Ez után már én is érdeklődtem. Lényeg, csak akkor számít KATA-s bevételnek, azaz nem kell EHO-t fizetni az osztalék után, ha rendelkezel megfelelő tőzsdei kereskedői végzettséggel és a tőzsdei kereskedést felveszed a tevékenységeid közé. Ha ezt nem teszed meg, akkor magánszemélyként kell leadóznod az osztalékjövedelmet, hiába vagy KATA-s egyéni vállalkozó.
Ha viszont KATA-s BT-d van, akkor elvileg ott befektetésből származó jövedelemnek számít a BT-nél az osztalék, nem kell EHO-t fizetni, és még a tevékenységi körök között sem kell szerepelnie tőzsdézéssel kapcsolatos tételnek. Fura a magyar adózási rend...
Fontos, hogy vállalkozóként kell számlát nyitni a brókernél, még ha EV-ként regisztrálsz akkor is. Ha ezt nem jelzed, magánszemély számlát nyitnak és minden igazolást így állítanak ki, ami nem jogost EHO mentességre.
Én ennyit tudok erről a lehetőségről.
Ha lesz valami érdemi infód ezzel kapcsolatban, megköszönném, ha leírnád, akár privátban is.
Ha viszont KATA-s BT-d van, akkor elvileg ott befektetésből származó jövedelemnek számít a BT-nél az osztalék, nem kell EHO-t fizetni, és még a tevékenységi körök között sem kell szerepelnie tőzsdézéssel kapcsolatos tételnek. Fura a magyar adózási rend...
Fontos, hogy vállalkozóként kell számlát nyitni a brókernél, még ha EV-ként regisztrálsz akkor is. Ha ezt nem jelzed, magánszemély számlát nyitnak és minden igazolást így állítanak ki, ami nem jogost EHO mentességre.
Én ennyit tudok erről a lehetőségről.
Ha lesz valami érdemi infód ezzel kapcsolatban, megköszönném, ha leírnád, akár privátban is.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF