"Részben a világszerte tapasztalható nehéz pénzpiaci körülmények következtében, részben a társaság külső partnereinek fizetőképessége miatt az elmúlt évben nem sikerült a bányászati leányvállalatok finanszírozását megoldani."
vastag a bőr arra célozgatsz?
a társasággal és a lelépő vezetőikkel minden ok(((((
a mai napon egy Davies Corporation nevű céggel a leányvállalatok többségének értékesítésére vonatkozó főbb szerződéses tárgykörökre vonatkozó jegyzék (Term Sheet) aláírására került sor
szerintem pedig a társaság újra profilt vált, és irány a holland telekommunikáció!
Számomra csupán Pólus úr szerepe a kérdéses, az is lehet, hogy esetleg ő kapna valami vezérigazgatói szerepet!?
"A Hun Mining Igazgatótanácsának Elnöke tájékoztatja a tisztelt részvényeseket, hogy Dr. Rasztovits Zsolt Edgár vezérigazgatói kinevezéséről és a társaság igazgatótanácsi tagságáról a mai napon LEMONDOTT.
Az Igazgatótanács legkorábban, 2011. november 2-án, megtartja rendkívüli ülését, melyen gondoskodni fog a megfelelő vezető kiválasztásában." link
mint tudjuk a hasit eszközeihez nincs közük
és azt hallottam hogy nem is adnak ki a jövőben bányászati jogot, csak valami koncessziót ha jól értettem. Azon viszont dolgoznak hogy azt ne a kamu bányász genyások kaphassák meg ;))
"A Bányafelügyelet - mint eddig is - támogató, segítő szakmai partneretek
lesz a jog és a tisztesség kijelölte határok között, de tudom, hogy
számotokra ez idáig is meghatározta a kapcsolati tartalmat. "
Gondolkoztam a múlt héten hogy beírjam-e de ám legyen.
Azt csiripelték a bányászbékák, hogy találtak ott valamit valakik, de az eredményeket sem a bányászokkal, sem a céggel nem osztják meg ;)
Az az infó is jött, hogy a cég bányászati jogai fiktívek szerintük és úgy veszik el tőlük a lehetőséget hogy megszűnik mindenféle formális joguk :DD
De ha leegyszerűsíthető a kamubányászok elhajtása azzal hogy pár fillérért kicsapják a cégből a bányászati profilt akkor a mellett lobbyznak ;)
A társaságban alapvetően felek közötti ellentét figyelhető meg. bányászok vs papírtologatók.
Amíg ezt nem sikerül tárgyalóasztal mellett elintézniük, addig érdemi változásra nem számítok (de egyelőre ők az erősebb kutya baszik - elvet követik, várjuk ki mi lesz a vége)
Bányász oldalról - akik dolgozni is akarnak, érdemes átgondolni, hogy állami támogatás, vagy nagy külföldi befektető nélkül nincs elegendő tőkéjük, illetve megoldás lehetne, ha mondjuk Pólus úr összeszedne egy tucatot a magyar pénzes elitből! ezek nélkül is lehet persze dolgozni, csakhogy ahhoz minek ez a részvénytársaságosdi - a mostani méret a több millió részvénnyel pedig horribilis!
Papírtologató oldalnak is lehetnek persze jó ötleteik, csakhogy az elmúlt évek inkább azt bizonyítják, hogy a saját érdekük és hátsójuk védésével egy olyan sok sebből vérző társaságot hoztak létre, ami, ha ezt továbbra is ezzel a mentalitással folytatják, összedől, és életképtelenné válik!
Tárgyalni kell, kompromisszumot kötni, és aki erre nem hajlandó kitúrni!
A részvényesi könyv egyébként olyan vastag, hogy azt az OTP is megirigyelné!
Őket, minket b*sztak át idáig!
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...