Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 04. 20. 17:10

Hogy mentené meg Bajnai a devizahiteleseket?  

Ugrás a cikkhez
Nyitottak a bankok minden olyan javaslatra, amely enyhítheti a jelenlegi gondokat - nyilatkozta az MTI-nek Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója a kormányfő vasárnapi mondataira reagálva, amikor is Bajnai Gordon arról beszélt, a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=113750
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exley 2009. 04. 20. 23:01
Előzmény: #5  martin36
2004-ben ezzel haza vágták a hitel piacot, most ugyan azt akarják eljátszani. Kimaradt a számításból, hogy hiába ad most 13% kamatot, nincs kereslet a lakosságot az elmult nyoc év alatt, kiütötték! ezért ez a dermesztő csend! nem tud felpörögni a pénz piac! A külföldiek ezért nem vesznek állam papirokat. Iszónyú bukta elé nézünk. A tavaly őszi Imf hitelt nem lett voln aszabad meglépni, ezzel elveszítettük a nagy magán Japán Olasz stb bizalmát. Ezért van siri csend. Sztem az Orosz töke expanzió sem élénkült volna fel, ha nem látnák, hogy Magyarország a szó szoros értlmében lefeküdt. MOL_OTP gyakorlatilag az Orosz befektető kezébe került. Ez azt jelenti, hogy Magyarországot a nyugati befektetési házak átengedték az Orosz medbvének, az meg most azt csinál velünk amit akar.Lesz itt még 30% hitel kamat is.
martin36
martin36 2009. 04. 20. 22:54
Előzmény: #5  martin36
Kézzelfoghatóan itt is lecsapódik az extra haszon,amit a nyomorból húznak.
martin36
martin36 2009. 04. 20. 22:52
Előzmény: #4  exley
Szembetűnő nagy vehemenciával magyarázták a "szakértők",hogy a majd nulla kamatért kapott pénz azért 15 % a hitelfelvevő felé,mert ebben már benne van a bizalmatlansági prémium,ami a Magyar államadósság felé áll,és az 5 éves cds felárban fejeződik ki.Ami ugyebár több mint megkétszereződött a tavalyi évhez képest.Na most kérdem én,akkor most,amikor lefeleződött,hogyan lehet h ugyanolyan drágán adja a hiteleket ez az aljas rabló mocsok banda?
Most valahogy nem látom a kamatcsökkenést a bizalomerősödéssel párhuzamosan!
exley 2009. 04. 20. 22:41
Előzmény: #1  portfolio
Úgy fogják megmenteni a deviza hiteleseket, ahogy a Hajdú béteseket kártalanították. "A suszter maradjon a kaptafánál". POnt ő híres a magmaentésről. Csa nem született egy új magyar 007-es?
exley 2009. 04. 20. 22:35
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Nem lehet a "katát táncba vinni", ha nem akarja.
Engem is agitált az Unicás, aki az Erste hiteleit árúsította. Azt mondtam, hogy nem, Ilye áron nem akkor inkább ne legyen saját házam. Én még emlekszem a saját bőrömőn éreztem amikor a fix 3% kamatozású hitelemt A NÉmeth_Megyó Páros fölvitte 15%-ra, "2022ig még mostis nyögöm.
Akiket meg rászedtek vegyenek elég tételt, ahogy tudtnak, az a tv reklám jelent egy embert aki jó jutalákért lelkiismeret furdalás nélkül behúzta a delikvenseket. Nem szeretnék a bőrükbe lenni. Az én jitelemért nem fogom felelőségre vonn az otp-s ügyintézőt, mivel akkor ő is a pénuügyi kommumnizmus áldozata volt, de azért meg kellen csiklandozni ezeket a cha-nee és a többi banda vezért, miível ől agyalták ki ezt a rémséget, a kappan hangú a bélksi, megyó járai és a tööbbi "genszter"
Törölt felhasználó 2009. 04. 20. 22:24
Előzmény: #1  portfolio
A segítség jól jönne minden devizaalapú hitelesnek. Ebben nincs hiba. A gond, hogyan akarnak segíteni rajtuk, mikor senki sem magyarázta el, mi volt az oka a törlesztőrészletek gyors növekedésének. Senki ne jöjjön azzal, hogy a külföld bizalma, meg ilyenek. Ki (kik) és miért emeltek kamatot, kinek, hol csapódik le a haszon, ha Mo-on nem akkor hol? Nem sorolom a kérdéseket, de amíg ezt nem mondják el az embereknek, a probléma csak dagadni fog, s egyszer durran egy nagyot. A bizalom miért csökkent felénk, miért nőtt a rizikofaktor? Kinek a nem fizetése miatt kell a rendesen fizetőnek nagyobb kamatot fizetni a hitelért. Ki nyeli le a hasznot, bank, befektető, alapkezelő? Az anyaországbeli veszteséget hogyan rendezik, gondolom nem így akarták a szegény uniós orszgból bevasalni? Apropó, az emberek nem kaptak még magyarázatot arra, miért nem érdekli a kormánypárti képviselőket a Soros akció háttere, miért szavaztak nemmel a parlamentben? S vajon miért az OTP-t kezdték ki, esetleg mert megszerzése is szóbajöhet? Szóval van kérdés bőven, de válasz nincs. Nem jó szőnyeg alá söpörni az embereket érdeklő dolgokat, mert gyanakodni kezdenek, maguk kreálnak magyarázatot.

Szóval, ha valaki segíteni akar, akkor a valahol így képződött haszon egy részét tartsa itthon, Magyarországért felelős módon fordíttassák a devizahitelesek megsegítésére. A hitelt a többség a hihetetlenül erőszakos reklám hatására vette föl, így a bankok is ludasak, a veszteség felét viseljék ők.

Topik gazda

1053
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek