Topiknyitó: Alilou3 2016. 01. 23. 15:44

Hosszú Katinka „mesternégyessel” nyitott Nizzában  

Négy számban nyert Hosszú Katinka a nizzai nemzetközi úszóverseny első napján, s aranyérmet szerzett Verrasztó Dávid is.

A világ- és Európa-bajnoknő a Golden Tour elnevezésű, pénzdíjas franciaországi sorozat nyitóállomásán előbb 800 méter gyorson bizonyult a legjobbnak (8:39.39 p), s ugyancsak a legkiválóbb időt produkálta 1500 méter gyorson (16:55.85). A folytatásban egyik fő számában, 400 méter vegyesen győzött (4:39.86) honfitársnője, Verrasztó Evelyn előtt (4:47.89), majd 50 méter háton csapott elsőként a célba (28.52 mp). Emellett döntős volt 50 méter mellen is, ahol hetedik lett (34.26).

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2016. 02. 11. 13:08
Előzmény: #317  _pampa_
Eddig az Olimpiai részvégel volt a téma. Ha ez az úszószövetség szabálya az EB-vel kapcoslatban, akkor ne engedjék indulni az EB-n.

Az Olimpia meg más tészte, mert ott a MOB nevez.
bigyula 2016. 02. 11. 13:06
Előzmény: #315  _pampa_
"...Az érintett témák egyike volt, hogy a versenyző nem áll rajthoz az országos bajnokságon, mert nem szeretné megszakítani amerikai edzőtáborozását."
_pampa_ 2016. 02. 11. 13:06
Előzmény: #316  bigyula
A szakvezető az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásában reagált így azok után, hogy a világ- és Európa-bajnok tudatta: nem indul az április országos bajnokságon, és erről a döntéséről a MOB-ot tájékoztatta.
„Már korábban levélben fordultam a MOB elnökéhez, amelyben keserűségemnek adtam hangot, hiszen ötvenéves edzői pályafutásom alatt olyannal még nem találkoztam, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság átnyúljon a szövetség feje fölött, mivel úgymond a +nyugalom+ érdekében maga kíván szakmai kérdésekben egyeztetni egy élversenyzővel. Ez ide vezetett…” – írta Kiss László. A szövetségi kapitány hozzátette: „Még ha Katinka a MOB-nak igent is mondott volna az ob-részvételre, akkor sem tartanám elfogadhatónak, hogy valaki ily módon üzenje meg a válogatott teljesítményéért felelős szakvezetőnek, hogy rendelkezésre áll. Mondom ezt úgy is, mint a Magyar Edzők Társaságának alelnöke.”
_pampa_ 2016. 02. 11. 13:05
Előzmény: #314  bigyula
Olvasol is vagy csak írsz?

"Az NS felveti azt is, hogy a szövetség eddigi szabályai szerint csak az állhatott rajtkőre a korábbi Eb-ken, aki elindult az országos bajnokságon is. Amennyiben Hosszú nem indul a versenyen, az "további kérdéseket vet fel".
bigyula 2016. 02. 11. 13:05
Előzmény: #313  _pampa_
Tartják a kapcsolatot a MOB-on keresztül. Lásd az idézett cikket.
_pampa_ 2016. 02. 11. 13:05
Előzmény: #312  bigyula
de nem úszik pedig az lenne a feladata.......

"A magyar bajnokság nem pénzdíjas, a váltók tagjai csak az olimpiai részvétel kivívása érdekében szállnak vízbe. Katinka és edzője eddig mindig azt hangsúlyozta, számukra a verseny jelenti az edzést. A magyar bajnokság is verseny.„
bigyula 2016. 02. 11. 13:04
Előzmény: #310  _pampa_
Figyu! Eddig azt állítottad, hogy veszélyben a váltó kvóta, mert Katinka nem indul az OB-n. Most kiderült, hogy az EB-n is meg lehet úszni. Rögtön váltottál, hogy akkor két lehetőség lenne a szintidő megúszására. Nem lehetne, hogy az OB-n Katinka nélkül próbálják meg megúszni? Miért viágbotrány, hogy 2 lehetőségből csak egyszer próbálkozna? Ő hisz magában. A szövetségi kapitány nem hisz benne? Akkor meg miért akarja beválogatni a váltóba?
_pampa_ 2016. 02. 11. 13:03
Előzmény: #312  bigyula
Katinkának az úszás, az edzőjének pedig a kapcsolattartás.

bigyula 2016. 02. 11. 12:58
Előzmény: #311  _pampa_
Mi a feladata Katinkának? Hogy ússzon, vagy szakmai vitát folytasson a szövetségi kapitánnyal, amikor láthatóan jó úton halad?
_pampa_ 2016. 02. 11. 12:55
Előzmény: #308  bigyula
"A szövetségi kapitány szerint nem tud szakmai vitát folytatni Hosszúékkal, ugyanis "Katinka elkülönült a magyar úszósporttól", a MOB tagjai közül is csak párnak veszi fel a telefont.

Az NS felveti azt is, hogy a szövetség eddigi szabályai szerint csak az állhatott rajtkőre a korábbi Eb-ken, aki elindult az országos bajnokságon is. Amennyiben Hosszú nem indul a versenyen, az "további kérdéseket vet fel".
_pampa_ 2016. 02. 11. 12:53
Előzmény: #308  bigyula
Az EB-n pedig a MÚSZ szabálya szerint az indulhat aki rajthoz állt az OB-n.

És akkor csak 1 lehetősége lesz a váltónak szintidőt úszni. Az OB szintén lenne egy lehetőség. A váltó egy kockázatos szám, néha még a nagyok is "elváltják" magukat.

pl. Gyurta is rontott.
_pampa_ 2016. 02. 11. 12:50
Előzmény: #304  bigyula
Nem azt kifogásoltam,hogy nincsen ARANYA. Csak azt,hogy még nem nyert ÉRMET.

De még az sem lenne baj!

A baj ott kezdődik,hogy olyan példát mutat a fiataloknak ami SZERINTEM káros! Ahogyan viselkedik az edző váltás óta az nem sportolóhoz illő magatartás!

És ebbe már tényleg nem kezdenék bele bővebben.
bigyula 2016. 02. 11. 12:49
Előzmény: #307  _pampa_
Hogy téged idézzelek (mert neked ez az érékmérő): hány Olimpiai érme van?

Egyébként meg a váltok még kvalifikálhaják magukat Katinkával az OB után is:

link

"Szakmai egyeztetés zajlott le a Magyar Olimpiai Bizottság, Hosszú Katinka, valamint edzője, Shane Tusup között, amelyről a MOB főtitkára tájékoztatta Kiss László szövetségi kapitányt - nyilatkozta Siklós Erik, a MOB kommunikációs igazgatója a Nemzeti Sportnak. - Az érintett témák egyike volt, hogy a versenyző nem áll rajthoz az országos bajnokságon, mert nem szeretné megszakítani amerikai edzőtáborozását. De a májusi Európa-bajnokságon a válogatott rendelkezésére áll váltóban is"

Tehát vállalta, hogy az EB-n rendelkezésre áll a váltóban is.
_pampa_ 2016. 02. 11. 12:46
Előzmény: #303  bigyula
Miközben már volt része a szövetségi edzőprogramban, és akkor nem ért el szinte semmit..."

A férj előtti eredményei.

VB: 1 arany, 2 ezüst
EB: 7 arany 3 ezüst.

egy icirit-picirit több mint a semmi.... :))))
bigyula 2016. 02. 11. 12:43
Előzmény: #305  _pampa_
Megint semmi köze az eredeti témához... :)
_pampa_ 2016. 02. 11. 12:42
Előzmény: #303  bigyula
Cseh több mint 90-es magyar bajnok! :)

Katinka megdönti a csúcsát? :)
bigyula 2016. 02. 11. 12:42
Előzmény: #302  _pampa_
"Az előbb kérdeztem:"

Mivel Te sem válaszolsz az én kérdéseimre, ezért engedd meg, hogy én is ignoráljam a tieidet. Tőleg azokat, amelyekkel terelni akarsz.

Egyébként valószínűleg nem. De akár elő is fordulhat, mert ha jól tudom, csak 27-28 éves és volt már példa arra, hogy valaki 30 felett is nyerjen. Persze erre kevés az esélye.

Eddig azt kifogásoltad, hogy nincs aranya. Erre példának hoztam, hogy Cseh Lacinak sincs. Ezután elkezdtél terelni, hogy de neki már 3 Olimiáról van érme. Igaz, az eredeti kérdés nem erről szólt...
bigyula 2016. 02. 11. 12:39
Előzmény: #301  Törölt felhasználó
Ezt senki sem vitatja/vitatta! Pampa abba kötött bele (ha már nem olvastad vissza), hogy miért nem jó Katinkának a szövetségi edzőprogram, minek neki saját edző. Miközben már volt része a szövetségi edzőprogramban, és akkor nem ért el szinte semmit...
_pampa_ 2016. 02. 11. 12:37
Előzmény: #299  bigyula
Légyszives mondj egy másik magyar úszót, aki legalább ugyanezt fel tudja mutatni az utolsó Olimpia óta!"

Mutass már még egy olyan magyar úszót akit annyira "sztárolnak" mint Katinkát! :))))

Ennyit tud felmutatni a férjével közös szakaszból.....

A többiek már bizonyítottak pályafutásuk alatt! Érmet hoztak Olimpiáról! Nem egyről egyesek!

Az előbb kérdeztem:

Katinka fog 3 különböző olimpiáról érmet hazavinni?
Törölt felhasználó 2016. 02. 11. 12:33
Előzmény: #294  bigyula
Úszópápa= Darnyi 3X, Czene 1X, Rózsa 1x olimpiai bajnok!
Ez is 5 olimpiai arany!

Topik gazda

Alilou3
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek