JPMORGAN, de hogy mit írsz a cimzetthez az gyakrolatilag mindegy. A közleméyn legyen jó az account numberrel. Meg arra kell figyelni, hogy az EUR számlájukra csak euró, a HUFosra meg csak forint mehet mert eszméletlen kretének. Véletlen összekevertem mikor a partnerekhez elmentettem a netbankban és 6 munkanap volt mire visszaküldték, addig vagy 10x beszéltem a nyomorult ügyfélszolgálatukkal, már a végén egy magyar gyerek írt de mindig csak standard hülye szöveget, állították, hogy nem találják az összeget de a későbbi kérdésekből kiderült, hogy nem is értették amit leírtam pedig elég világosan írtam. Fingjuk sincs semmiről, nagyon körültekintően kell mindent intézned különben várhatsz hetekig ha valamit elrontottál.
Az a borzasztó, hogy az IBCE magyar irodával egyáltalán nem lehet beszélni. Nem veszik fel a telefont. A charten írtam az IBKR-nek, de azt mondták, hogy ők nem látják a pénzt, nem tudnak segíteni. Sajnos az IBCE vállalati számlájára ment a zseton, de az Erste Bankon keresztül intézkedtem a visszahívásról, az Unicredit Bankban is voltam, de azt mondták, hogy hosszú lesz, mire visszaszerzem.
Sziasztok! Hogy a legolcsóbb beutalni IB-re Magyar Államkincstártól? MÁP+ ról szeretnék (HUF) a dollár alapú IB számlámra. Lehet közvetlenül is kiutalni? Wise-ról már utaltam be dollárt. Esetleg utaltassam ki Wise-ra ott váltsam át dollárra majd be IB-re? Vagy közvetlen IB-re ott pedig átváltom dollárra? Államkincstártól bárhova ki lehet utalni tudtommal, csak ha céges számlára utalok akkor 6000 Ft, amúgy ingyenes a kiutalás. Gondolom a Wise és IB számlaszám is cégesnek számít.
Ma generáltam az IB-n egy beutalási kérelmet és nekem HU-s IBAN számot adtak meg. Lehetséges, hogy lett magyar számlaszám is? Lassan esedékes lenne a kiutalás a Webkincstárról. Ezt adták: Wire Funds to: RAIFFEISEN BANK ZRT. AKADEMIA UTCA 6 Budapest 1054Hungary Bank Account Title & Address: Interactive Brokers Central Europe ZrtMadach Imre ut 13-14 1075 Budapest Hungary Ebben az esetben, ingyen kiutalják Webkincstárról ? Jó lenne egyből IB-hez utalni.
há rohadjanak már meg, mit számít hogy mi a base currency? komolyan tiszta impotens cég ez isírtam nekik még március elején, hogy amit a navnak átadtak árfolyamnyereség köszönő viszonyban sincs azzal, amit én számoltam, erre most azt válaszolták, hogy "A jövedelemadóval kapcsolat riportálás jelenleg felülvizsgálat alatt
van, ebben az esetben türelmét szeretnénk kérni a felülvizsgálat ideje
és az esetleges javítás alatt. Az M30-as formanyomtatványon csak a
Magyarországra vonatkozó kivetett forrásadók kerül feltüntetésre; azon
forrásadók (mint például az Amerikai) melyet adózása nem Magyarországon
történik (mint pl. az Amerikai osztalékok esetén) nem szerepelnek a
dokumentumon mint adóalapot terhelő adó. Ezen forrásadók tételesen
lebontva szerepelnek az Activity Statement --> Withholding Tax
szekció alatt a Description oszlopban "HU Tax" megjelöléssel." na most kíváncsi vagyok hogyan fogják javítani és újra elküldeni a navnak a doksikat??? komolyan mint egy sufnicég, lehet hogy a Péterffy-nek kellene írni hogy rájuk nézzenek? és ezek akarnak TBSZ számlát indítani? (nyilván nem akarnak)
Nekem USD a base currency és múltkor sikeresen kiutaltam az államkincstártól, és ami a meglepő volt számomra, hogy 2 óra alatt meg is érkezett az összeg. Senki nem vont le semmit, a teljes összeg megérkezett.
Úgy látszik fokozatosan vezetik be, mert most már nekem is a magyar számlát ajánlja fel... . Please note: Our bank account information has changed. Make sure to use the information below
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF