A Business Telecom nagyon távolról nézve az egyik legígéretesebb hazai tőzsdei vállalati sztori volt: a távközlési cég nem csak Magyarországon, de az országhatárokon túl is terjeszkedett volna, új szolgáltatásukról egyenesen azt állították, hogy...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=213417
Kötvényesek
A BTel kötvényeseinek követelései kielégítést nyerhetnek a felszámolásban, de egyrészt a kötvények a kielégítési sorrendben hátra sorolódnak, másrészt az eszközök értékesítéséből a kötelezettségeknél jóval kisebb összeg jöhet össze. A kötvényesek most nem tehetnek mást, mint hogy megvárják, míg a Cégközlönyben meg nem jelenik a felszámolás időpontja, ettől kezdve 40 nap áll rendelkezésükre, hogy jelezzék igényüket.
Közben a Karcagi befektetők a hölgyre vérdíjat tűztek ki, aki elűnt.
a károsultak nem akarták megmondani, mekkora összeget tűztek ki a nőre, de a jutalom milliós lehet.
Dobrossy István, a károsultak egy csoportját képviselő ügyvéd azt mondta, hogy ügyfelei valóban keresnek magánnyomozót, aki elsősorban az elsíbolt pénz nyomába eredne. Hiszen az átvett óriási összegek ellenére alig van lefoglalt vagyon, tehát ezeknek a pénzeknek valahol lenniük kell – mondta az ügyvéd.
" iparági forrásaink szerint a BTel üzleti modelljében már évek óta nem jöhetett ki a matek"
itt vannak a felelősök!
az iparág tudott róla, hogy probléma van. fizessék ők a kártalanítást.
javaslom, hogy a matáv kártalanítsa a kötvényeseket. a matávot meg kártalanítsa a upc. így logikus.
A piramisjáték az egy dolog,lásd Maldoff volt nasdaq elnök nagy játékát....ugy tudom nem fizettették ki a kárt valaki mással,nálunk ellenben ez járja,bevett gyakorlat.
Kiváncsi vagyok hoznak e külön törvényt a btel-re?
És ha nem,mivel magyarázzák meg.
Azt olvastam, hogy egy piramis 10-15 évig képes épülni, és 4-5 év után már szép összeget tudnak kivenni a tulajdonosoknak.
Én viszont hamarabb szeretném megkapni a kártalanításomat, ezért nem új kibocsátást keresnék.
Azért köszönöm a gyors reagálást a piac részéről.
a mai napon kibocsátom az érdeklődöknek Elloplak Holding és Ugysemfizetekegyfillért semvissza ZRt kötvényeit. Nyilt és zárt kibocsátás . Fizetés készpénzben , számlát adok róla. Érdeklődni a Portfolio Szerkesztőségébe.
Igen!
Van még vállalati kötvény (teljesen mindegy, ki bocsátotta ki) a piacon, amit ma délután még meg tudnék venni, mielőtt elkapkodják?
Magnolia, ilyesmik nem érdekelnek:)
Vállalati kötvény mind a kettő,természetesen meg kell menteni.
csodálkoznák ha nem inditanának pert a btel kötvényesek...van egy olyan érzésem nem véletlenül huzták eddig,megvan a precedens,a Questor törvény.
Itt az újabb botrány - Megint átverték a kisbefektetőket
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=213417