Szerintem a végén majd kibújik a szög a zsákból. Egyébként igazad lehet, ez még nem minden, amit hallottunk. Lehet, hogy a csp is csak a rászorulóknak fog járni alanyi jogon, vagy adóköteles lesz, ahogy eredetileg tervezgették.
még mindig nem hiszem el a számokat, ezeket az ígéreteket nem takarja be a mondott 350 milliárd. vagy rosszul számoltak, vagy szándékosan nem mondanak igazat, az eddigi három év kormányzati teljesítménye alapján bármelyik elképzelhető.
Na jól van megtaláltam. Lesz a háromygyerekeseknek családi adókedvezmény, kivéve, ha magas (vagy legalábbis jól látható) jövedelmük van. Évi hétmillió bruttóban 5 emberre, esetleg 6-ra vagy 7-re nem jelent nagy gazdagságot. Ezektől elvenni elég nagy butaságra vall szerintem.
Három gyerekig adnám az említett támogatást. A 4.től még bírságot is fizettetnék! Egyszerűen nem szabad semmilyen támogatást adni a 4. gyerektől, mert ezzel felelőtlenségre ösztönözzük a népet...
A tököm kivan a "több felelősséggel" már nekem is. Azon szerencsések közé tartozom aki éves szinten 8milka körül keres. Ebből 4.1-et haza is vihetek a többit leadózom, lejárulékozom. A cégem ezen felül több mint 30%-ot fizet még (az még 2.4milla). A feleségem otthon van a gyerekkel, és én mocsok szemét a befizetett közel 4milliós járulékból szeretnék visszakapni éves szinten kb. 40ezret... Tényleg olyan nagy kapzsiság ez???? Persze lehet mondani, hogy örüljek hogy ennyit kapok... Nem azért de inkább a "minimálbéren tengődő", de mégis mercivel járó, budai házban élő vállalkozóktól (akik nettoja messze meghaladja az én bruttómat) kéne hasonló hozzájárulást beszedni?? Persze könnyebb azt ütni, aki nem bújik ki a rendszer kötelezettségei alól
Nem tenyekkel szeretnek vitatkozni mert annak nem latom ertelmet,ugyanakkor mitol teny valami mert azt mondtak vagy irtak az meg edeskeves.A gondolkodas lehetoseget ajanlottam csak fel ezzel,eleg ha masok okosnak tunnek-elmes- megallapitasaikkal.
Három dolgot e felejts el. 1. Mindig több gyerek kerül ki az ellátásból mint amennyi születik. 2. Az adókedvezmény megszüntetése. 3. Az éves emelés is vitt volna egy csomó pénzt. Egyébként meg bőven visszaveszik az egységes ÁFÁ-val. A jövedelemhatárról meg annyit, hogy vagy többe kerül az adminisztráció mint a megtakarítás, vagy nagy lenne az össznépi hiszti. Ja és nagyon igazságtalan lenne hála a sok minimálbéresnek, EVA-nak.
Törölt felhasználó2005. 05. 23. 15:01
"A törvényjavaslat szerint egy gyermek után 11 000 forint, két gyermek esetén gyermekenként 12 000 forint, három gyermek esetén gyermekenként 14 000 forint járna. Az adókedvezményt továbbra is meghagyja a kormány azzal a megszorítással, hogy az család, ahol a szülők éves jövedelme összesen bruttó hétmillió forint fölött van, nem kap adókedvezményt. Ez Gyurcsány szerint a családok mintegy 5 százalékát érinti. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott: "a kormány arra kéri ezeket a családokat, hogy több felelősséget vállaljanak a szegényekért"."
M i az, hogy több felelősséget okostojás? Nem elég az a vadonatúj VW, amivel ezek a családok az adójukon keresztül támogatják a "rászorulókat"? Nem elég az a másik VW, amit a gyógyításukra fordítanak? Miről beszélsz okostojás?
saslik, . Figyelj, ez a nehezen értelmezhető rugdosódás, pláne itt a portfolión, nagyon értelmetlen. inkább -- ha van rá időd -- ellenőrizd le, amit írtam, mert az én becsléesem szerint NAGYON nem stimmelnek a Gyurcsány által elmondott számok.
Törölt felhasználó2005. 05. 23. 14:57
ha mindenki kap senki nem kap... hol ebben az extra???
Valahol nagyon nem stimmelnek ezek a számok, nekem ez gyanús, valami lényeges korlátozó tényezőt kifelejtett a portfolió. Mondjuk ha a csaladi pótlék 4-5 MFt éves jövedelemig járna és afölött mondjuk 6-7 millióval bezárólag fokozatosan megszűnnek, akkor válna nagyjából hihetővé a 350 mrd/2006. . Másik tippem, hogy a 350 mrd csak alma, de mivel választási év lesz, ezért tavasszal két kézzel kell szórni a mannát.
na ezt megnézem...évtizedek óta arra ment a játék, hogy ki legyen rekesztve a munkás a paraszt a cigány, kb. 7 millió ember...most fordul??? nem hiszem...
Gyurcsány: a perverz elosztás megszüntetése a cél
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54373