Neked a közvetel forint utalás ibre, és az ott váltás a legolcsóbb. 2 usd az átváltási díj ibn, vagy még olcsóbb ha a részvény vásárláskor történik automatikusan.
Szerintem a Wise nem középárfolyamon vált. Oké, hogy azt írja, de van valami %-os költsége, ami teljesen elrontja a középárfolyamot. Az IB ezzel ellentétben az aktuális spot árfolyamon vált... Válassz olyan bázisdevizát, amibe szeretnéd tartani a nem poziban lévő pénzeidet, és utalj be HUF-ot. A Wise egy sz.r. Részvény vásárláskor meg automatikusan vált bárhova szintén aktuális spot árfolyamon.
Köszi a hasznos linket, neked is boxika az infót. Egyébként mi a gyakorlat ki, hogy csinálja? Ez itt a reklám helye bankmonitoron keresztül csináltam egy unicredites számlát 3 évig minden ingyen, utalás bankkártya dij stb. Így most ingyen utalok ki wise-ra ott középárfolyamon átváltom, majd igy tervezem beutalni az Ib-be. De ha az Ib középárfolyamon vált szintén(ezt nem tudom), akkor kiutalhatok forintot is nem lesz jelentősége, az eltérés maximum az átváltási jutalék lehet. Ki mit ajánl?
Én mér egy ideje nem tartok részvényt, cash van a számlán pozik fedezetére, amire szép kamatot fizet az IB. Termel a pozi meg termel a cash is önmaga. Menyország. Pláne majd a TBSZ-en. :-)
A másik nagy különbség, hogy a magyar szolgáltatók tudtommal vagy nem adják kölcsön az ügyfelek részvényeit, vagy ha kölcsönadják, az ebből származó bevételből nem adnak az ügyfélnek. IBKR viszont igen, Stock Yield Enhancement Program keretében megkaphatod ezeknek a bevételeknek a felét. Egyes growth részvények kölcsönadásáért évi 10% vagy akár többet kapnak a brókerek. (Nagyon shortolt részvényeknél van hogy egyes időszakokban évi 100% feletti ez a díj.) Ennek a fele is elég komoly bevétel.
Sziasztok segitsetek picit légyszives, nem olvastam végig a topicot. A tervem a következő: a kbc –t meghagynám magyar oldallal
való kereskedésre, esetleg némi S&P 500 vásárlásra.
De mivel baromi magasak a dijai az amerikai részvények
esetén, ezért nyitnék egy IB számlát is, az adóbevallás majd megküzdök ha
lesz mit bevallani. :) A fő kérdésem azoktól akik használják, mivel nincs deviza
számlám, hogy wise-ról enged e ki és beutalni dollárt, ha az IB-n dollár lesz a
bázisdeviza, a KBC ugyanis csak befelé enged pl eurót én meg nem szeretnék ezért külön
devizaszámlát nyitni ha nem muszáj.
Igen. Bármilyen kicsi mínusz után már válthatsz, amennyit akarsz. Nem muszáj részvényt venni, lehet mással is mínuszt csinálni (pl forex cfd - itt 2 dollár a jutalék).
Wow, köszönöm. Vagyis veszek pár eur-ért részvényt, ekkor minusz eur lesz a számlán, innentől bármekkora (sokkal több) tételt leválthatok? Ha ez így van akkor juhéjj!
Működik a dolog, de csak margin számlával. Én pont ma váltottam HUF->USD irányba EUR bázis devizával (mínuszos dollár egyenlegem volt). És nem csak kinullázni lehet, hanem bármennyit válthatsz.
Ugye az IBCE csak base currency-re enged váltani, azt meg 3 havonta lehet módosítani. Ha én nem akarom módosítani, de kellene pl. EUR, próbálta e már valaki azt a trükköt, hogy vesz német részvényt, ez esetben minusz EUR lesz a számlán, AZT engedi váltással kinullázni (??), majd a részvény eladása után ottmarad az EUR. Köszönöm.
Mobilappban is, simán a részvénykeresőben. És ez ilyen félig rejtett feature, hogy ha ISIN-nel keresel rá valamire, akkor részletesebb találatokat mutat: Így lehet tőzsdéhez kötötten kiválasztani a részvényt (a SmartRouting az alapértelmezett), pl. STK@SMART, STK@IBIS2 és STK@GETTEX2 stb. végű találatok lesznek az ISIN-es találati listában, és nyilván az utolsó kettő tőzsdéhez kötött.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF