Január 1-jétől lesz több-biztosítós rendszer - jelentette ki a miniszterelnök az InfoRádió Aréna című műsorában. A nyugdíjreform kérdésében ősszel várhatók konkrétumok a Magyarország Holnap kezdeményezés keretében alakult nyugdíj-kerekasztal javaslatainak formájában. A kormányfő, komolytalannak gondolja azokat a népszavazási kezdeményezéseket, amelyek az állampolgárok fizetési kötelezettségeiről szólnak.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=87734
De ha 120 Milla bevételetek volt, az évet viszont 50-70 Millió bevétellel zártátok -mint írod-, akkor a polgármester asszonyod tényleg rosszul tudja, mert akkor eleve elsikkasztottatok vagy 60 milliót.
Nem beszélve arról, hogy a "-40 Milliós hiány" az szinte már többlet.
Törölt felhasználó2007. 09. 19. 08:07
Helosztok.
Én itt még uj vagyok, csak pár hete-hónapja tanulom a "szakmát", de a forumokat és híreket rendszeresen olvasgatom...
Sajnos ez a téma engem is mélyen érint, hisz egy Önkormányzati cégnél dolgozom jó pár éve. Nem huzom a történetet...éves zárásom volt tavaly s megdöbbenésemre a részlegunknél 120Milla bevétel volt. Fejben egyből el keztem gondolkodni, mennyi lehet ebből a kiadás(mindent bele számolva) , magyarul mennyi nyereség a cég ezen részlegének. Lefele kerekitve is 50-70 Millió bevétellel záruk az évet. Örültem is, hogy végre kapunk jutalmat és nem elbocsátásokat, erre pár napra rá a Polgármester"asszony" :) a közgyűlésnek -40 Milliós hiányrol ad sajnos tájékoztatást!
Azóta eltelt 1 év... ujjabb állami (veszteségesnek itélt cégnél) több millárdos beruházások (uniós pénzből, melllette "vezetői" szintű nemlétező önrészből), mellette főldhivatali bejegyzésből egyértelmüen kiderülő egyre nagyobb "vezetői tulajdonhányaddal"!
Ez a mai kormány! Amit tud ellop és saját tulajdonba áttír míg hatalmon van!
No mindegy megyek dolgozni, mert még munkám se lessz... :(
konki, má' ne is haragudj, hogy neked és a hozzád hasonló 10 milliónak mi a véleménye a bátor magyar fiatalokról, az nem sok szót érdemel.
ha esetleg összetévesztenéd a bátor magyar fiatalokat a fizetett provokátorokkal, akkor ez valamiféle képesség hiányára vall. de ne csüggedj: a képesség fejleszthető! azt a 10-20 provokátort, akit a zsarnoki hatalom küldött a tüntetők közé, próbáld meg elmédben különválasztani a jogos felháborodásukban tüntető 10ezerktől (kár hogy nem millióktól).
a "bunkó, primitiiv csürhe" nagyon szélsőséges kifejezés. egy tanult embertől meg egyenesen fájdalmasan pongyola nyelvhasználat. gondolom, a te gyermeked nem volt közöttük, ezért általánosítasz oly vakmerőn.
"Mára viszont az éles helyzetektől magukat gyáván távoltartó dumagépek, nárcisztikus szerepelni vágyók, önjelölt "népvezérek" és operettforradalmárok rá akarnak telepedni azon bátor magyar fiatalok tetteire, akikhez semmi közük nincs és nem is lesz, mert a tettektől őket mély szakadék választja el."
Bátor magyar fiatalok???????????????????????
Hát vazze nekem meg még vagy 10000000 magyarnak ők csak egy bunkó, primitiiv csürhe,
a nép sokat érdemel, sokat is kap:
"somogyi lankákon épített hivalkodó és szükségtelen viaduktot",
kormányzati negyedet,
négyes metrót,
és hogy ne csak bértopikoljak:
talán közelg az idő, amikor újranyitják a vitát a dunakanyarított vízierőműről
lehet, h van, amit kihagytam
uff,
"Fáber Károly, Gonda László, Debil, Bene Gábor, Kalmár "Krokó tanár úr" László és a Kossuth térről ismert más alkalmatlanok a nagy fogadkozások, Y-terv és ultimátum, s a beígért 11 óra utáni akció helyett már 22:45 körül, tehát a tüntetés hivatalos vége előtt hazaküldték az embereket. A díszes társaság tagjai valódi akciókban, mint például tv-ostrom, soha nem vettek részt, sőt, többen közülük annak idején provokátoroztak, focihuligánoztak, csitítottak - szinkronban a Zsidesszel. Mára viszont az éles helyzetektől magukat gyáván távoltartó dumagépek, nárcisztikus szerepelni vágyók, önjelölt "népvezérek" és operettforradalmárok rá akarnak telepedni azon bátor magyar fiatalok tetteire, akikhez semmi közük nincs és nem is lesz, mert a tettektől őket mély szakadék választja el. Amíg ezeket le nem váltják, a Gyurcsány-rezsim megbuktatása nehezebb lesz."
az a baj, hogy még mindig nincs egy elegendően okos vezető csapata a nemzetieknek - és mint ov nyilatkozta, ő és a fidesz mindent megtesz azért, hogy ilyen ne is legyen. a kűzdelem most a fejekben és a szívekben zajlik. hol vagytok okos és nagylelkű magyarok? ki fog segíteni a népnek? vagy nem érdemli meg?
Miért mennek a cégek külföldre dolgozni???
Mivel a magyar kormány észnélkül költekezik( ellenörzési kontroll nem lévén) a bevételeket növelni kell. Kitalál újabb adónemeket, a már meglévőket növeli, ezzel is tönkretéve a cégek gazdaságosságát. A helyett, hogy csökkentené kiadásait, a bevétel növeléssel tönkreteszi a további környezetét is.Ezzel az át nem látott gazdálkodásával, tönkreteszi kormányunk az egész országot!!!
Két három éve szajkózom, h minden kormány bele fog bukni, ha nem hajtják végre a drasztikus költekezések megállítását. Való igaz, Gyurcsány nem reformer, csak időhúzó, nemzetsarcoló. Tisztán látható az Mszp 6 éve nem tudott semmi javulást semmilyen szinten elérni a kormányzásban. Kérdem én az ittlévő baloldali érzelmű embereket, ti láttok ezekkel az intézkedésekkel az elkövetkező két évben valami reális célt??? Nem hiszem!! Pár nappal ezelőtt leírtam egy pár tételes pontban(nem teljeskörűen) a szükséges intézkedéseket. Nekem teljesen mind1 kihajtja végre. Csak kezdjétek már el.!!!!!!!!!!
Nem magyarázkodni kell. Az intézkedéseket két nap alatt el lehet kezdeni.
"Gyurcsány: Helyre fog állni a kormány iránti bizalom"
A cégek is tüntethetnének .... ahelyett, hogy a távozás mezejére lépnek.
Külföldre csoportosítja át termelését a Richter
2007.09.17 16:36
A hazai piaci káosz, valamint a versenyképesség csökkenése miatt növeli a külföldi termelő egységes kibocsátását a Richter, miközben a hazai beruházások visszafogását tovább folytatja - mondta el a Reutersnek adott interjújában Bogsch Erik, a gyógyszergyártó cég vezérigazgatója.
A Richter növeli termelését külföldi, román, orosz, illetve indiai gyáraiban, miközben a belföldi beruházásokat visszafogja, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a gyógyszerpiaci reform káoszt okozott a cégek számára, ami a versenyhelyzetet is jelentős mértékben csökkentette. Bogsch Erik az interjúban elmondta, hogy a Richter a minimális beruházásokat hajtja csak végre Magyarországon, ami csökkenő kibocsátáshoz vezet. "Ez az ára a csökkenő versenyképességnek" - mondta a vezérigazgató.
Személy szerint nem hiszem, hogy el fogják feledni az emberek amit művelt és még művelni fog a Gyurcsány. Ha jól tudom Mo.-n volt az első eset a kelet-európai rendszerváltozások után, hogy újraválasztottak egy kormányt. Ez egy iskolapéldája lesz annak, hogy miért NEM SZABAD ilyet tenni: elbizakodottá teszi az újraválasztottakat, arra a következtetésre jutnak, hogy ha ennyi átverés és népnyúzás után mégis újra megválasztották őket, akkor még többet is megtehetnek ezekből.
Foglalkozzunk magunkkal ?
Ezt hogy érted ?
Mindenkinek fülét-farkát behúzva kellene kritika nélkül tűrnie minden probléma megoldatlanságát ?!
A miniszterről annyit, hogy az intelligens ember - és főleg a politikus! - nem csak a mások (és saját) hibájából hanem az őt ért kritikából is tanul. Vagyis kellene tanulnia ...
Nem az intézkedéseiről kívántam vitát nyitni, csak azt kérdezem, ha mégis visszaszerzi a rá szavazók bizalmát -aki nem rá szavazott, ezután sem fog-, akkor mi lesz?
Csak ez volt a kérdés. Az egy nagy szívás lenne az ellenzéknek...... (mindez feltételes mód!!!!)
Mibe lenne igaza?
Abban hogy a még fizetőképes középréteg terhei nincsennek a tűréshatár legfelső szintjéhez igazítva?
Meg talán abba hogy a kb. 1 milla egyéb kategóriába tartozó ember havi segély összegét kb,20K- 25K kellene emelni?
Nem értem a kérdést,mert amit jelenleg csinál az nem reform csak sarc.
Törölt felhasználó2007. 09. 17. 15:29
Kedves topikolók!
És ha mégis igaza lesz?
Akkor érdekes helyzet áll elő!
Akkor hogyan tovább?
Gyurcsány: Helyre fog állni a kormány iránti bizalom
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=87734