17MRD a cég kapitalizációja ezen az árfolyamon és az első féléves árbevétele 4.4MRD, az ebitda lesz kb 880M éves szinten, kb 10% margo. nekem a p/e így 18, ami soso
Nagyon soso, ok IT cég meg minden, de új dolgot nem csinálnak ergo ugrás nem lesz bevételben csak felvásárlásokkal...nah mindegy, csak egy észrevétel volt
Amúgy az tudható, hogy jelenelg milyen szoftverfejlesztésekben vesz részt a vállalat? Én csak felőletesen szemlélem, hogy fundamentálisan nem annyira találom benne azt az értéket, ami ezen árfolyamot indokolná.
Érdemes megvizsgálni a tavalyi éveket amiből hamar kitűnik, hogy év végi ebidta várakozásod konkrétanyy kevesebb mint 2022 év végi volt. A Gloster általában első félévben az éves ebitda 1/3-át hozza, 2/3-át év végén.
Jogos, ha a 70% növekedést veszem alapul a p92-vel, akkor ez a teljes évre kivetítve 1,6MRD ebitda-t mutat és 700M adózott eredményt, 10MRD feletti árbevétellel. Ez 94HUF EPS és kb 10 p/e
Az Equilor elég biztató dolgokat ír a cég jövőjéről. Az Equilor elemzője, Sághy Balázs szerint a Gloster nagyot alkotott a P92 IT Solutions felvásárlásával. A nemzetközi szoftverfejlesztés terén jelentős előrelépéseket tettek, és a csoport forgalma egész jócskán, 70%-kal nőtt, elérve a 4433 millió forintot. A cég már most túlteljesítette a 2025-ös stratégiai tervben kitűzött célokat, és az exportarány is szépen alakul, 45,5%-nál járunk. Sághy azt is kiemelte, hogy a cég átáll az IFRS szerinti könyvelésre, és belép a BÉT Standard kategóriába, ami lehet, hogy lendületet ad a részvény likviditásának. Az elemzés alapján a Gloster stabilan áll a lábán, és hosszú távú együttműködésekre épít. Még a személyi ráfordítások növekedése és az akvizíció miatti dolgozói létszám emelkedése ellenére is, úgy tűnik, hogy a menedzsment a helyes irányba tereli a céget. A célárat 1396 forinton hagyták, és azt javasolják, hogy tartsuk meg a részvényeket. Nekem elég jónak tűnik a dolog, ti mit gondoltok? Érdemes lehet beleállni? Van valakinek infója vagy véleménye, ossza meg ide pls.!
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re