attol is függ mit (HUF ? € ? $ ? ...) es milyen szamlaszamra . pl. HUF jelenik meg sajat szamlan a leggyorsabban, de ott is pl. magyar raiff. szamlarol az IB raiff.-es szamlaszamara kb. sosincs meg aznap, ING-esre meg siman, akar 1 oran belül is
Sziasztok! Az alabbi kerdessel kapcsolatban kerem a segitsegeteket. Elinditottam a IB-en a 2025 TBSZ-t. Az elso beutalas min. 25.000,- Ft osszeget USD-ben is beutalhatom? Koszi!
es 3025: no de melyik szamlara ? szerintem nem az utalas indulasa, hanem az erkeztetö szamla a döntö szerepü . HU06 1200 1008 0179 1337 0030 0008 -ra inkabb lassu . (HU97) 13700016 08209014 -re -ra pedig gyors a jovairas
Üdv! Gondolom mindig előkerül a kérdés: Kincstári számláról tudok közvetlenül utalni (ingyen) IBKR számlára? Mi a tapasztalat? vagy inkább bankon keresztül menjen? Mi a helyzet a lightyear számlával? oda megy közvetlen kincstárból? Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalatot. üdv,
TBSZ transzfernél olyannal találkoztatok, hogy az értékpapír transzfer költségét nem a normál számlától vonták le, hanem a TBSZ-ről, ha volt rajta annyi? Nekem ez történt és egyelőre nem tudom mire vélni. Mivel volt 10+ ezer Ft a számlán (és ennyi a transzfer díja), csak a maradékot utalták át, a 10 ezer Ft-ot onnan vonták le, pedig a normál számlára töltöttem elég pénzt ehhez.
Az attól függ, hogy mit vásárolsz. Mint részvénynek van egy fedezeti igénye. (Maintenance margin, initial margin). Annak megfelelően, hogy mi a készleted, az IBKR felület kiad egy olyat, hogy buying power. Ez az érték, amire lehetőséged van. Nem tudom, hogy 5m cash esetén mennyit ad ki.
Kivétel pl. a Concorde, ahol mehet negatívba a TBSZ-ed egyenlege a díjak miatt, és akkor el kell adnod valamit, mert átvezetni rá ugye már nem tudsz...
Sziasztok! Kezdő vagyok a befektetési témában. Revoluton kis pénzben már elkezdtem próbálgatni. Az lenne a kérdésem hogy mi a legjobb broker platform számomra amennyiben: -Tanulok, nincs fix jövedelmem -Évi 200-400k-t tudok betenni, idővel ez bővülni fog. -Szeretnék kereskedni ETF-ekkel (USA/EU) , egyedi részvényekkel (USA/EU) , és akár állampapírokkal (USA/EU) is.
En nem “mertem” mert ib csak gyujtoszamla es ok osztjak szet es sajat a huf szamla? Vagy rosszul tudom? Kincstarban pedig nyilatkozni kell hogy maganszemely sajat szamlaja.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF