Ne trollkodj, ne kamuzz. Ezek önmagukban értelmes mondatok, mindegyik egytől egyig azt állítja, hogy a genfi egyezmény csak az első biztonságos országig szól. Orbánék tehát szerintetek nem menekülteket, hanem muszlim migrénsokat fogadtak be.
Nem vagyok hülye, az ellentmondást én is észleltem, többször föl is tettem a kérdés, hogy valaki feloldhatná ezt az ellentmondást, illetve én is kíváncsi lennék a magyarázatra. Én nem fogom venni a fáradtságot, hogy végrehajtási rendelet szintjéig visszakeressem azt, hogy illeszthető-e egyáltalán a jelenség a hatályos jogrendbe.
Az ideíró Fideszesek teleírkálták az elmúlt 3 évben a topicokat azzal (a Fidesz meg teleharsogta a médiát azzal), hogy az ide érkező muszlimok nem lehetnek menekültek. . Akkor 3 évig ők hazudtak vagy most Orbánék?
"salve 2017. június 29. 12:11 aki valóban menekült, az nem válogathat és nincs joga eldönteni hogy neki Törökország nem jó, hanem egy gazdagabb EU országban szeretne élni, ahol nagyobb a Gdp és több a segély - és ne hadobálj hülyeségeket: ez nem megideologizálás, hanem a genfi menekültjogi egyezmény törvényként mondja ki, hogy menekültstátus csak és kizárólag a háborús övezettől már mentes, első biztonságos országban kérelmezhető!"
"madxa 2017. november 17. 08:47 A genfi konvenció pontosan meghatározza, hogy menekült az, aki üldöztetésnek van kitéve.Louise Arbour migrációs különmegbízott is egyértelművé tette, hogy a migráns és a menekült között különbséget kell tenni. A genfi konvenció pontosan meghatározza, hogy menekült az, aki üldöztetésnek van kitéve.. ahogyan még: ."közvetlenül háborús övezetből érkezik" . ez szerepel a genfi egyezményben."
"Phylaxa 2016. augusztus 21. 21:49 Ami most folyik az EU-ban az nem menekültkérdés. Sajnálom, ha nem érted meg, de ez bizony egy muszlim népvándorlás...." . "Phylaxa 2016. augusztus 15. 20:17 Repülőjegyet bemutatták ami Budapestre szólt végállomásnak? Neeeem? Akkor nem Magyarország volt az első ország. Ennyi. Az a Genfi egyezményt nagyon jól megfogalmazták" . "Phylaxa 2016. október 05. 15:26 Hogy mi legyen? A Genfi Egyezmény világosan kimondja. Visszatoloncolható az anyaországába. Ja, hogy az anyaországokat nem érdekli a Genfi egyezmény? Ehhez nekünk mi közünk? :)" . "Phylaxa 2016. szeptember 04. 21:50 Vissza kell szállítani Líbiába vagy Törökországba. Úgyis ez lesz. Nem lenne jobb minél előbb? A Genfi-Egyezmény nem népvándorlásra lett kitalálva."
Azért ez is vicces: "Tudod, a genfi egyezmény csak az első biztonságos országig szól." Ameddig ezt nem az ellenzék mondta, addig teleszájjal igyekeztetek cáfolni. . Ez tényleg egy kabaré, szociográfia, kórkép*. . * -gal jelölt rész ízlés szerint aláhúzandó
"_pampa 2015. augusztus 13. 12:45 Szerbia felől jelenleg nem érkezhet menekült a genfi egyezmény értelmében." . "_pampa 2015. augusztus 28. 15:27 Eleve kiesik mindenki aki nem harci övezetből érkezik mert csak őket kell a genfi egyezmény alapján menekültként kezelni." . "_pampa 2015. október 16. 10:12 Nincsen MENEKÜLTKÉRDÉS! . Migráció van." . "_pampa 2016. augusztus 20. 16:38 A MENEKÜLTET KÖTELEZŐ BEFOGADNI! . a migránst pedig fogadja be az akinek szüksége van rá." . "_pampa 2016. július 18. 15:39 menekülni csak az első biztonságos országig lehet. :) .nem véletlenül ez került a genfi egyezménybe!"
Azt, hogy: - nemzetközi szerződés, ratifikált jogszabályok alapján járnak el a hatóságaik, - Magyarország szuverén állam, így visszautasítja a belügyeibe való beavatkozást - elfogadják a Kormány döntéseit - még ha az nem is mindig tetszik nekik, - akinek ez nem tetszik, elmehet áprilisban szavazni, véleményt mondhat a Kormány munkájáról . A mérsékeltebbek valami ilyesmit.
Tudod hol a hiba nálatok? Nem tudtok értelmezni! . Aki betartja a rá vonatkozó ensz előírást azt fogadjuk. Akik nem azokat elutasítjuk! ( beszökik, elfogják és visszaviszik) Mire jogosít ez az egyezmény? Jöhet aki üldöztetve van. Jelentkezik a határon erre a célra létesített irodában és beadja a kérvényét.Elbírálják és ha valamire jogosult beengedik. Ez alól egy esetben menetesül, ha KÖZVETLENÜL háborús övezetből érkezik! Akkor nem lehet várakoztatni az embereket egyből be kell engedni a biztonságot jelentő országba! . És itt nagyon sokan ezt a KÉT folyamatost vagy szándékosan vagy csak egyszerűen tudatlanságból összekeverik. . Ahogyan ez sem fogja zavarni, mármint ez a magyarázat , azokat akik keményen próbálják elhitetni(?) az emberekkel, hogy Orbán migránsokat telepít Magyarországra, ami ugye nem igaz!
Akkor viszont nem menekültek, hanem migránsok. Tudod, a genfi egyezmény csak az első biztonságos országig szól. . Orbánék tehát több 1000 menekültnek hazudott iszlám migránst fogadtak be.
Hivatalos: 3555 menekültnek van magyar személyije