Topikgazda: matgab 2008. 08. 06. 16:16

Jó áron van a meggy, nincs semmiféle kartell  

Ugrás a cikkhez
Sokkal inkább a piaci folyamatok és nem a feldolgozók vagy a felvásárlók kartellezése okozta a nyomott felvásárlási árakat a meggypiacon - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt a versenyhatóság a hozzá érkezett mindkét termelői bejelentést elutasította, vizsgálat tehát a meggykartell ügyében nem indul.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=100720
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 08. 07. 07:44
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
prfecó,
buxer fideszes, méghozzá a ritka ravasz fajtájából, kitartóan nyomja itt ezt az '50es, katonás, üres agitpropot, ezzel sok bizonytalankodót eltántorít a maszoptól,
:)
üdv,
SirGeorge
Törölt felhasználó 2008. 08. 07. 06:19
Előzmény: #9  prfecó
Optimistább forgatókönyv készül Ferenc.
prfecó 2008. 08. 07. 06:12
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Mindenki másképp látja.

Ha jól megy vidék arra szavaz , ha szerintük rosszul akkor meg a másikra.

Buxi neked jó , Te maradsz vörös ,de vigyázzz!!!! Jön vissza sarló és kalapács , a vörös csillag után és kommenisták elvágják az Millíárdos MSZp-ek nyakát:-))
Törölt felhasználó 2008. 08. 07. 06:04
Előzmény: #7  prfecó
Soha ilyen jól nem ment a vidéknek mint most. A Kádár alatt talán. Télen a sutyik kint pincérek a osztrák sípályákon, tavasszal haza, behúzzák az eu pályázatokat, adót nem fizetnek.
prfecó 2008. 08. 07. 05:16
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
szegény gazda Toscanába EU gazdák segítését fínanszírozott uton is részt vehetett

Persze , hogy szegény vagyok , mert a Tőzsdén csak veszteni lehet))

kivéve a RFV-ben ülők:-)))

én nem kérem , hogy nálam vásárolj , azt ajánlom mindenkinek ne a külföldi szar gyümölcsöt vegye meg!!!!!
Törölt felhasználó 2008. 08. 06. 22:59

prfecó,
szegény magyar gazda vagy, és mégis Toscanaban nyaralsz?..hm...szegény gazdák :DDDD így már világos, hogy miért kéred, hogy nálatok vegyünk gyümit, ne a Tesóban!!!!!

...egyébként a kereskedő és a vevő kutya-macska játék ..ellenkező érdekek...soha nem lesz olyan, hogy a vevő a kereskedő vagy termelő érdekei miatt több pénzt ad,senki sem a pénztárcája ellen van..

prfecó 2008. 08. 06. 22:40
Előzmény: #4  watson
Mindenkinek!

Budapesten 4 kerületében 120-150 Ft között eladtam három falu meggytermését. Igaz 45 Ft felvásárolták volna a kereskedők.

Hétvégén négy piacon körübelül 30 -40 tonna őszibarack , szilva, paradicsom, paprika, nyári alma stb gyümölcsöt hoznak fel a gazdák , hogy saját maguk árlják a már megszokott helyszíneken.

Inkább segítenétek és magyar árut vennétek kb. olyan áron mint a szaros Tescóban árult olasz , spanyol, tunéziai gyümölcs helyett.

Toscanában amikor nyaraltam csak dél-olasz gyümölcs volt és nem találkoztam egyetlen multi üzletével sem. Még a nagy városokba ,turista centrumokban sem engedték be az olaszok , helyette olasz tulajdonu Supermercatore-k voltak ( kb. hipermarket)

Vásárold a magyar árut.
watson
watson 2008. 08. 06. 20:05
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
ja buxernek igaza van, ne mercédeszt vegyenek, hanem John Deer-t vagy Claast! :)

nem elfogultságból mondom.
hajrá Rába!!! :)))
Törölt felhasználó 2008. 08. 06. 19:47
Előzmény: #2  matgab
Napszúrást kaptál? :-) Kicsi Matgab, nehogy már féltse a "zsíros gazdákat". Világ pénze nem lenne nekik elég. Aztán csak oda adja annyiért. Vesznek még egy mercédeszt ősszel.
matgab 2008. 08. 06. 16:45
Előzmény: #1  portfolio
Miért is lepődtem meg ezen nagyon...
Szerintem a GVH olvadjon össze az APEH-hal és a fogyasztóvédőkkel és legyen egy egységes komplex állami terrorszervezet!
Mon djuk legyen a neve KÁTSZ!

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek