Topiknyitó: Portfolio 2014. 12. 15. 23:35

Harcolnak az oroszok - Itt az újabb brutális kamatemelés!  

Ugrás a cikkhez
Az orosz jegybank 10,5%-ról 17%-ra emeli az alapkamatot, és a magasabb irányadó ráta már kedden életbe lép. Ezzel igyekszik meggátolni a rubel mai zuhanórepülését. A jegybank indoklása szerint az inflációs kockázatok és az orosz fizetőeszköz...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=207935
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 18:10
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 17:40
Előzmény: #58  omaha
Szerintem neked lenne miért aggódnod egy bevezetendő drogteszt esetén... Vagy ez a gyári beállítás nálad?
omaha 2014. 12. 17. 17:33
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
Ti meg Uncle Sam fefekét fényesítitek?
omaha 2014. 12. 17. 17:32
Előzmény: #34  bigyula
Állítólag szlávok voltak itt, és Szvatopluktól egy lóért vették meg a terepet. De szerintem, több tudományos leirat azt mondja, hogy már itt voltak 895 előtt is
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 17:20
Előzmény: #51  Spiiler
Úgy, hogy viera szemmel láthatóan romatikus viszonyban van a '44/'45.ös náci korszakkal. Én meg pontosan erre írtam, amit írtam.
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 17:18
Előzmény: #12  stock33
Csak addig, amíg kell... csak addig, amíg kell, egy perccel se tovább, mert akkor már megint nem olyanok a határok. :DDD
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 17:17
Előzmény: #8  stock33
Pontosan!
Mindig akkor szívtunk, amikor pont ilyenek kezében volt a hatalom.
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 17:16
Előzmény: #6  pampa
"Tudod követni.
Van Magyarország és vannak részei pl. Erdély, Vajdaság, Felvidék, Kárpátalja...stb..."

Sőt, van Oroszország és annak vannak részei, mint Krím, Ukrajna, Magyarország... stb...

Sőt ennek az utóbbi gondolatnak politikailag nagyobb a létjogosultsága... csak meg kell nézni, hogy a magyar állam vezetői hogy nyalnak a főnöknek.
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 17:12
Előzmény: #17  pampa
Ellenben egyes területekkel ellentétben azért vannak olyan dolgok, melyek megmaradtak a "dicső múltból":

- Zsigmond pl. folyamatosan pénzhiánnyal küzdött és sosem tudta megvalósítani grandiózus terveit (még "privatizálta" is a vagyonának egy részét)

- a török betörések ellen már akkor is az "eu" segített pénzzel és paripával

- a törökök ellen végül is a déli kisállamokat használtak ütközőzónául, mivel végül is rájött és beismerte, sőt mert is kicsi lenni (bár ez ma nem jellemző... talán a határok összehúzódása arcnövekedéssel jár)

- és végezetül a pénzzel, a különadókkal átb.ták a parasztokat (ehhez hasonló dolgok viszont ma is mennek)
Spiiler 2014. 12. 17. 16:50
Előzmény: #47  Spiiler
Olvastam, csak nem értettem, h a '44 hogy jött a képbe...
mondoka 2014. 12. 17. 16:45
Előzmény: #49  mondoka
Rég írtam ide.Bár szoktam olvasni néha az ide beírtakat.Az utóbbi időben a legtöbbször egyetértettem veled Pénznyelő. Annak ellenére hogy régebben voltak erős vitáink is. De most újra írnom kell , mert sok helyes meglátás után egy nagyon súlyos tárgyi tévedést látok.
A bécsi döntések egy igazságtétel volt, és nem nácik által, háborúban szerzett valami idegen lopott dolognak tekinthető a "(vissza)szerzés". Egyfelől a visszakapott területek ugyanúgy a szövetségi rendszeren belül lévő, vagy oda kerülő országoktól jöttek.
Ezeken felül a náciktól való elhtárolódásnak is meg van egy egészséges korlátozott határa. Elárulom hogy a nácik is lélegezetek és ezen tényből kifolyólag elhatárolódásképpen nem állíjuk le, nem állíta le a lélegzetvételét senki sem. Az első világháborút és a trianoni békét elsősorban nem a nácikon keresztül vizsgálva lell megérteni és megítélni. A nácik nem írták felül sem a fizikát, sem az alapvető erkölcsöket, sem a történelmi elveket , vagy az etnikai igazságosságot, sem az önrendelkezéshez való jogot! A magyar népet, népességet mindenféle létező és elismert jogtól,jogától megfosztották a trianoni döntésekkel. Ennek felülvizsgálata az igazság felé tett lépés. Ez a kielentés önmagában áll, nem kapcsolnám más események jogosságához, vagy jogtalanságához.
mondoka 2014. 12. 17. 16:41
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
Rég írtam ide.Bár szoktam olvasni néha az ide beírtakat.Az utóbbi időben a legtöbbször egyetértettem veled Pénznyelő. Annak ellenére hogy régebben voltak erős vitáink is. De most újra írnom kell , mert sok helyes meglátás után egy nagyon súlyos tárgyi tévedést látok.
A bécsi döntések egy igazságtétel volt, és nem nácik által, háboróban szerzett valami idegen lopott dolognak tekinthető a "(vissza)szerzés". Egyfelől a visszakapott területek ugyanúgy a szövetségi rendszeren belül lévő, vagy oda kerülő országoktól jöttek.
Ezeken felül a náciktól való elhtárolódásnak is meg van egy egészséges korlátozott határa. Elárulom hogy a nácik is lélegezetek és ezen tényből kifolyólag elhatárolódásképpen nem állíjuk le, ne állíta le a lélegzetvételét senki sem. Az első világháborút és a trianoni békét elsősorban nem a nácikon keresztül vizsgálva lell megérteni és megítélni. A nácik nem írták felül sem a fizikát, sem az alapvető erkölcsöket, sem a történelmi elveket , vagy az etnikai igazságosságot, sem az önrendelkezéshez való jogot! A magyar népet, népességet mindenféle létező és elismert jogtól ogától megfosztották a trianoni döntésekkel. Ennek felülvizsgálata az igatság felé tett lépés. Ez a kielentés önmagában áll, nem kapcsolnám más események jogosságához, vagy jogtalanságához.
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 16:30
Előzmény: #47  Spiiler
Tudom, mikor volt a Bécsi döntés. Viera írt '45-öt a határokról és én szándékosan ezeket használtam. Olvass előzményeket.
Spiiler 2014. 12. 17. 16:26
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
"'44/'45-ös határokat"

Úgy érted a '38/40-es határokat, mivel ekkor voltak a bécsi döntések.
A holokausztnak pedig ezekhez semmi köze.
A bécsi döntéseket nagyhatalmi érdekek (elsősorban a Szovjetunió érdekei) miatt törölték el és nem a holokauszt okán.
Phylaxa 2014. 12. 17. 16:12
Előzmény: #37  Sony123
Attila a HUN a vikingekkel kereskedett, fegyvereket adott el nekik.

Koppenhága, Nemzeti Múzeum földszint.
Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 15:57
Előzmény: törölt hozzászólás
Akkor gondolkozz el rajta. A nácik által megszerzett javakat elismerni, vágyni, visszasírni, jogosnak találni és a nácik által elkövetett bűnöktől elhatárolódni egyidejűleg nem lehet.

Olyan nincs, hogy a lopás eredményét akarom, de a lopástól elhatárolódom. És ugye ennél nagyságrendekkel nagyobb bűnről van ráadásul szó.

Az, hogy ezt nem érted, az már önmagában elég súlyos.

Törölt felhasználó 2014. 12. 17. 15:42
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 22:49
Előzmény: törölt hozzászólás
Ajaj, ez újabb öngól. A kettő egyszerre ugyanis nem megy: eltolni magunktól a holokauszt felelősséget meg ábrándozni és jogosnak tartni a '44/'45-ös határokat... Te pedig ezt teszed. Vagy ez van, vagy az, a kettő együtt nincs.
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 22:24
Törölt hozzászólás
Ody_Mnadrell 2014. 12. 16. 22:13
Előzmény: #37  Sony123
Könnyen lehet hungry is.
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 22:11
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 21:59
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Pampa, micsoda meglepetés, hogy erre se válaszoltál szokás szerint...
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 15:58
Előzmény: #31  pampa
Neked is felteszem a fiktív szitura vonatkozó kérdést: ha belvárosi zsidók megszavazzák, hogy az adott kerületrészek elszakadjanak és Izraelhez kerüljenek, és Izrael magának nyilvánítja, akkor ezt te elfogadnád és szerinted rendben lenne?
Sony123 2014. 12. 16. 15:34
Előzmény: #34  bigyula
Sajnos nem éltek!:-) Csak XII. sz-tól emlegetnek úgy minket mint magyarok!:-)

Az hogy HUNgary, lehet, hogy nem véletlenül hívnak így minket!

Bocs csak poenból írtam, de így igaz!:-)
Denever 2014. 12. 16. 15:32
Előzmény: #31  pampa
De csak az orosz ajkúak szavazhattak, mert a többit elzavarták fegyverekkel a szavazóhelységektől.
Krímiek 18%-a szavazott valójában az elszakadásra.

bigyula 2014. 12. 16. 14:34
Most akkor döntük el, hogy "Luxemburgi Zsigmond" magyar volt-e, vagy csak magyar király? Ilyen alapon a Habsburgok is magyarok voltak...
bigyula 2014. 12. 16. 14:31
Előzmény: #33  omaha
Miért? Szerinted a "magyar" időszámítás 895-től kezdődik (honfoglalás)? Előtte nem voltak magyarok? Hol éltek, ha nem itt, a Kárpát-medencében?
omaha 2014. 12. 16. 14:12
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
És azok akik itt voltak a mennyből estek le a kárpátmedencébe? És Amerika ? Az indiánok ? Hülye összehasonlítást teszel !
pandatag 2014. 12. 16. 12:13
Előzmény: #21  ts3
Nem mindegy? Mit vitáztok ezen. Trianonban az értékesebb erőforrásainkat választották le - ugyan kinek lett volna érdeke egy versenyképes, erős gazdaságot képviselő osztrák-magyar szövetség...(rajzunk kívül)
Ugyanúgy bedaráltak minket ahogy most Ukrajnát. Ugye senki sem annyira naiv, hogy azt hiszi bármit is számított a koszovói albánok, vagy most éppen az ukránok önrendelkezése. Sakkfigurák ők is.

Az most sokkal jobban izgat, hogy lemancsolt az orosz meg a kínai tábornok, hogy Indiával min. 20 atomreaktor építésében állapodtak meg, hogy Kína közölte örömmel átveszi a kieső nyugat-orosz kapcsolatok helyét, hogy a ruszki atomrakétákat akar a Krímbe telepíteni, ez meg mai hír:link
Fasza. :( Szóval annyira azért nem ujjongok, hogy "padlón Putyin birodalma" - mert akit sarokba szorítanak az nagyon veszélyessé válik, főleg ez az öntetszelgő exkgb-s.
pampa 2014. 12. 16. 12:07
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
"és az oroszok ezek utáni magukhoz csatolásával lett"

Ez így némi csúsztatás. Az oroszok nem csatolták magukhoz.
A Krím szavazott, önálló lett majd kérte hogy csatlakozhasson Oroszországhoz.
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 11:54
Előzmény: #28  pampa
Ukrajna része volt eddig, igen. Nemzetközi és hazai jogi szempontokból megkérdőjelezhető népszavazással és az oroszok ezek utáni magukhoz csatolásával lett most valamennyire Oroszország része. Amit az ENSZ még nem ismert el, így jelenlegi jogi státusa a vitatott terület kategória.
pampa 2014. 12. 16. 11:54
Előzmény: #27  ts3
Ahogyan az albánok a szerbeket.

És pontosan ezzel az "összehasonlítással" van a baj a világpolitikában.
pampa 2014. 12. 16. 11:51
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
" De a terület NEM MAGYARORSZÁG."

Ukrajna része a Krím?
ts3 2014. 12. 16. 11:50
Előzmény: #23  pampa
Természetesen nehéz az almát és a körtét összehasonlítani.

A szerbek elkezdték az albánokat népírtani.
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 11:48
Előzmény: #24  pampa
"Mert az én szememben része Magyarországnak ezen területek."

Magyarul meg tanulj meg rendesen, mert elég visszás dolog keseregni Trianon miatt, miközben az anyanyelveddel meg úgy bánsz, hogy még az egyes számot sem bírod összeegyeztetni a többes számmal, meg nem ismered a vessző használatának szabályait (lásd tegnap).
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 11:44
Előzmény: #24  pampa
"Mert az én szememben része Magyarországnak ezen területek."

Ez mindegy. Itt most tényekről volt szó. Az, hogy neked mi a vágyad, arról lehet beszélni, de egy vitában az nem tény és nem érv.

"Az ott élő barátaim nem szerbek,szlovákok, ukránok,románok, stb... hanem MAGYAROK!"

Ez így igaz. Ezt senki nem vette és nem veszi el tőlük. De a terület NEM MAGYARORSZÁG.
pampa 2014. 12. 16. 11:27
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Mert az én szememben része Magyarországnak ezen területek.

Sajnálom, hogy ennyire elfogult vagyok és nem fogadom el a szerintem igazságtana trianoni döntést!

Az ott élő barátaim nem szerbek,szlovákok, ukránok,románok, stb... hanem MAGYAROK!
pampa 2014. 12. 16. 11:23
Előzmény: #21  ts3
"Mert Koszovóban nem internetről pofáztak, hogy miért nem lehet Koszovó független, hanem harcoltak érte."

Lassan csak körbe érünk.
Ugyanezt teszik a kelet-ukrajnai szakadárok.

Akkor miért terroristák?
Amennyiben a koszovói albánokat lehetett külső segítséggel támogatni a harcukban, miért nem lehet a szakadárok esetében?
Törölt felhasználó 2014. 12. 16. 11:20
Ezt írtad:

"Van Magyarország és vannak részei pl. Erdély, Vajdaság, Felvidék, Kárpátalja...stb..."

És ez tényszerűen nem igaz.
ts3 2014. 12. 16. 11:14
Előzmény: #6  pampa
"Esetleg Jugoszlávia szétdarabolásakor miért nem lehetett önálló állam Vajdaság? Koszovó miért lehet?"

Mert Koszovóban nem internetről pofáztak, hogy miért nem lehet Koszovó független, hanem harcoltak érte.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek