet,hogy tényleg vége?

Az MSZP tárgyalna a szakértői kormányról

* Belföld
* mesterházy attila
* mszp
* szakértői kormány
* tárgyalás
* zoom

2008. szeptember 10 - 08:28
zoom

Az MSZP hajlandó tárgyalni a szakértői kormányról, ha programja nem kapja meg a kellő támogatást - mondta a párt frakcióvezető-helyettese az MTV reggeli műsorában. Mesterházy Attila közölte, már kijelölték a tárgyalódelegáció tagjait a jövő csütörtöki MSZP-SZDSZ egyeztetésre.

Arról is beszélt, nem szeretnék, hogy a két párt közötti ellentétek miatt állandó kompromisszumokkal és zsarolásokkal kelljen kormányozniuk.
pampa 2008. 09. 10. 08:49
Előzmény: #299  kanyisz
#300
Lehet.

Vedd pl. a F1-et az veszteséges szokott lenni.
De,ha az egész országra gyakorolt pénzügyi hatását nézed akkor nyereséges.

Valahogy így érzem én ezzel a vitatott kamattámogatási rendszerrel kapcsolatban is.
kanyisz 2008. 09. 10. 08:36
Előzmény: #298  pampa
#299
pampa!

A lakástámogatást egyféleképp lehet számolni, ezt azóta a deviza hitelek is bizonyították. Hatalmas költségvetési kiadással előrébb hoztak vele piaci folyamatokat.

A többi amit írtál pusztán ideológia.

Ha jól megnézzük ebből a szempontból mindkét nagy párt jól vizsgázott. A polgári a felső rétegeknek kedvezett, a szocdem az alsóknak. Ez a dolguk.

Csakhogy ezt mindkettő úgy csinálta, hogy növelte a kiadásokat és csökkentette a bevételeket (méghozzá egyforma mértékben, ebben nincs különbség a két tömörülés között) Vigyázat csak 2006-ig írok!!!

Holott Mo-nak arra lenne szüksége, hogy csökkentsék a kiadásokat és párhuzamosan, de kissebb mértékben a bevételeket.
Épp ez a baja a 2006 óta tartó kurzusnak, fordítva léptek. Növelték a bevételeket és max. stabilizálták a kiadásokat (de lehet hogy azt is növelték, még nem láttam adatokat.)
pampa 2008. 09. 10. 08:04
Előzmény: #297  exley
#298
Végül is ezt is lehet osztogatásnak nevezni.
Vissza adta a középosztálynak az elvett családi pótlékot,eltörölte a szintén őket súlytó tandíjat és bevezetett egy olyan lakás hitel kölcsönt ami tipikus esete a félig üres vagy félig tele pohárnak. ( Mert lehet pozitívnakis,és negatívnak is értékelni.)
És végül csak elinflálta a családi pótlékot,de a dolgozóknak gyermekek utáni adókedvezményt vezetett be.

Erre mit tett Medgyessy? Elvette az adókedvezményt,és duplájára emelte a családi pótlékot!
Kiknek kedvezett?
A dolgozóknak? Hát igen, mindíg azt a lovat ütik amelyik húz...
exley 2008. 09. 10. 07:55
#297
Elfelejtette, hogy honnan jött. Elődje Kádár János soha sem tagadta származását. A legnagyobb hatalom birtokában is az egyszerű munkás emberek oldalán állt élete végéig. Szegény a "szláv" elitben olyan szerencsétlennek tűnik, ott ő egy igazi árva. felkarolhatta volna a legszegényebb réteget, nem tette. Az Orbán sorsára jutott.
kanyisz 2008. 09. 10. 07:35
Előzmény: #290  kezdo1
#296
"Egyébként pontosan milyen jóléti osztogatás folyt 98-02 között?"
Jóléti osztogatással kezdték: visszaállították a családi pótlék alanyi jogúságát, megszüntették a tandíjat.
Jóléti osztogatással fejezték be: létrehozták az azóta kb. 1000 MrdFt-ba kerülő lakástámogatási rendszert.
somalaci 2008. 09. 10. 07:10
Előzmény: #294  exley
#295
Örülnék ha kiderülne, hogy ezen a fórumon olyanok is vannak, akik érvelve és cáfolva vitáznak, megmondják konkrétan mi nem tetszik vagy mivel értenek egyet.
Ez a személyeskedő, részrehajló magatartás, pusztán szegénységi bizonyitványa néhányaknak. Aki nem tud vitázni, csak sértegetni, az ne oktasson ki engem. Ez vonatkozik mindenkire, aki a téma helyett továbbra is velem foglalkozik. Azt hittem mikor először ide írtam, hogy a téma Orbán meg Gyurcsány, nem pedig én. Jó lenne ha hűek maradnátok a fórumcímhez.
exley 2008. 09. 10. 06:45
#294
Persze a valóságban nem így történt, a rendszerváltás óta egyetlen párt sem marad végig konzekvensen azok mellett az értékek mellett, amelyeket elvileg képviselni hivatott." Köszönjük, elvileg, teljes alázattal vesszük tudomásul, hogy a fórum felelőség teljes munkájába "pártunk és kormányunk " első embere beavatkozott, akinek a legfontosabb feladata, hogy akinek még nincs nyitva a szeme ne is nyíljon ki.
racional 2008. 09. 10. 06:43
Előzmény: #292  somalaci
#293
conqui azaz somalaci, ha hülyeségeket irogatsz, két eset van, vagy fizetett bolsi-libsi provokátor, vagy valóban hülye vagy, tegyél ellene, műveld magad ; ja és végül a te anyádat!!!
Hidra effektus: a hidra a görög mitológiában és a bolsevik történelemben fordul elő, amikor levágod a fejét, nyomban kettő nő a helyére, elég undorítóak is, de végül azért csak elbuknak.
somalaci 2008. 09. 09. 23:19
Előzmény: #290  kezdo1
#292
Két erős félreértés él benned velem kapcsolatban, az egyik az, hogy elvtárs vagyok, a másik az, hogy valahol azt írtam, hogy 1998-2002között jóléti osztogatás folyt. Idézd fel hol állítottam ezt, mert én nem tudom. Azt viszont bizton állítom továbbra is, hogy rossz szerkezetben és többet költöttek a kelleténél a Meggyesi és az első Gyurcsány kormány idején, a 2.Gyurcsány kormány idején pedig egy olyan rossz szerkezetű kiigazítást eröltettek ránk, ami erősen fékezte a magyar gazdaság fejlődéi ütemét. Ezeket állítottam az előző hozzászólásaimban is, kiegészítve azzal, hogy fontos reformokat is elmúlasztottak meglépni. Nos ezeket az állításaim cáfold ha tudod vagy akarod, de ne állítsd ezek alapján azt, hogy én a jelenlegi vagy az előző baloldali-liberális kormányokkal szimpatizáltam volna. Nem mintha az önmagában bűn lenne, ha valaki szociáldemokrata érzelmű. Mert mikor valaki a baloldalra szavaz vagy akár a jobbra, akkor egy ideológia alapján szavaz rá és jóhiszeműen feltételezi, hogy az a párt azt az ideológiát képviseli. Persze a valóságban nem így történt, a rendszerváltás óta egyetlen párt sem marad végig konzekvensen azok mellett az értékek mellett, melyeket elvileg képviselni hivatott.
kezdo1 2008. 09. 09. 23:09
Előzmény: #290  kezdo1
#291
Jött Megyó ,és a nagy gazdasági szakértöi kormánya

6 honap utan az egész orszag rajta röhögött.Legalabbis akinek felnyilt a szeme
kezdo1 2008. 09. 09. 23:04
Előzmény: #289  somalaci
#290
Ezt közöld a vezéreddel is,ne csak akkor kozmetikázza az adatokat ha választásokat akar nyerni,illetve ha hüjének kell bennünket nézni.

Egyébként pontosan milyen jóléti osztogatás folyt 98-02 között?Tul sokra nem emlékszem.Arra viszont tökéletesen hogy az igéretek a padlást verték,mikor kellettek a szavazatok.Akkor hol voltak a grafikonjaid?

Nem kell ide ez a parasztvakitás ,kedves Som elvtárs
somalaci 2008. 09. 09. 22:44
Előzmény: #288  adam1
#289
Jó lenne, ha konkrét állításokat, konkrét tényekkel cáfolnátok vagy erősítenétek meg és nem érzelmi politizálást folytatnátok. Akinek nem inge ne vegye magára.
adam1 2008. 09. 09. 22:32
Előzmény: #287  kanyisz
#288
Neked nem az elnökségi ülésen kellene lenned?
kanyisz 2008. 09. 09. 22:26
Előzmény: #286  somalaci
#287
A költségvetési túlköltekezés 2000-ben kezdődött. Ha még pontosabb akarok lenni, akkor 98 és 2002 között, ugyanolyan hullámok vannak a költségvetés elsődleges kiadási és bevételi oldalán, mint 2002 és 2006 között.
A két korszak között pusztán annyi a különbség, hogy 2001 végére már megzabálták az aranytojást tojó tyúkot.

Hogy egyszerűbben megmagyarázzam, vegyél egy egyenest a koordináta rendszerben mely pluszból megy a minusz felé 98 és 2006 között az egyenes meredeksége állandó csak közben valahol 2001 vége tájékán metszi a nullát és negatívba vált. Kb. ennyi az időszakot jellemző görbe, annyi eltéréssel, hogy 99-ben egy kicsit a trend felett teljesítettek, 2001-2002 jóval a trend alatt, majd 2003-ban ismét trend felett és 2005-2006-ban ismét alatta (e trendtől való eltérés miatt szoktak választási költségvetésekről beszélni)

Mindaz amit leírtam adatokkal bizonyított, itt a fórumon is többszörösen megtalálhatod a nevem alatt, én most nem keresem ki.
somalaci 2008. 09. 09. 20:57
Előzmény: #268  racional
#286
Kedves racional!
Csalódva látom, hogy személyeskedésbe kezdtél egy olyan fórumon, melynek témája bár nem az illemtan, hanem egy aktuálpolitikai kérdéskör, de azért ez nem azt jelenti, hogy az illemről ilyen mértékben meg kéne feledkezned.
Visszaolvasva annyit módosítanék az egyik hozzászólásom elírásán, hogy a költségvetési túlköltekezés az Öszödi beszédet megelőző 2-4évben indult be magasabb szinten, nem pedig az azt megelőző 4-6évben(ez egy sajnálatos félreírásom volt). Ennek elhatárolása azonban nehéz, mert nem látunk bele a valós adatokba. Amiket mi látunk azok általában kozmetikázott adatsorok. Egyébként bármilyen meglepő számodra, nem olvasok népszavát, sem más politikai kötődésű napilapot.
Conqui 2008. 09. 09. 20:38
Előzmény: #283  racional
#285
Nocsak mik derülnek itt ki: ezek szerint conqui írt be somalaci néven.

kedves anyukád!
pampa 2008. 09. 09. 20:20
Előzmény: #283  racional
#284
Linkeld be nem tudom melyikre gondolsz.
racional 2008. 09. 09. 19:32
Előzmény: #282  Törölt felhasználó
#283
Nocsak mik derülnek itt ki: ezek szerint conqui írt be somalaci néven.
Törölt felhasználó 2008. 09. 09. 16:03
#282
Pampa!
Légyszí, olvasd el figyelmesen a 14:41-es hírt!
Aztán gondolkodj rajta.
Törölt felhasználó 2008. 09. 09. 15:55
Előzmény: #278  pampa
#281
Hát erre nem fogadnék azok után, hogy mindenféle nyelvelés után O.V beintett Neki!
Az első lépés a bukás irányába. A második az lesz, hoga az Mszo és az Mdf sem áll vele szóba.
Na akkor helyére kerül a srác!
Conqui 2008. 09. 09. 15:48
Előzmény: #268  racional
#280
"Ez a somalaci vagy egy szerencsétlen népszavatájékozott balf@sz, vagy a kurcsány fizetett provokátora, így értékelem, sajnos."

Az a sajnos, hogy egyes fórumozók, mint pl. irracional szerint az általa nem támogatott hozzászólók mindegyike vagy hülye vagy provokátor.
Pedig sokan azt gondolnák, hogy egy demokráciában élő vagy arra vágyó társadalom értelmes egyedei a "polémia" szót nem az elme daganatos betegségeként aposztrofálják, de a hasonló gondolkodásúak(???) hozzászólásai igencsak új diagnózis felállítását igénylik.
exley 2008. 09. 09. 15:35
#279
De , ha minden áron oszlatni akar, akkor legyen Ő a nép jó léti biztos, feltó meg az ideiglenes kormányzó. Államosítsanak minden 100 főnél több munkást foglalkoztató vállaltot kis üzemet céhet, egyéni kényszer vállakozást. Üzenjenek hadat a kizsákmányoló imperialistáknak. A munkás arisztokraták villáit nyissák meg az éhező proletár gyerekek elött. Tegyék ingyenesé az egészségügyet az oktatást. Osszák ki a földet a parasztságnak Tegyék kötelezővé a beszolgáltatást, a kulákság ne kék cédulával fűzze rabszolga sorba a zselléreket és a béreseket. Szóval akis medvegyevnak lenne mit tenni, kérdés, hogy meg van -e a kellő bátorsága,
pampa 2008. 09. 09. 15:29
Előzmény: #277  Törölt felhasználó
#278
Én mint lehetőséget említettem meg arra az esetre,ha Fodor úgy dönt.
Mert most ő a mérleg nyelve.
Törölt felhasználó 2008. 09. 09. 15:11
Előzmény: #275  pampa
#277
Már azt hittem, nem olvastad Török reggeli cikkét.
A törvény adta lehetőségek csak egy eszköz a pártok kezében. De a felhasználásnak vannak racionális megfontolásai.

Majd kiderül ki mit vállal be!
exley 2008. 09. 09. 15:11
#276
Ne oszlasson! Maradjon nyugton inkább legyen Jelcin, magára akarja venni a következő 200%-os gáz ár emelést? Ezt a cumit hogy akarja betenni a polgáriak etetőjébe? Most majd az Anikó mondja, hogy "jól értse mindenki". Neeem leeeeeeeeeesz gááz áááár emelllllllllléééééésssss: Aztán puff neki.jól fel emelik. De akkor ki váltja le a kis Medvegyevet?
pampa 2008. 09. 09. 15:03
Előzmény: #274  drpsimon
#275
csendes

Tegnap kérdezted.Létezik önfeloszlatás.

Az Országgyűlés az Alkotmány szerint - rendkívüli vagy szükségállapot kivételével - kimondhatja feloszlását. Ebben az esetben a feloszlás kimondásától számított három hónapon belül országgyűlési választásokat kell tartani. Az alaptörvény szerint a parlament feloszlatásához az összes (tehát 386) parlamenti képviselő több mint felének igen szavazatára van szükség, ami minimálisan 194 támogató szavazatot jelent.
drpsimon 2008. 09. 09. 14:52
Előzmény: #272  exley
#274
én meg jelcin akarok lenni, az mindig kapott ingyen piát, ha meg elaludt, nem basztatta senki (még a német díszszázad is két órát várt rá a napon berlinben)
drpsimon 2008. 09. 09. 14:51
Előzmény: #271  drpsimon
#273
kádár meg beleőrült abba, hogy mégiscsak a Zimperialisták nyertek. (szóval, van még remény, kúrcsányin is elég erőteljesen jelentkeznek a tünetek :)

ps
az nem baj, ha néha elvakult balosok is megjelennek itt, mert különben nem értenénk, miért tart itt az ország :)
exley 2008. 09. 09. 14:49
#272
Nem! Maradjon! Az ország nélküle ebek harmincadjává válik. Amikor lejár a mandátuma, legyen Ő az Elnök ahogy a Putyn, Viktor meg legyen a Medvegyev, és kész.
drpsimon 2008. 09. 09. 14:49
Előzmény: #270  pampa
#271
1. a levét - sajnos - mindig mi isszuk meg
2. öszintén remélem persze, hogy azért a maszop is szopni fog - vö. nomen est omen
3. kúrcsányi vagy megússza felelősségrevonás nélkül, vagy nem, nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. rákosi is szibériai száműzetésben döglött meg.

pampa 2008. 09. 09. 14:38
Előzmény: #269  exley
#270
Most már teljesen mindegy,hogy megy vagy marad.
Így is,úgy is az MSZP issza meg a levét.

Ő valószínűleg 2010 után visszavonul a politikától és megint az üzleti életben fog jeleskedni.
Az MSZP pedig élvezheti a gyurcsányi örökséget.
exley 2008. 09. 09. 14:17
#269
Nincs is hibája, ne monnyon le, jöjjön aminek jönnie kell.
racional 2008. 09. 09. 11:01
Előzmény: #262  somalaci
#268
szvsz
Ez a somalaci vagy egy szerencsétlen népszavatájékozott balf@sz, vagy a kurcsány fizetett provokátora, így értékelem, sajnos.
SirGeorge 2008. 09. 08. 21:16
Előzmény: #266  somalaci
#267
aranyos fiú vagy somalaci,
örülünk, h te is megjelentél itt és te is elmondod nekünk ezeket (Orbán helyett Kósát, stb.)
hajrá sejobb-sebal!
somalaci 2008. 09. 08. 20:43
Előzmény: #264  mondoka
#266
Külön kéne választani helyi vélt vagy valós érdekeket, a régiós vagy országos érdekektől. Az önkormányzati reformot is lehet jól és rosszul csinálni.
kassziopeia 2008. 09. 08. 20:42
#265
Üdv. Mindenkinek!

Most néztem Juszt mûsorát /talán évente egyszer/, de ebbõl nagy pity-puty lesz holnap. Már várom.

mondoka 2008. 09. 08. 20:10
Előzmény: #263  somalaci
#264
Ezt?
Én személy szerint nem hiszem hogy belátható időn belül bárki is meg meri lépni.
Inkább most is településrészek szakadnak ki, hogy mások ne szivják el az ő pénzüket.
Elképzelem még azokat a településeket is (félelmetes) ahol az önkormányzat most az egyedüli munkaadó.
Meg az a sok kispolgári életmódhoz szokott polgármester. Háát....
somalaci 2008. 09. 08. 19:54
Előzmény: #262  somalaci
#263
Szóval rosszul állította össze a kiigazítást. A bevételek növelése a fő rész és csak kicsi részben kiadáscsökkentés. A legfőbb reformtól is visszarettent. Nem mertek hozzányúlni az önkormányzati rendszerhez. Szerintem egy egetverő pazarlás minden kis falunak külön önkormányzatot fenntartania. Vannak olyan esetek mikor jobb jól bevált külföldi példákat követni. Márpedig jól bevált módszer több országban, az hogy egy önkormányzathoz sok kis település tartozik. Így jelentősen csökkenthetők a költségek, főleg nálunk lenne jó, ahol rengeteg apró és kis falu van.
somalaci 2008. 09. 08. 19:46
#262
Kerülve az érzelmi politizálást és a divatos szólamokat, kicsit kifejteném azt h szerintem mi vezetett a Gyurcsányi politika bukásához.
A mi Ferencünk egy olyan időszakban lett miniszterelnök mikor az államháztartás már erős deficitet mutatott és közeledtek a választások, ami újabb laza gazdálkodáshoz vezetett. Ezután az Öszödi beszéd kipattanása világossá tette , hogy a megelőző 4-6évben-kinek hogy tetszik-a kormányzatok rendre többet költöttek az ország teljesítőképessége szabta határoknál. Hogy a pénzügyi és gazdasági összeomlást elkerüljük szükségessé váltak a mindannyiunk által jól ismert megszorítások. Ezekhez szinte egyidőben társult az európai és amerikai konjunktúra hanyatlása, a hitelpiaci és ingatlanválság. A gazdasági növekedés szinte megállt 2007-ben és az egyik legrosszabb értéket mutatta Európában, de a 2008-as év sem bizonyul régiós összehasonlításban jónak. A külső negatív gazdasági változásokra nincs a kormánynak kihatása, de ezek csak kb. felerészben okozták a gazdasági visszaesést. A másik félért a kiigazítás rossz szerkezete okolható és itt hibázott óriásit Gyurcsány. Nem volt hajlandó megnyirbálni a szociális juttatásokat, ragaszkodott a nyugdijak vásárlóértékének megtartásához, az alanyi jogon járó családi pótlék és hasonló támogatások megtartásához. Megemelte az adókat egy olyan régióban, ahol a környező országok egyik legfőbb fegyvere a kedvező adórendszer.
tokos. 2008. 09. 08. 19:00
Előzmény: #231  Törölt felhasználó
#261
"Nem olyan új ez. Sőt ő maga is "lenyilatkozta", és ha jól emlékszem még a sajtóban is lejött a Kéri féle beszélgetésen a nyugdíjbefagyasztással együtt. Csak utóbbinak nagyobb volt a visszhangja."

Azé nem kell minden szavát elhinni...

Topik gazda

Conqui
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek