Szevasztok! En is az Erstétől váltani szándékozó "sorstárs " lennék. Tudom, óriási a termékkinálatuk de pontosan nem találtam, amit kerestem most a weblapon. Szóval itt kérdezem, hogy náluk is elérhető Erste Bázishoz hasonló parkoltatásra alkalmas pénzpiaci termék? Sokszor vannak összegeim két kereskedés között amit nem szívesen hagynék csak úgy parlagon. Tudnátok konkrétat ajánlani? Köszönet.
HUF-ban nincs. EUR-ban a BNP Paribas Insticash termékeit használom, kamat hasonló az Erstés testvéréhez, viszont itt ingyenes a vétel és az eladás is. USD-ben is biztosan van hasonló.
Engem most hívtak az ERSTE-től, transzfer és utalási díj a számlán, elvileg minden beadott dokumentum rendben van, úgyhogy hamarosan kezdik is. Majd írjatok ti is, ha már az IBKR-nél landolt a cucc. :)
Egy másik téma / kérdés: Tbsz-em vinném át de nyitnék egy második - idei tbsz-t is amire édesanyám megtakarításinak egy része kerülne. Emiatt fontos lenne, hogy a számla két tulajdonosra szóljon. Mindketten hozzáférhessünk a számlához. Van ilyenre mód? Vagy nyissunk neki külön számlát. Mi az inkább javasolt?
Ertem, köszi. Ebből a négy lehetőségből ha jól értelmezem csak a "Joint Tenants with Rights of Survivorship " - nek és a "Tenants in Common" - nek van a mi esetünkben relevanciája, a többihez házasság szükséges. Azt ugye jól tudom, hogy adott főszámla alatt bármennyi TBSZ lehet, a havi 2000-s díjat csak egyszer kell megfizetni? Mert akkor ha így nem két külön számlánk lenne, hanem egy számlánk 2 TBSZ-el akkor máris spórolnánk egyszer 24 000 ft-ot.
Kértem az erstétől kitöltendő pdf-et a TBSZ transzferhez. Aztán beszéltem az ügyintézővel telefonon is, mert volt még pár kérdésem. Nekem azt mondta, hogy csak ezt az egy tőlük kapott TBSZ transzfer megbízás pdf-et kell benyújtanom nekik, más doksit nem. Azért csatolni fogom azt a nem túl információdús doksit is, amit IB-től lehet letölteni. Csak HUF és USA részvény van a TBSZ-emen, magyar részvény nincs, ezért a KELER mezőt nem kell kitölteni. Viszont azt mondta, hogy a Fogadó szolgáltató elszámolás elérhetősége mezőbe be kell írni az IB mailcímét, amivel felvehetik a kapcsolatot. TBSZ transzferhez mi az IB mailcím, ezt tudja valaki? Illetve a szolgáltató számlaszáma mindenkinél ugyanaz HU76120010080177969700300009? Azért kérdezem ezeket, mert ha minden adat megvan, akkor megúszom az IB supporttal való levelezést.
Én hétfőn beszéltem velük,akkor még az volt,hogy köszönik szépen,de mail-cím nem kell nekik ,mert azt tudják. :)) Nekem is ez a számlaszám van meg.Mindenkinek ugyan az. Ami egyéni az a "ÉRTÉKPAPÍR SZÁMLASZÁM". Ez az U-val kezdődő IB-s TBSZ -ek száma.
Én is azzal érveltem, hogy tuti tudják anélkül is az IB mailcímét, hogy én beírnám, de mondta, hogy írjam csak be... Beírok vmi nyilvános kontakt mailcímet, csak megoldják ezt a feladatot.
Na, az már valami. Jó lesz az. :) Nekem ez jött ma, külön email a 2021-re is, végre elindult valami:
Dear Client,Your inbound qualified transfer request (Reference Number: 290156***) for account U****1563 (TBSZ-2022) was approved.Please instruct the delivering firm to proceed with the transfer within 10 business days of receiving this notification.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF