Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 15:24
Előzmény: #88599  Törölt felhasználó
ha az 50 millió mellé lennének hozzáértő műszaki szakembereim, terveim, engedélyeim, támogatásaim, stb., akkor nem

ha csak 50 millióm lenne, akkor bizony én is inkább összeállnék azokkal, akik rendelkeznek a fentiekkel:)
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 15:15
Előzmény: #88598  Törölt felhasználó
mr_apricot,

Ha lenne 50m dollárod, s napelemgyárat akarnál építeni, Te betolnád a Cogenco-ba??

Én ebben az esetben mindenesetre egy "szűz" céget hoznék létre. Minden más ügyletben csak akkor lennék érdkelt, ha az az 50 milla nem ropogós bankjegyekből áll, hanem valami 50m-nak mondott papírokból. Az ilyen csere-bere akciókat a kívülállók csak akkor tudják valamennyire megítélni (vagyis, hogy éréken történt-e a csere), ha valós piaci adatok állnak az értékbecslés mögött. Egyébként csak bűvészmutatványnak látszik.
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 14:59
Előzmény: #88596  Törölt felhasználó
szerintem van rá esély, egyelőre lehetőség nincs rá:)

ahhoz még sok mindennek meg kell valósulnia, például valahonnan tőkét (egészen pontosan minimum 50 millió dollárt) kell keríteniük a Cogenco-ba, anélkül ugyanis az egész leány - Cog rv. csere tárgytalan

hogy előbb-utóbb sor kerül rá (már persze ha megtörtént a csere), az szvsz logikusan következik abból, hogy a Fund-nak is ez lenne a módja - na nem a kiszállásra, hanem a projektjük továbbvitelére, a Genesis helyett egy amerikai cégben

persze fel lehet tenni a kérdést, miért is akarják átvinni, de az elmúlt másfél év eseményeit áttekintve a válasz is nyilvánvaló: szerették volna a Genesis-en keresztül összehozni, de úgy tűnik, erre nincs mód - hát megpróbálják máshogyan

a részvénycsere "hogyan"-jára a választ még én sem tudom de lehet, hogy pontosan még ők sem. lehet, hogy direktben, lehet, hogy egy kötvényen keresztül - de nagyon gyanús, hogy ennek az ügyletnek a kidolgozása lesz a fő feladata annak a két Oppenheim-es jogásznak, akiket beültettek az IT-be
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 13:50
Előzmény: #88590  Törölt felhasználó
Nagypalz,

nem csak Te nem érted. :(
S sajnos ez nem is csoda. Ezelből az infókból csak az világos, hogy valami nagyon nem világos. És hogy nagyon rögös az az út, ami elvezet -mondjuk- a másfél évvel ezelőtti célokig. Nekem (s a sok találgatást, magyarázatot látva nem csak nekem) ez már túl bonyolult és követhetetlen.

Ha valaki most hall először a Geni-ről... s nem tud semmit a múltjáról, akkor is egy nagyon bonyolult, s homáylos (üzleti) konstrukciót lát, amit lényegében nem is érdemes megérteni. (A sok kockázat, a sok "ha" miatt)

Aztán, ha a múltat is ismeri, akkor egy összeeszkábált rozzant, döcögő szekeret lát a leállósávban ... mellette meg húznak el jobbnál-jobb csodamasinák.

Ha lesz is belőle valami, az maga lesz a csoda. Ebből már nem lesz ébekes halott. Aztán, ha mégis, akkor majd ha énekel még mindig be lehet fizetni a koncertre.

(Aztán, ha csak egy koncert lesz, s elmarad a koncertkörút, akkor tán még az sem baj, ha nem halljuk az énekét!! :))
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 13:39
Előzmény: #88595  Törölt felhasználó
de hogy valik lehetövé a csere?
erre jelenleg nincs esely!
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 13:06
Előzmény: #88593  Törölt felhasználó
mondjuk úgy, hogy lehetővé válik a Genesis részvényesek számára, hogy a részvényeiket beváltsák a Genesis tulajdonában lévő Cogenco-részvényekre

teszem azt, a Genesisnél van X db. Cogenco, ezt osztják szét a bejelentkező Genesis-részvényesek között, cserébe a Genesis (a cég) saját részvényeit kapja

ha ez így lefut, a vége az lesz, hogy a Genesis kiürül és saját tulajdonába kerül - innen Rényi megint azt csinál vele amit akar -, az addigi G-rvesek pedig Cogenco-részvényesekké válnak

ez persze egyelőre csak feltételezés, de gyanítom, hogy Kunovits valami ilyesmit értett a részvénycsere alatt
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 12:49
Előzmény: #88593  Törölt felhasználó
mondjuk minden döntésük jobb, mint hogy csődöt jelentsenek!
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 12:47
Előzmény: törölt hozzászólás
" A bizniszből a megfelelő százalékban részessedjen, legyen (végre) árbevétele, sőt: nettó üzleti nyeresége. Egy befektetési cég áttételesen is részesülhet az üzletből, sőt általában ez így is működik."

azt mond el nekem, hogy lett feltőkésítve a Sp. projekt.
Ki tőkésítette fel és hogyan?

"sokszor leírtam már: szerintem téved, aki ebben Rényi üzletét látja. a Fund akar napelemgyárakat, ennek ESZKÖZE a Genesis. jelen állás szerint, aki a Fund projektjén akar kisbefektetőként keresni, előbb-utóbb Cogenco-részvényes lesz Genesis-részvényes helyett, a Genesis pedig majd visszaalakul Rényi hazai játszóterévé"

hogy leszek én cogenco részvényes amikor az a Genesis fundamentális értéke?
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 12:30
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 12:19
Előzmény: #88590  Törölt felhasználó
múltkor pedig mintha már értetted volna:)

odáig látom megvan, hogy a leányokért cserébe kapna a Genesis Cogenco-részvényeket

innentől pedig a Genesis fundamentális alapja nem a két leány lesz, hanem résztulajdon abban a cégben, amelyik felépíti a gyárakat

a Cogenco árfolyamát lehet, hogy oda teszik ahová akarják (bár szerintem ez sem ilyen egyszerű), de azt kötve hiszem hogy lefelé akarnák vinni, mert az ugye nem lenne jó senkinek

amúgy meglepne, ha a Genesis a két leány becserélése után nekiállna a harmadiknak. az a valószínűbb, hogy azt is beviszik valahogyan a Cogenco-ba, és aki napelemgyárakban akar részvényes lenni, az majd beválthatja a Genesis-ét Cogenco-ra (a Fund legalábbis szerintem erre számít)

sokszor leírtam már: szerintem téved, aki ebben Rényi üzletét látja. a Fund akar napelemgyárakat, ennek ESZKÖZE a Genesis. jelen állás szerint, aki a Fund projektjén akar kisbefektetőként keresni, előbb-utóbb Cogenco-részvényes lesz Genesis-részvényes helyett, a Genesis pedig majd visszaalakul Rényi hazai játszóterévé
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 11:55
Előzmény: #88589  exmnbs1
Nem tisztul a kép!

a leghalványabb incurka-fincurka lila dunsztom és gőzöm sincs erről az egész bizniszröl. Semmit nem értek!

"A közös szándéknyilatkozat értelmében a Cogenco, a Genesis Energy GSE-ben lévő teljes üzletrészét Cogenco törzsrészvények fejében szándékozik megvásárolni. Továbbá a közös szándéknyilatkozat szerint a Cogenco, a Genesis Energy GSS-ben lévő 75%-os üzletrészét szintén Cogenco törzsrészvények fejében vásárolná meg."

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy GSE (mint Sp. cég) 100% tulajdonosa a Geni, amit elad Cogenco részvényekért! Itt nincs szó cseréről (genesis-cogenco), hanem arról van szó, hogy az Genesis Nyrt.-nek lesz cogenco részvénye!

A GSS-be szintén ez a helyzet csak ott 75%-ban tulaj a Geni amit eladnak Cogenco részvényért. De az Stp (ugye jól emlxem rá)ezek szerint tulajdonos marad ami neki jó biznisz.

Tehát megmarad a Geni nyrt. egy kamion Cogenco részvénnyel aminek a majdani mérlege nem befolyásolja a Genesis eredményét, mert a Geni mérlegében a Cogenco árfolyama (amit oda tesznek ahova akarnak)lesz a mérvadó.

mint kisbüfinek nem tudom, mitől lesz ez jó?
lesz Genesis részvényem ami egy üres céget jelent esetleges "nagy tervekkel".

Viszont az ok fejtésem alapján ez senkinek (tulajdonosoknak)nem jó hacsak nem a cogenco részvények értékesítése után őssze hozzák a tatai batyut.

he?
exmnbs1 2009. 05. 12. 10:27
Előzmény: #88588  Törölt felhasználó
(#1485) Re: elfelejtettem lementeni
előzmény (#1481: puleo) | válasz erre | Ma, 10:19
novotrade. remélem mond neked ez az 1 szó vmit. ha semmi nem jut az eszedbe akkor azt kell mondanom hogy próbálj a MUTYI szóra asszociálni. lengették össze-vissza az árfolyamot, és minél több pénzt szedtek ki az egészből annál nagyobb hazugságokat jelentettek ki 'genesis hírek' alatt. ha meglátom a jól ismert neveket újra valamilyen más részvény mögött, még a jóisten se tud rábeszélni hogy abba fektessek.
Hubertus88
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 09:28
Előzmény: #88586  exmnbs1
eksz!
Ai iq-ról most inkább ne.:-((
exmnbs1 2009. 05. 12. 08:51
Előzmény: #88581  exmnbs1
Olvasgasd a Rényi interjút és mélázz el, mennyire bejöttek az elképzelések((((((
exmnbs1 2009. 05. 12. 08:42
Előzmény: #88585  Törölt felhasználó
naplopo, az iq-d odalett
Törölt felhasználó 2009. 05. 12. 08:31
Előzmény: #88584  exmnbs1
eksz!
Ma a pirosat kell bekapnod.:-))
Ha elfelejtetted akkor a kék kimaradt.:-))
exmnbs1 2009. 05. 11. 22:34
Előzmény: #88583  exmnbs1
exmnbs1 2009. 05. 11. 12:45
Előzmény: #88582  exmnbs1
link

The American investor handles the purchase of the company after the collapse of the Hungarian promoter

As explained by the sole director of the Spanish, the German Arno Meuser, the amount is that Genesis Solar should provide as equity to get incentives worth more than twenty million euros already granted by the Agency and the Ministry IDEA Industry but blocked pending the resolution of corporate and financial problems

Miféle Corporate Problems-ről beszél?
exmnbs1 2009. 05. 11. 12:39
Előzmény: #88580  Törölt felhasználó
Szerényen 28K-t ígérgetett a linkben)))))
exmnbs1 2009. 05. 11. 12:38
Előzmény: #88577  exmnbs1

Topik gazda

adra
5 4 4

aktív fórumozók