Átköltöztem a Randomról. Nincs TWS-em, (céges laptopra nem tehetem), viszont a webes felületen nem találom a BÉT real time adatokra való előfizetés lehetőségét. Tudja valaki hol tehetem ezt meg?
Valaki világosítson már fel plíz, megvettem a BUX real time adat előfizut, ami elvileg 5 szintet enged látni az ajánlati könyvből. Én egyet látok csak a webes felületen, de a mobilos alkalmazásban is. Ugye ez nem csak a TWS-re vonatkozik?
Épp most cseteltem egy magyar nyelvű ügyintézővel. Fix díjszabás választása esetén vásárláskor 0,4 % és eladáskor 0,1% a költség. A 0,1-0,1% már augusztustól érvénytelen.
Sziasztok! Az amerikai részvényekkel kapcsolatban lenne pár kezdő kérdésem, de a trader topicban nem válaszoltak rá, így hátha itt kapok rá választ (IBKR-t használok). :) A
kérdésem az, hogy érdemes USA részvényt venni adózás szempontjából?
(Most tekintsünk el az USA általi adóegyezmény felmondásától, tegyük
fel, hogy változatlanul fennmarad.) Mert olyat is olvastam, hogy
amerikai osztalék-fizető részvényt magyarként nem érdemes venni. 1.
Konkretizálom a kérdést: Mondjuk Goodyear részvényt akarok venni, ami
osztalékot fizet. Mennyit fog adózni az árfolyam-nyereség, és mennyit az
osztalék? 2. Nem egészen értem, hogy hogy van
az, hogy S&P accumulating ETF-et lehet európai tőzsdén venni
euróért. Az nem adózik duplán, mármint az osztalék? (Amikor
visszaforgatják az osztalékot, akkor nem történik egy adózás az USA-nak?
És amikor én visszaváltom, akkor adózik mint árfolyamnyereség is.) 3.
Sima amerikai cégek részvényeit (Intel, Goodyear stb.) nem lehet valami
accumulating ETF-szerű konstrukcióban venni, európai tőzsdén, euróban?
Vagy akár direktben? Az lenne a legjobb. :) (Gondolom nem.) Előre is köszönöm; és nem szégyen csak néhány kérdésre válaszolni a listából. :)
1) A részvény és az osztalék is 15%-15%. Az osztalék adót az USA levonja, azt csak az adózáskor be kell vallani, de nem kell fizetni semmit sem. 2) Nem adózik duplán, mert a papírok tán kapott osztalékot beforgatják a tőkébe és a befektetési jegyek árazásában megjelenik. Mikor megveszed és eladot, akkor meg az árfolyam nyereségéből képződik az adó.
1., árfolyamnyereség : 15%, osztalék : 15% forrásadó és 13% szocho 2., de ha így nézed duplán adózol, az ETF a kapott osztalékot visszaforgatja, de neki is az adózott összeget írják jóvá és fekteti be, és az árfolyamnyereséget ugyanúgy le kell adózni az után is (de ez így van, ha az osztalékot fekteted be újra akkor is) 3., a nagyobb cégek papírjait megkapod az európai tőzsdéket is, ha csak azokat éred el, euróban de adózási szempontból nem jársz jobban
Nagyon köszönöm a választ, Boole-nak is. Akkor ezek szerint nincs különbség adózás szempontjából abban, hogy amerikai vagy európai részvényt veszek? Mert olvastam ilyen ijesztő félmondatokat régebben, hogy "az USA-ban levonnak 30%-ot, aztán utána kb. lehetetlen visszaigényelni a 15-öt belőle". És ezek szerint az sem számít, hogy ugyanazt a részvényt európai vagy amerikai tőzsdén veszem? (Csak annyi, hogy EUR-ba van konvertálva a részvény ára.) De akkor már inkább amerikain fogom, ott talán még a jutalék is kisebb, de majd megnézem előtte.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF