Sziasztok! A cél egy abszolút trollmentes topik, ahova alkalomadtán "el lehet vonulni" kitárgyalni egy, vagy több részvényt, gazdasági eseményt, azt hogy most akkor lesz-e apport vagy sem, illetve hogy miért nem volt pogácsa a közgyűlésen. :) Mivel ide ezek jöhetnek vegyesen, így nem kell feleslegesen terheljük a "specializált" topikokat. Meg hát ugye mindenkinek kell egy "otthon"! Bár a homokozó egy kötetlen, szabad hely, szabályok itt is vannak (aka. moderációs elvek): trollok azonnal tiltva lesznek; a személyeskedést lehetőleg mellőzzük; fel- és leéneklést is tessék elvinni másik játszótérre, azaz kéretik nem itt sírni a részvény aktuális esése miatt naphosszat, valamint másnap 3000-ig várni a 200 forintos papírt :) Have fun!
Amúgy, ha hajlamost vagy ilyen nassolgatásra, akkor próbálj meg egy sok étkezéses menüt összerakni, fasza makrókkal. Akkor nem leszel éhes annyira és nem szaladnak a kilók sem úgy. De minden fogyás csak kb 30%-ban múlik a kaján.
Nem vagyok egy fitness-guru, de azt hiszem, az arány pont a fordítottja, azaz 70% kaja és csak 30% a mozgás a fogyásban. Ennek ellenére én is a mozgásban bízok, mert a kaján nem vagyok hajlandó változtatni :)
Erről a Kozmix nevű csodálatos együttes jut az eszembe, akik az első lemezüknek a 100% címet adták, a másodiknak pedig a 200%-ot. Sajnos, nem voltak elég tökösek ahhoz, hogy a harmadiknak 300%-ot adjanak és így tovább...Jobb sorsra lettek volna érdemesek.
Ez nem is hangzik rosszul, változatos, a megadottakból sok mindent ki lehet hozni. Gratula a fogyáshoz és főleg, ha tartani is tudod. Nekem az a legnehezebb.....
Hiánypótló jelleggel felcsapok egy témát, az inséges időkre. Melyik tönkrement kisbüfi milyen trükkökkel faragja le a megélhetési költségeit, hogy azt a pénzt is el tudja tőzsdézni? Engedjétek szabadra a fantáziátokat, hajrá ! :DDD
Írtad, hogy most sok időd van. Kovászolt kenyér, kovásszal készült tészta, nokedli, stb. Olvass utána. Nem emeli meg a vércukorszintet, és nem kell a nasi. Ennyi ált. elég is a fogyáshoz.
Az abnormális stressz szerintem rengeteg energiát emészt fel, ha elég ideges vagy ahhoz, hogy már enni se kívánj igazán, akkor biztos a siker. :) Javaslom ezért mindenkinek, csippentsen bele a Rába részvénybe és garantált lesz az eredmény.
Nos a múltkor megkérdőjeleztél.....:)Most viszont mar en is a díszes társaság tagja vagyok akiket az öregasszony kitiltott.😂😂😂Ja és állítólag nekem sok klónok van.
Kitiltás a "leves" topikbólA moderálás a "leves" topik #8797 sorszámú hozzászólása alapján történt.A moderátor indoklása: neked van klónod szerintem, csak tudd fejben tartani, mennyi:)
A Csepelben egyesek értetlenkedését látva ma két dolog jutott eszembe. - 1) Elsőáldozók mindig lesznek.. mondhatni ma született bárányok. Többségük az oltáron végzi, mint véráldozat kelléke. Fingjuk nincs a tőzsdéről, csak a pénzt és az arroganciát sikerült hozni a tőzsdére/fórumra, tudást azt nem. - 2) Ennek margójára: "A korabeli folklór szerint, arra a kérdésre, hogy ’igaz-e, hogy Moszkvában volvókat osztogatnak’, a jereváni rádió úgy válaszolt, hogy ‘a hír igaz, de nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem volvókat, hanem moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."
Jó napokat. Szembe jött velem egy Szendrei Ádám videó , amiben az amerikai keresetekről és eladósodottságról, megtakaritási arányokról is szó van. - Ennek mentén felötlött bennem, hogy számolgassak párat, valamint akit érdekel, itt is megkérjek hasonlóra, kiváncsiságképp, hogy az itt válaszolók vajon mennyire tudatosak és stabilak pénzügyileg és vagyonépités szempontjából. -Három mutatót számoltam, amiből igazából messzemenő következtetést levonni nem szeretnék, csak egy általános képet kapni - már ha részt vesz benne valaki. Még egyszer: ez nem három legfontosabb mutató, hanem 3 szubjektiv. -Teljes hitel / Teljes vagyon %. Gyakorlatilag azt mutatja számomra, mennyire vagyok eladósodva. Akinek nincs hitele, nyilván a legjobb, de talán nem ez a magyar átlag és valóság. Teljes hitel részt nem kell magyarázni - fennálló összes tőketartozásra gondoltam (jelzálogok, fedezetlen hitelek, hk tartozások, folyószámlahitelek kihasznált részei, egyéb kölcsönök - minden amit vissza kell fizetni, akár a rokonok felé is), nem a kamatostul visszafizetendő összegre. Teljes vagyon: ingatlanok és értékelhető fizikai ingóságok (szélső értékek: fizikai arany mint ajtótámasz, Dali festmény, ami eltakarja a kv foltot a nappaliban - IGEN, jófogáson talán 3000 Ftért eladható alig használt NIKE tornacipő - NEM) becsült piaci értéke (rövid időn belül mennyiért lehetne biztosan pénzzé tenni) + befektetések piaci értéke (rv, áp, befjegy, üzleti részesedések, stb ide számit) + készpénz és számlapénz állomány. - Teljes hitel / havi átlagos megtakaritás. Itt arra voltam kiváncsi, hogy mennyi idő alatt tudnám a hitelem kifizetni úgy, hogy nem a meglévő vagyonomból, hanem a biztosan termelődőből fizetem ki. (ki vagyok e feszitve pénzügyileg vagy sem). Havi átlagos megtakaritás esetén egy éves nagyságrendből hónapra képzett átlag érdekel a számlálóba. Ez alapvetően a jövedelemből félre tett összeg, de vegyük bele nyugodtan a hosszú távú befektetések hozamait is, amik osztalékos formában mindenképp megkeletkeznek évről évre például egy állampapir után, vagy bérbeadásból, céges osztalékból. -Likvid vagyon / havi megélhetés. Itt arra voltam kiváncsi, ha összedőlne a világ, megszűnne a munkahely, hány hónapra elegendő likvid tartalékkal rendelkezik valaki. Likvid vagyonnak tekintem ebben az esetben a készpénzt, számlapénzt, illetve a gyorsan - pár napon belül - pénzzé tehető befektetéseket (ép, áp, befalap) Nyilván szét lehetne cincálni, cizellálni, javitgatni a fenti mutatókat, de kérem elsődlegesen ezek megválaszolása maradjon a cél. Tudom azt is, hogy akik igazán révbe értek, azoknál az első két kérdés nem releváns, mert nulla, vagy ahhoz közeli számok, a harmadik pedig végtelen. Ők kérem ne trollkodják szét a társadalom alsó 98%-a számára készült kérdéseimet :) Peace, Strucc Capital
Ez érdekes, kiszámoltam magamnak énis. 1. 32% 2. 77 hónap. Itt szigorúan úgy számoltam, hogy befektetes eredmenyebol fizetnem ki a hitelt. 3. Esetemben ez a legérdekesebb. Nálam ez végtelen. Én már örökké megélek. Tehát amíg meg nem halok. Nyilván nem luxus körülményekben. De ha krach van, akkor a luxus eleve nem opció.
Igen ez elég furán is hangzik. Én Kassai Lajos lovasíjász szemléletéhez hasonló dolgot alkalmazok, csak pénzügyben. Amit ő kialakított természetes, önműködő természetes ökológiát, énis valami ehhez hasonlót hoztam létre, ezért írtam, hogy végtelenségig.
Kassai? Kamu. Jártam a birtokán. Láttam a bennfenteseknek szóló “bemutatót”. Szoktam enni az éttermében. Ismerem kik forgatják ott a pénzüket. Stróman. Lovas íjászat? PR az egész. Jól fizető, pénzes, újmagyarkodóknak, akik marha sok pénzt perkálnak az illúzióért. A lovas íjászat a számára egy biznisz csak, és egyáltalán nem a természetes, önműködő (bármit is jelentsen) ökológiáról szól. Szvsz. A pasi nagyon is okos üzletember, mert szépen megél ebből, de közben érdemes belenézni a szemébe, hogy megtud normális-e?
17.5% 66 honap 130 honap (Fundamentaval feluton van az egesz csalad, komplett ki is hagytam a szamolgatasbol, de lehet inkabb be kellett volna vennem a megtakaritasok koze)
HóStrucc Kisrészvényes Homokozója