Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 180 milliárd euró értékű kelet-európai mentőcsomag létrehozását szeretné elérni az Európai Uniótól - írja a Bloomberg hírügynökség egy tegnapi interjúra hivatkovza.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=110946
már megint ilyen olcsó János...
Bezzeg a Veress Janira nem is gondolt, neki ekkora összegből már nem is fog jutni...
Kérjen inkább 100.000 milliárdot, onnan még lehet egy kicsit engedni az alku során...
És az is lehet, hogy még be tudja vinni a szadeszt is a parlamentbe a maszop hátán...
Hiába koldul, a német egy megveszekedett eurócentet sem fog adi ezeknek a posztosoknak, persze, majd "honnecker és Egon krenzet pénzelik. Id emeg ne jöjjenek, mert akkor még atermőföldet is vagonba rakják és elviszik, ahogy tették '45-ben.
Az állam által koldult segély-, de a hitelfelvétellel sem értek egyet alapvetően, csupán azt nem értem, hogy miért vagy annyira kiakadva ezen, hiszen vélhetőleg nem téged tett koldussá....
A világ szinte minden "fejlett" országa hitelekből él (talán ezzel nem mondok újat), még az USA is, a lényeg az, hogy az egyének képesek-e magukat eltartani, boldogulnak-e ezáltal, avagy az egyre jobban eladósodott államért azért aggógnak, mert őket is az állam tartja el... Látod, ezért nem értem a kirohanásodat. Vagy téged is az állam tart el?
Ha pedig ennyire aggódsz az állam koldussá válása miatt, akkor talán érdemes volna Kínába költöznöd, ott nem kellene emmiatt aggódnod. A kínai állam ugyanis nem koldus, sokkal inkább az állampolgárok milliárdjai a koldusok. (A lakosságszámhoz viszonyítva elég szűk kör az, akik elfogadható életszínvonalon élnek...)
Továbbra is hangsúlyozom, hogy ugyan nem értek egyet az állam koldulásával, sőt a hitelfelvétellel sem (szerintem az államnak nem hitelből, hanem a piacgazdaság által termelt adókból kell fönntartania a működését), de nem érint ilyen mélyen az állam koldulása. Sokkal mélyebben érintene, ha - valamilyen diktatórikus ideológia mentén - engem kényszerítene azzá...
Törölt felhasználó2009. 02. 27. 11:23
Előzmény:
törölt hozzászólás
Őt semmiképpen sem támogatnám....de a pénz, akármennyi is, nem lesz ingyen....nincs ingyenebéd szvsz!!!
Törölt felhasználó2009. 02. 27. 10:59
M.o GDP-je ha jól tudom, 26eM Ft, ez 300 FT/EUR árfolyamon számolva kb. 86 milliárd EUR. Tehát még további két évig nem kéne csinálni semmit, ha M.o. kapná az egészet.
Gyurcsány Ferenc 230 milliárd dolláros kelet-európai mentőcsomag felállítását kéri az Európai Uniótól. Az Európai Stabilizációs és Integrációs Program a költségvetések rövid távú finanszírozását, a privátkölcsönök koordinált átszervezését, a bankok feltőkésítését és a vállalatok likviditási pozíciójának fejlesztését tartalmazná összesen 12 országban. A miniszterelnök egy tegnapi interjúban úgy nyilatkozott, a március 1-jén megrendezésre kerülő brüsszeli találkozón mutatja majd be tervezetét.
Ki tud nagyobbat mondani verseny más pénztárcájára.
Legyen mondjuk....ööööööööööö...250 milliárd euro.
Akkor most már én vagyok a legnagyobb gazdaságpolitikus?
Így majd 2010-ben a parlamenti választásokon lehetne azzal kampányolnia Fletónak, hogy ő mentette meg az országot. Az elmúlt 6 év teljesítménye alapján még a világgazdasági válságtól függetlenül is 6 év kényszermunkára érdemes e pinocció, a távoli Szibéria sztyeppéin, ahol a kurtafarkú Hodorkovszkij túr.
Gyurcsány emelné a tétet: 180 milliárd eurós mentőövet szeretne
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=110946