Any instrument that you can trade on your primary account can be traded on the TBSZ, as the TBSZ inherits all trading permission and settings of the primary account. Viszont ha a fő számlád margin számla, akkor lehet tőke áttétel elvileg. Van itt valaki aki kereskedik TBSZ-en futures, forex, cfd termékekkel?
Kötvényt vásárolok alapbeállítás routing smart, ahol a fee 3 EUR. Átállítom gettex-re fee 1,25 EUR, de azt írja ki, hogy ne ezt használjam, mert a fee nagyobb lehet. Dehát az 1,25 EUR kisebb, mint a 3 EUR. Nem értem, valaki megmagyarázná?
sziasztok, új vagyok az IBKR-nél és azt nem értem, hogy ha 300k részvény alatt is, az USA részvények tier kereskedési díja 0,0035/sh + 3rd party cost (ami nem éri el amúgy a 0,0015-öt összesen), akkor kinek éri meg Fixed rate-en (0,005/share) kereskedni? https://www.interactivebrokers.hu/en/pricing/commissions-stocks.php
Sziasztok! pár hete nyitottam
számlát az Interactive Brokersnél. Már régen kacérkodtam a gondolattal, de a
TBSZ számla hiánya eddig visszatartott. De most, hogy elérhető náluk is a TBSZ,
szerintem verhetetlen. Nincs számlavezetési díj, a kereskedési díjak is nagyon
kedvezőek (pl. USA tőzsdén 0,005 USD/részvény, minimumdíj 1 USD). Aki nem tud
angolul választható a magyar nyelv is.
Eddig az Erste-nél
voltam, de össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Díjak szempontjából sem, és elérhető
piacok szempontjából sem (az IB elérhető sok más mellett pl. a kanadai és
ausztrál tőzsde is.)
Igaz, hogy a TBSZ-nek
havi 2000 Ft-os díja van, de ezért bármennyi TBSZ számlája lehet az embernek,
tehát ha 5 TBSZ-ed van, akkor is 2000 Ft a díj. De ez a 2000 Ft „lekereskedhető”.
Cserébe nincs állományi díj, havi számlavezetési díj, osztalékjóváírási díj
stb.
Aki szeretne számlát
nyitni használja ezt a linket, és az első éves befizetések után 1% értékben (max.
1.000 USD) Interactive Brokers részvényeket kap: https://ibkr.com/referral/robert9155
Az IB oldala nem jön be, csak egy fehér oldal fogad helyette. Délután még be tudtam lépni, használtam, most meg csak egy fehér oldal fogad, akárhogy próbálok belépni. Az oldal könyvjelzőben volt elmentve, de most sem onnan, sem a keresőből nem tudok belépni. Ha valakinek van ötlete, írja meg mi lehet a probléma.
Én arra a kérdésre válaszoltam, hogy az amerikai központú IB számlája jövőre is ugyanolyan marad-e adózás szempontjából, mint pl. az Erste. A válaszom erre igen, feltéve hogy a magyar bejegyzésű IBCE (vagy a szintén EU-s IBIE) a számlavezetője.
Nem egyszerű ez az adózási kérdés, mert mit jelent az, hogy az USA-ban szerzett jövedelem? Egyesek azt mondják, hogy a kettős adóztatás tilalmára vonatkozó egyezmény eltörlése az USA részvények kereskedelmére vonatkozik, mások azt, hogy USA tőzsdén vásárolt részvényekre vonatkozik. Vannak akik azt mondják, hogy mivel az IBCE magyarországi bejegyzésű brókercég, ezért az azon keresztül vásárolt részvényekre nem vonatkozik a kedvezőtlen adózás. Szóval nem egyszerű. Én az USA tőzsdén vásárolok, de sok kanadai cég részvényét veszem. A RIG meg svájci. Azokra vonatkozik, vagy nem vonatkozik? Tud erre valaki pontosan válaszolni, hogy mi lesz 2024.01.01.től?
Melyik IB cég vezeti a számládat? Magyar adóilletőséggel szinte biztosan az IBCE Zrt., ami jogilag ugyanolyan magyar cégnek számít, mint az Erste, OTP stb...
Sziasztok, az lenne a kerdesem, hogyha IB-en keresztul kereskedek majd 2024-ben magyar reszvennyel (esetleg nemet reszvennyel, van kulonbseg?), akkor van kulonbseg az adozasban attol, mintha pld az ERSTE-n keresztul kereskednek? A kettos adozas miatt lesz majd kulonbseg az IB es az ERSTE kozott magyar (max nemet) reszveny eseten? Szembe allithatom a nyereseg / veszteseget. a kereskedesi dijakat stb... ugy mintha pld az ERSTE-n keresztul mennek? Illetve az ev vegen az IB reszletes listat ad a nyereseg / vesztesemrol? Hiaba vagyok magyar, amikor az accountommal bejelentkezek mindig a kulfoldi IB oldalra leptet be, nem a magyarra (igaz aprilis ota nem leptem be )
Sőt most már semmilyen chartot nem mutat, de a real time adatokat igen. Illetve ezt az üzenetet a chart helyén? https://i.imgur.com/KCl1DkU.png A help desket meg képtelenség elérni. Ha valakinek van megoldása megköszönöm.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF