Én arra lennék kíváncsi, hogy hava tűnt az ózonlyuk. Több évvel ezelőtt minden nap bemondták az ózonréteg vastagságát egy átlaghoz viszonyítva. Az volt a legnagyobb fenyegetés. Most már nem szokás azzal riogatni az embereket
miért is van ember a földön hogy tönkre tegye?na itt a vége,türelemböl és kegyelemböl vége,ez már látszik hogy itt a végjáték,és ez csak egyre gyorsabb és gyorsabb leszz,és egyra nagyobb csapások.és egyre sürübben,mig az emberiség ugy él mintha mi sem történne és miért mert vakok süketek és korlátoltak.
Törölt felhasználó2021. 08. 27. 20:13
jo nagy szárazség van pestz megye északi részénszentemdre leánfalu
nagyon pici esök ezek,nálam minden fonnyad ,bokrok is,amit locsolok nyilván nem.sajna évek ota az átlag fele esik,közel sivatagi éghajlat van ,amugy az 200mm évente,ország átlag 650mm és ennek a fele van itt már jo pár éve,szentendre leányfalu határa
Nálunk több gazda panaszkodott, hogy vannak olyan területek, amiket elkerül az eső.Gondoltam, csak a szokásos sírás-rívás, így bizonyítékot kezdtünk keresni. A vadászgazda segítségével 50 helyre helyeztünk el esőmérőt, amit egy mezőgazdasági fősulis ellenőrzött. Nem gondoltam volna, de igazuk volt a gazdáknak. Volt olyan kb 300 hektáros rész, ahol alig volt eső, de 3 kilométerre meg a többszöröse esett. Ez nem egyszeri esőből jött össze, hanem 3 év alatt, 1 kivételével ilyen volt az eredmény. Magyarázat nincs rá, miért kerüli el azt a részt a csapadék.Gondolom, nem a fasor teszi :-) Az esőmérők teljesen nyílt terepen voltak, de azért egy picit elrejtve . Nem gondolom, hogy valaki belepiszkált volna a kísérletbe és az őzek sem tudták kiinni. :-)
Meg lehet nézni a Velencei tavat. Tegnapi napig 55% a elfogyott tó vizének a két évvel ilyenkori állapothoz képest 😟 Szakértők szerint még egy ilyen év és csak sáros pocsolyák lesznek foltokban fellelhetőek a mederben!! Szinte minden évben így nyár végén, több felső tiszai részen nyugodtan át lehet sétálni a folyó túlpartjára.
elég durva,most sem esett csak piliszka,és nem várhato lehet hetekig,,egyébként volt mikor novemberben vagy télen locsoltam ,komolyan.most még szárazabb mint anno.egyébként egyszer már potolták a velencei tavat,csörendszerrel vitték a vizet,talán a 90 esévekben valamikor
2honapja nem esett.brutál szárazság van nem mediterrán hanem sivatagi, ha igy megy tovább kiszárad a medence, azt jonapot hála a magyarok ellenségeiknek, a magyarok meg pohány pöcsök lettek és el is foglalrák az országukat
Tegnap voltam a gyerekekkel egy kicsit fánkozni. Jó időt kihasználjuk. Na a Duna nem semmi,ahogy a víz most lent van. Ez az év a legek éve.A leghidegebb tavasz a legmelegebb nyár.6 éve nemvolt ilyen alacsonyan a Duna.
idöjárás topik