Segítségért fordult a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) hat, Magyarországon működő nagy külföldi bank, hogy beszélje le a kormányt a tervezett banki különadóról - értesült egy osztrák napilap. A Der Standard keddi számában megjelent cikk szerint a KBC...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=135527
"8 év nagy készülődése után annyira futotta,hogy visszahelyezték az embereiket a zsírosbödön szélére ,vagy inkább a közepébe."
Eddig 2 dolgot tettek:
1. Jelentősen megcsorbították a demokratikus garancia, egyensúly rendszereket, pártirányítás alá vonták a független intézményeket és oda ültették a saját embereiket. Ebből az utóbbi nem is érdekelne, másnál is így volt, sajnos, ez általános, az előbbi viszont már nagyon nagy probléma. Egyrészt a demokrácia (ami önmagában érték) csorbul ezzel. Másrészt egy rendszerben sose jó, ha kiiktatjuk a kontrollt. Saját maguk szempontjából sem, mert mindenhol vannak karrierista, élősködő, érdek, tolvaj, stb. emberek, akiknek így könnyebb dolguk lesz.
2. Miután látványosan megbukott a csontváz találásokra épített hiánynövelési stratégiájuk, egy gyorsan összedobott B tervvel álltak elő (29 pont), amin látszik a kapkodás, a kidolgozatlanság, látszik, hogy durva politikai kényszerkompromisszumok vannak benne, mert törekedtek a nehogy kiderüljön, hogy mi is hazudtunk elv alapján az ígéretek egy részének legalább szövegbeli betartására (pl. adócsökkentés), miközben kénytelenek növelni a bevételeket a hiánytartás miatt. Egy rögtönzött, részben demagóg, populista szövegeket kielégítő csomag ez, amiből hiányzik a koncepcionalitás, a hosszú távú tervezés.
A hosszútávú, strukturális átalakításokról pedig még csak elképzelés szintjén sem tudunk még mindig semmit. Pedig a 2/3-od erre kapták, nem az 1. pontra, meg a 2-es pontot jelentő gyorsan összedobott katyvasz minél gyorsabb (törvényeket az alkotmány szintjéig is akár átalakító) mindenáron véghezvitelére.
És akkor a faszságokról (csődnyilatkozatok, NER kiplakátolás) már nem is beszélek...
Az eddigi tevékenységük jelenleg összességében kb. 2-es osztályzatot érdemel. Pedig - bár nem szavaztam rájuk - bíztam abban, hogy tanultak a korábbi hibákból és a hatalmuk birtokában tényleg nekilátnak a szükséges átalakításokhoz. A fura, hogy én még mindig bízom abban, hogy ezt egy 3-4-es szintre felhozzák. Tehát igazán nem lehet előítéletességgel, másik oldallal szembeni elfogultsággal vádolni.
"Épp nézegetem a személycseréket,szegénykék,hogy várhatták már hogy vége legyen az ínséges időknek,biztos nehéz lehetett más cég elnökeként vagy fb tagjaként ez kiböjtölni.
Sehol sem bizonyított,semmirekellő pióca szakik,akár csak a magyar edzői kar,ugyan azok körbe körbe,eredmény meg nulla,lóvémarkolás ezer."
Ez valóban szomorú, sajnos pártfüggetlen. Ciklusok óta így történik.
11:57
- Adózatlanul viszik a profitot a bankok (Ingatlanhirek.hu)
Akár százmilliárdokat is kivihetnek adózatlanul Magyarországról az itt működő multinacionális vállalatok - írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint büntetőadókkal vethetné...
"a gazdaság egyik igen fontos (egy válságban talán kulcsfontosságú) szektorának." Igazad van ez a szektor kulcsfontosságú a válságban, sőt már előtte is az volt és az előidézésében is.
mindenkinek kevesebb lett uis ugyanúgy számolják. vissza kell nézni a számlaértesítőket.
a miénk annó esett több mint 10%-ot.
nem kell otpnél eladósodni.
csak ebben az országban az ügyfelek 80%-a leragadt az otpnél.
a kezelésim se változott.
persze anno ha valakit elküldtek 3 másik bankból mert nem volt kölcsönképes, akkor ezt nem tudomásul vette a kedves ügyfél hanem elment az otphez, ahol aztán mindenkinek adtak kölcsönt.
és akkor a tisztelt ügyfél nem eszetlennek tartotta magát mindezért hanem ügyesnek.
Ebben akár egyet is érthetünk.
8 év nagy készülődése után annyira futotta,hogy visszahelyezték az embereiket a zsírosbödön szélére ,vagy inkább a közepébe.
Épp nézegetem a személycseréket,szegénykék,hogy várhatták már hogy vége legyen az ínséges időknek,biztos nehéz lehetett más cég elnökeként vagy fb tagjaként ez kiböjtölni.
Sehol sem bizonyított,semmirekellő pióca szakik,akár csak a magyar edzői kar,ugyan azok körbe körbe,eredmény meg nulla,lóvémarkolás ezer.
De ilyen Orbáni otromba módon akkor sem lehet nekimenni a gazdaság egyik igen fontos (egy válságban talán kulcsfontosságú) szektorának.
Ráadásul megint nem a problémát kezeljük, hanem odabaszunk egyet és elveszünk. Ez az a nagy terv, amivel kilábalunk a válságból? Ez az a nagy program, ami állítólag évek óta létezik? Ez az a nagy átalakítás, változtatás, amire az emberek 2/3-ot adtak? Szerintem baromira nem.
A lehető legkevesebb embernek lett kevesebb a törlesztője forint erősödéskor.
A bankok azonnal gondoskodtak a kezelési költség megemeléséről ,úgy hogy a törlesztő részletnek csak egy iránya van -volt bármilyen tendencia esetén.emelkedés.
Korrekt cég,korrekt üzlet,hosszú távú gondolkodás,csak és kizárólag haszon harácsolása--->magyarországi bankok.
A többi stimm.
gondolom ugyan azokhoz akikhez akkor fordultál - feltételezem - amikor 5-10%-al kevesebb lett a törlesztő...
második kérdésedben a pszaf a döntőbíró.
pont most tettek oda profi szakértőket.
Értem, tehát ezek a bankok a jövőben nem kívánják kivenni a részüket a magyar pénzügyi folyamatokból. Elképzelésük szerint betétesként adjuk a pénzünket ill. hitelesként fizessünk kamatot nekik, ők viszont a maguk részéről nem kívánnak nagyobb részt vállalni a terhekből. A haszon az övék - a teher legyen a miénk. A magam részéről veszem a jelzésüket, felfüggesztem a velük fennálló pénzügyi kapcsolataimat és inkább olyan partnerrel üzletelek, aki másképp gondolkodik a jogok és kötelezettségek egyensúlyáról és nem kíván érdekeinek egyoldalú érvényesítésére még nagysúlyú nemzetközi szervezetek bevonásával is zsarolni. Aki így lép fel a magyar kormánnyal szemben és erővel próbálja érdekeit érvényesíteni, attól vajon mire számíthat egy egyszerű ügyfél a saját érdekeivel kapcsolatban? Egyszerű magyar magánemberkét vagy vállalkozóként mit fog tudni elérni ilyen hozzáállású nemzetközi bankokkal szemben?
egy kérdés - én kihez fordulahtok a devize hitel törlesztésem 40%-os növekedésével (ez ezzel egyenlő máértékű banki profit növekedést jelent a bank számára) és a bank egyoldalú szerődésmódosítási gyakorlatával?
Hat bank az IMF-hez fordult segítségért a bankadó ügyében
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=135527