Topikgazda: Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 17:38

Járai: "gyurcsányista bábszínház", ami a monetáris tanácsban folyik  

Ugrás a cikkhez
"Gyurcsányista bábszínháznak" nevezte Járai Zsigmond volt jegybankelnök egy mai szakmai konferencián azt, ami a jegybank monetáris tanácsában folyik, és úgy ítélte meg, hogy ezt az MNB más részeire is próbálják kiterjeszteni. Járai bírálta a kamatdöntő testület Gyurcsány Ferenc által kinevezett tagjait, mellyel monetáris politikai kompetenciájukra célzott. Csermely Ágnes, a jegybank kutatási területének vezető szakértője szintén a kijelentette, hogy a jegybankban továbbra is kiváló szakemberek dolgoznak.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=90526
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2007. 11. 22. 08:36
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Szerintem az a kritika amivel illeteik teljesen jogos.
A másik,Járai amit mondott az nem ellentétes a Fidesz elképzeléseivel.
Lehet úgy csökkenteni a szoc. jellegű juttatásokat hogy egy rétegtől elveszel és a maradéknak növeled.
És gondolom a létszámcsökkentésnél sem a mentő sofőrökre gondolt.
Mert a jelenlegi politika oda még nem mert nyúlni ahová valóban kellene.
Törölt felhasználó 2007. 11. 22. 08:28
Előzmény: #4  pampa
pampa

Mert már unom azokat a topicokat, ahol mindenért kizárólag a Gyurcsányt basztatják.
Mellesleg én nem bántottam Orbánt és sajnálom, hogy nem érted, amit jelezni próbáltam. Akkor elmagyarázom:
Ha az Orbán kabinet volt pénzügyminisztere, a jobboldal hős jegybankárja még keményebb megszorításokat javasol, akkor ez hol találkozik a Fidesz ezzel teljesen ellentétes álláspontjával?
Ez a kérdés.
pampa 2007. 11. 22. 07:47
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Conqui

Látom mindehová betévedsz ahol az Orbánt lehet egy kicsit "fényezni".
Szerinted ezt a politikát, hogy minden rossz a Fidesztől származik meddig tolerálják az emberek?
Már lassan 6 éve nem ők kormányoznak.
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 22:49
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Tudtommal nem Orbán Győző van hatalmon úgyhogy nem neki kéne ehhez bármit is szólnia.
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 22:44
Előzmény: #1  portfolio
"Az előadások után tartott kerekasztal-beszélge tésen a volt jegybankelnök felvetette: két területen van alapvetően túlköltekezés Magyarországon, egyrészt az államigazgatásban, másrészt a szociális kiadások területén. Véleménye szerint Magyarországon 3-4 százalékkal többet költenek szociális kiadásokra, mint amennyit az ország gazdasági helyzeténél fogva megengedhetne magának. "
Magyarul további elbocsátásokra az államigazgatásban és a szociális kiadások visszafogására.
OK! De mit szól ehhez (B)Orbán Győző?

Topik gazda

Conqui
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek