Én is nyitottam elsején 2024-es TBSZ-t. IBCE-s voltam, most is az vagyok, úgyhogy nem jelentem be a TBSZ-t sehova. Gondolom előbb-utóbb idén átmigrálnak minket az írekhez, de azt először kommunikálni fogják mindenkinek, ami még nem történt meg.
Belefutott már valaki abba, hogy az Erste Ügyfélszolgálat "számlaszámot" kért, (amit előre mondtam, hogy nem tudok, mert csak U azonosítóim vannak)? Már ezelőtt elküldtem nekik a letöltött FOP dokumentumokat és a backend TBSZ IBKR email címet? Erősködjek, hogy oldják meg, vagy valamit még nekem kell megszerezni? (Az Erste kérvényekre ráírtam az U számokat.)
U-s azonosító az maga a számlaszám (főszmláé és a TBSZ-eké különböző) De az IBKR bankszámlaszámára is gondolhatott, ahova a szabad pénzt utalják, ezt/ezeket ráírtad? (pénznemenként különböző)
Az U azonosítókat beírtam az értékpapírszámlaszám helyére. "az IBKR bankszámlaszámára " Erről még nem olvastam itt. Általánosan úgy tűnt a kommentek alapján, hogy az U számok alapján fel tudják venni a kapcsolatot egymással a brókerek.
IB felületén hozz létre egy beutalási kérelmet! Abban minden,a Revo-n megadandó adat ott lesz! Revo appban így kell kitölteni: Új utalás-->Cég címzett országa:Egyesült államok pénznem:amerika dollár Számlaszám:667378605 Bankazonosító szám(ABA routing number):021000021 SWIFT/BIC Code : CHASUS33XXX Vállalatnév:Interactive Brokers Central Europe Zrt Elvileg kéri a címet is valahol ,ha jól emlékszem :JPMORGAN CHASE BANK, N.A. 383 Madison Avenue New York 10017 FONTOS!!:az IB-s normál számlád azonosítóját REVO -n ne felejtsd el beírni a megjegyzés rovatba,mielőtt elindítod az utalást!Mert alapból annyi lesz ott,hogy Revolutról küldve!Oda írd be az U-val kezdődő számlaszámod,amire az USD menni fog. A fenti adatokat azért te is ellenőrizd!Mert felelősséget nem vállalok érte!:)
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF