október 21.: Orsolya napja. A népi tapasztalás azt
mutatja, hogy a tél milyenségét leginkább Orsolya árulja el. Ha ilyenkor
szép az idő, akkor az karácsonyig meg is marad.
holnap hajnalban sem lesz melegük:) de ha dombon, domb oldalban laksz akkor még nem vészes
Törölt felhasználó2023. 11. 25. 12:23
Hétfőn DNY-ira forduló és legyengülő
légmozgás mellett,délnyugat
felől megvastagszik a felhőzet. Keleten lehetnek napközben tartósabban napos
időszakok, ott kevesebb lesz a felhő. Délután, este elszórtan kialakuló kisebb
esőre, helyenként havas esőre van kilátás. Éjszaka már sokfelé kell számítani
csapadékra, az északi országrészben havazásra. Ott reggelig helyenként 5 cm-t
is meghaladó hótakaró alakulhat ki.
- Kedden - már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, északon folytatódhat a havazás,
mely egyre inkább délebbre terjed. A várható hótakaró estig itt-ott akár a
15-20 cm-t is elérheti. Délen többnyire eső várható, a Tiszántúlon és nyugaton
vegyes halmazállapotú csapadék. Élénk, helyenként erős É-i, ÉK-i szél fúj, mely
a hó állapotától függően hófúvást is okozhat. Északon valószínűleg egész nap
nem emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet, míg másutt néhány fokkal fagypont
feletti értékek valószínűek. Az előrejelzés
bizonytalansága ezen a napon kifejezetten NAGY!
Zavaró kissé, pedig nekem mennem kellene Ny-ra, Müncheni melóm van holnap...
Törölt felhasználó2023. 12. 06. 14:53
Így nehéz lesz megállítani a felmelegedést - Idén is nő a globális szén-dioxid-kibocsátás,az a jo ha nő a széndioxid,föleg a növényeknek jo,mert dúsabb lesz.középiskolai és álltalános tananyag.
Ha pedig a növényzet dúsabb lesz, több széndioxidot, pontosabban szenet kötnek meg. Ha az óceánok felmelegednek, elszaporodnak az algák, amelyek szintén csökkentik a CO2-t. Azt nem mondom, hogy nem tehetünk a klímaváltozásról, de szerintem még mindig kifele tartunk a jégkorszakból és ez a fő tényezője a felmelegedésnek. "Ez adat alapján 2002-ben a Földre jutó egy óra napsugárzás több energiát
jelent, mint amennyit az emberiség egy év alatt felhasznál." - ennek minimális változása is katasztrófát okozhat.
Egy idős gazda mondta, hogy ilyet még nem látott. Eddig az orgona május elseje körül virágzott, most már régen elvirágzott. Az őszi árpának már jön a kalásza, a repce elvirágzott, nem beszélve a legtöbb gyümölcsfáról. Ráadásul nem elég, hogy 1 hónappal előrébb járnak, fele annyi ideig virágoznak. Még szerencse, hogy a beporzó rovarok is korábban ébredtek. Indiában már nyár van, kibírhatatlan 36 fokkal.
Én azt gondolom, hogy ez a klímavédelem is csak egy nagy biznisz. Engem köteleznek, hogy már csak alacsony fogyasztású led izzóval rongáljam a szemem, két évente ellenőriztessem, hogy az autóm bele fér e a CO2 kibocsájtásba és ha tehenet tartanák, a metán kibocsájtásért is büntit kellene fizetnem. Közben a foci kedvelőknek klimatizált stadionokat építenek, meg a sivatag közepén sípályát. Nem beszélve a közlekedésről, főleg a turista luxusutazásokról. Az elektromos autó is csak egy szemfényvesztés, mert nem az orrod alá pöfög, csak az erőművek okádják ki a sok CO2-t. Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy a bioüzemanyaghoz felhasznált termények megtermelése mekkora eko lábnyomot hagy.
ja ja .ráadásul a növényeknek a co2.az életük.magyarul azért nem akarják a co2 öt mert pusztitanak ezek a sátánfajzatok-mindig a pusztitás-lásd háboruk virusok.vakcinák kábitoszer fegyvergyárás dohány.természet kinyirása! fák!stb.gyogszerek.mikor veszik már észre az emberek-az ellenség leleplezte magát.ezek az antikrisztus szolgáloi és a fenevad szolgálloi.és amugy az egész rendszer.sátán rendszere az antikrisztusé
Ma jönnek kitakarítani a klímát, nem vagyok alkesz, nem dohányzom, a fűtéssel is mindig spórolok, de ha valamire nem sajnálom a pénzt az a klíma. Rosszul vagyok fizikailag már 25 fok felett, így ma este már bedurrantom 24 fokra, abban éppen lehet kényelmesen aludni, és másnap nem vagyok mosott szar. Eközben kollégáim a klímás irodába járnak be aludni, mert egész éjjel szenvednek. Van pénzt mindenre IS, de a klímára sajnálják. Hát ő dolguk. Pedig illene már tudomásul venni, hogy csúsznak el az éghajlati övek, és hazánkban pont nbesz*ptuk. Itt télen fűteni kell, nyáron hűteni. Részemről jöhet a meleg, egyedül a kerékpáron szenvedek hazafele a 60 fokos aszfalton :(
Vidéken laktam családi házban, de ott is alap volt a klíma számomra. Most az élet úgy hozta, hogy albérletben kell lakjak egy budapesti panelban. Itt konstans 29 fok van, és este olyan szinten nyomja a meleget a beton, hogy nem tud bejönni a lakásba a levegő. Duna parthoz közel lakok, az áradás nem is lenne gond, de az utána maradó posvány meg a nagy meleg miatt rengeteg a szúnyog és sajnos már nap közben is kezd elviselhetetlen lenni az élet az utcán. Visszasírom azt az időt amikor még volt légi irtás.
idöjárás topik