Topiknyitó: Portfolio 2015. 09. 27. 17:20

Hét siralmas válasz, amely mindent elárul a volt devizahitelesekről  

Ugrás a cikkhez
Áprilistól július végéig mindössze 8,7 milliárd forintnyi hitelt vettek fel a magyar családok hitelkiváltási céllal, ami a forintosított jelzáloghitelek kevesebb mint fél százaléka. Bár a végleges szám csak később lesz ismert, a bankok elmondása...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=220184
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kimpaa
kimpaa 2015. 09. 28. 08:48
Előzmény: #2  jeriko
Elég kivételes a helyzeted.
Egyébként ez a szarakodás hasonló egy kicsit a végtörlesztés körüli kavaráshoz, igaz akkor direkt lassítottak mindent, mert az nagy érvágás volt a bankoknak.
Természetesen a CHF buli után mindenki úgy néz a hitelre ami ördögtől való, erre rátett a propaganda is hogy a rohadt bankok mindig mindenkit átvernek, senki nem akar új hitelt felvenni.
S már látják fent is hogy ez az irány félrement, nem pörög a hitelezés, nem pörög a gazdaság.
elemes
elemes 2015. 09. 28. 07:48
Előzmény: #2  jeriko
Ez szép válasz a pf-nak és egyben látlelet a magyar bankrendszerről...
Hogy bírod idegekkel?
jeriko 2015. 09. 28. 00:28
Előzmény: #1  portfolio
Azok közé tartozom, akik szeretnék kiváltani a hitelüket (kettőt is). Csak pár érdekesség, ami az ügyintézés során történt velem:

- Egyik hitel összege magasabb, mint az ingatlan értéke. A legtöbb bank eleve elzárkózott ettől, holott a másik hitelnél felajánlott ingatlan akár egyedül mindkét hitelt elbírná. Persze a jövedelmemet minden bank szeretné, ezért csak együtt tudom vinni a kettőt.

- Hiteltörlesztési igazolás: OTP 5000 Ft-ért adja ki, és persze nem hajlandóak kitölteni a másik bank papírját. lemásoltatom, felhívom az ügyintéző figyelmét arra, mit kér a másik bank, mi legyen rajta. Két hét múlva mikor elkészül, persze, hogy nem olyan. Átveszem, mert telik az idő, és az ügyintéző is mondja, mindig elfogadták mindenhol. Na, elfogadják az enyémet? Persze hogy nem. Vissza OTP-be, kitöltetik ugyanazt a papírt, fizessek megint 5000Ft-ot...

- CIB bank: Augusztus elején összes papír beadva. Szeptember 10-ig kb. 4-szer érdeklődöm, mi van, két hetet mondanak a hitelbírálatra, de még az értékbecslő sem jelentkezett. Szeptember 10-én mondja az ügyintéző, azért áll a dolog, mert nem adtam be valamelyik papírt. Melyiket? Amelyiken felmondtam a hitelemet. Persze beadtam, még szerencse, hogy felkészültem, és előtte lemásoltam. Bemegyek, lemásoltatom a másolatot, remélem jó lesz. 4 nap múlva telefon: kell nekik a munkahelyem adószáma. ??? Mi van? Rajta van a munkáltatói igazoláson, de kikeresem a net-ről egy nyilvános helyről, elküldöm.

- Egyik ingatlant szeptember közepén (másfél hónap telt el) felbecsülték, másikról semmi hír.

- Október 16-án lejár a 90 napos határidő a régi banknál a felmondott törlesztés kifizetésére. Szinte biztos, nem leszünk kész addig, fogalmam sincs, mivel fog járni a dolog, ha nem tudok fizetni. Részemről az összes papírt legkésőbb 2 nap alatt beszereztem, átvettem, beadtam.

Az olyanokról csak elméletben gondolkodom, hogy ha van hitelinformációs rendszer, akkor miért nekem kell szaladgálni a hitelem állapotáról szóló papírokkal egyik banktól a másikig.

Eddig összesen 17 alkalommal voltam bankokban a hitelkiváltásommal kapcsolatban, és ki tudja hol a vége.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek