Nekem ma hajnalban jött emailben értesítés, hogy véglegesítésre került az átmozgatás. Plusz ma reggelre változott meg az azonosítóm is. Valszeg neked is jön majd ilyen, annak a dátuma szerintem megfelelő. Az más kérdés, hogy statementet nem enged letölteni és a portfolió kimutatás is üres bizonyos funkciókban.
Ja, közben éjfélkor jött egy üzenet, hogy a transzfer miatt a megbízásaimat törlik, de fél négykor, a hongkongi nyitásnál már gond nélkül tudtam újat beadni.
En az month to date activity statementbol neztem ki. Ott volt egy resz a transzferekrol. (Nekem raadasul a tbsz szamlaim kulonbozo napokon lettek migralva.)
Az a probléma, hogy az információ attól függ, melyik ügyintéző válaszol. :( Ezért hívtam fel a NAV-ot, ahol bár nem voltak túl határozottak, megerősítették a bejelentési kötelezettséget. Írtam az IB-nek is, hogy várjuk tőlük a pontos tájékoztatást, erre ennyit válaszoltak: "Köszönjük a visszajelzését. A vonatkozó határidő jelzésre került az illetékes társosztály részére és kérvényeztük a tájékoztató mielőbbi megküldését." Ha nem kapok időben (transzfertől számított 30 nap) választ, akkor a lent említett "Custom Activity statement" módszerrel fogom beküldeni a NAV-nak a változást, miszerint megváltozott a TBSZ-ek száma és külföldivé váltak. https://www.reddit.com/r/kiszamolo/comments/18512gq/comment/kjn8sno/
Illetve magamtól írtam egy nyilatkozatot, ugyanígy minden adatot megadva, régi és az új számlákat táblázatban megfeleltetve.
Vármegyei NAV-tól erre kaptam egy visszajelzést, hogy "külföldi TBSZ számlák nyitásával kapcsolatos bejelentési kötelezettségének a NAV [xxx] Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságára [dátum] napján érkezett beadványával eleget tett".
Vajon honnantól számít IBIE-nek? Augusztus 1-tól, vagy amikor új azonosítónk lesz? Nekem egyelőre ugyanaz az azonosítóm, ami korábban is és továbbra se engedi a devizakonverziót. Viszont a NAV-nak 30 napon belül be kell jelenteni a TBSZ-eket. Ha az augusztus 1 a hivatalos dátum, akkor szerintem ez buktuk, és gondolom már nem számít TBSZ-nek.
Az igen erdekes lenne h van tbszem nincs tbszem. En szivesen bejelentem ha tudom mit. Mert meg csak annyit tudok hogy ha a migracio vegleges, szolnak. Ket harom napja kaptam.
Szeribtem amikor áttraszferálják a papírokat és a szabad pénzt az ír számlára (nekem pl. holnap fogják). Addig csak egy üres számla, ami még nem TBSZ, csak ha beérkezik rá az első 25000 Ft.
Az is fura, hogy ha az ERSTE -> IB-CE transzfert nem kellett lejelenteni, akkor az IB-CE -> IB-IE-t miért kell, ha még a számlák azonosítója se változott.
Igaz, késő van már... viszont a nyomtatványon az "elhelyezett összeg" mezőbe a TBSZ gyűjtőévében befizetettet lenne értelme írni. Meg azt se tudják, hogy milyen évjáratú a TBSZ, tehát a feltöréskor fizetendő adót se tudják kiszámolni.
Én ma megkaptam az IBCE-s adópapírokat 2024-re. Ezek alapján augusztus 1-től már nem jelentettek a NAV felé, bár az új számlaszámomra csak szeptember 1-én kerültek át a papírjaim.
nálam is ue. bejelkor azt írják, még folyamatban a migráció. illetve a platformon megvan az új tbsz 0 ft-tal, és még megvan a régi is. a normál számla még csak a régi. azt nem tartom lehetségesnek, hogy emiatt bukjuk a tbsz-t. megvárom az értesítést mielőtt bejelentem a navnak, nem tudom a funding összegre mit írjak, illetve milyen dátummal.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF